Şimdi Ara

Eski CEO John Sculley: Apple, yenilik konusunda kendine gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Eski CEO John Sculley: Apple, yenilik konusunda kendine gelecek


    Birçok kişi Steve Jobs'ın vefatıyla birlikte Apple'ın ortaya eskisi kadar yenilik koyamayacağını düşünüyor ve Apple için gerileme döneminin başladığını ifade ediyor.Firma tarihinin önemli isimlerinden John Sculley de bu hipoteze kısmen katılmakla birlikte, Apple'ın gerileme dönemine girdiğini düşünmüyor.


    1983'den 1993'e kadar Apple'ın icra kurulu başkanlığını yapmış olan John Sculley, Huffington Post'a verdiği röportajda şu anda Apple'da, endüstrinin en büyük sorunu olan "yenilikte rehavete kapılma" sorununun ortaya çıktığını ve bu sorunu diğerlerine göre daha önce yaşamasının Apple'a önümüzdeki yıllarda yeni bir devrimi gerçekleştirmesinin yolunu açacağını söyledi. Sculley, sözlerini şöyle sürdürdü:


    "Apple'ın yenilik yapabilme özelliğini kaybettiğini düşünmüyorum. Bu durumun aslında Apple ile ilgilisi yok, teknolojisinin şu anki ortamıyla ilgili bir durum.


    Moore Yasası, 40 senedir geçerliliğini koruyor. Büyük devrimsel yeniliklerin her biri arasında bir jenerasyon geçmesine ihtiyaç duyulmakta. Fakat kimi zamanlar vardır ki tüm yıldızlar, çığır açan ürün için parlasın. Steve Jobs'ın (yeniliği) herkesten önce tespit etmek gibi harika bir yeteneği vardı. Soru şu ki bir sonraki büyük devrime, yıldızların parlamasını sağlayacak devrimsel yeniliğe kim ışık tutacak ? Bu konuda iddiaya girebilirim ki Jony Ive, bunu gerçekleştirecek insandır.


    Eğer Steve Jobs şu anda hayatta olsaydı sensörlerin yapabildiklerinden etkilenirdi. Sensörler ile her çeşit bilgiyi toplayabilmeniz ve geri planda bunları kullanarak servislerinizi kişiselleştirebilmeniz, tam Steve Jobs'a göreydi.


    Apple için geleceğin, iddia edildiği gibi televizyon olduğunu düşünmüyorum. Evet, aslında Apple TV fikri kötü değil fakat devrimsel değil. Bence Apple'ın yeni devrimi giyilebilir, sensör bazlı ürünlerde olacak."


    John Sculley kimdir ?


    Pepsi Co'nun tepe yöneticisiyken Steve Jobs'ın "Ömrünün sonuna kadar şekerli su mu satmak istersin, yoksa dünyayı değiştirmek mi ?" sözleriyle ikna ettiği ve Apple'ın icra kurulu başkanlığına 1983 yılında oturan John Sculley, 1993'e kadar bu görevini yürüttü. John Sculley, ilerleyen yıllarda Steve Jobs ile yenilik - mevcut ürünler - karlılık gibi alanlarda fikir ayrılığı yaşamış ve yönetim kurulunun kendi yanında yer almasını sağlamıştı. Böylece Steve Jobs da 1976 senesinde kurduğu Apple'dan 1985 yılında ayrılmak zorunda kalmıştı.


    İsmi daha çok bu olayla özdeşleşen John Sculley, Apple'da bulunduğu süre içerisinde aralarında Firewire bağlantı noktası, elektronik tarihinin ilk kişisel asistanı / akıllı taşınabilir platformu olan Newton ve şu anki Siri'nin ilk konsept çalışması olan "Knowledge Navigator"'ın da bulunduğu önemli yeniliklerin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu.



    Eski CEO John Sculley: Apple, yenilik konusunda kendine gelecek








  • Jony Ive'de birşeyler var gerçektenApple'ı eski haline getirebilecek bir kişi
  • Birkaç saat önce Sandisk'in 32 ve 64 GB microSD karlarda olan sorununu kabul ettiğini belirten haber vardı. Haberi ve altındaki tartışmaları silmişler. Bu nasıl ciddiyetsizliktir. Sandisk distributörüne mi ait bu site.

  • isi sekerli su satmak olan adami teknoloji sirketine getirirsen, tabiyki yeni vizyonun ve gelecek yatirimlarin konusunda problem yasar ayrilmak zorunda kalirsin. adamin isinde ne arge, nede gelecek vizyonu diye bir sey var. varsa yoksa uretim verimliligi ve karlilik. netekim bu anlayis uzun vadede applei batma noktasinada getirmistir.

  • Şekerli su satan adam ilk kez haklı beyler,

    Hep söyledim, Apple büyük vizyonunu kaybetti ancak arkada bu işi Jobs kadar olmasa da ona en yakın vizyona sahip adam var.

    Yani Apple nin en güçlü yanı olan tasarımlarının mimarı: Sir Jonathan Ive.

    Yazık ki, bunda da yöneticilik vasfı yok. Bay Steven öleceğini nasılsa bliyordu yaptığı son büyük hata bu adamı varis bırakmamak oldu. Çünkü sanırım Apple de eskisi gibi önemsenmiyor. Hatta Aplle nin haşarı ve dahi bir diğer çocuğu olan Forstal bir harita uygulamasına kurban edildi. Tüm iOS u yaratan adamdı halbuki. Korkarım Ivy de benzer bir hatada kapı önüne konar. Zaten hassas ve duygusal bir oğlan. Öyle ver oyuncağı oynasın, kalemi ver çizsin, tasarlasın. rahatsız etme.

    Fakat korkarım harcaıyacaklar. Jobs vasiyet etseydi bu adama iyi bakın, hatta benden sonra baba odur diye belki korunabilirdi.

    Yani klasik şirketiçi ayakoyunları olmasa ve aynı vizyonla devam ederse gerçekten Ivy daha çok şey yapar. Çünkü şimdiye kadarki ürünlerde Jobs tan sonra en büyük pay sahibi o. Adamda kapasite var.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: multiTYRT

    Jony Ive'de birşeyler var gerçektenApple'ı eski haline getirebilecek bir kişi

    Katiliyorum iphone5 konusmasindan anlasiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeniliklerinizi bekliyorum
  • fotograflara bakınca bi kez daha özledik Steve Jobs u.Yattıgı yer nur olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakazza

    Şekerli su satan adam ilk kez haklı beyler,Hep söyledim, Apple büyük vizyonunu kaybetti ancak arkada bu işi Jobs kadar olmasa da ona en yakın vizyona sahip adam var.Yani Apple nin en güçlü yanı olan tasarımlarının mimarı: Sir Jonathan Ive.Yazık ki, bunda da yöneticilik vasfı yok. Bay Steven öleceğini nasılsa bliyordu yaptığı son büyük hata bu adamı varis bırakmamak oldu. Çünkü sanırım Apple de eskisi gibi önemsenmiyor. Hatta Aplle nin haşarı ve dahi bir diğer çocuğu olan Forstal bir harita uygulamasına kurban edildi. Tüm iOS u yaratan adamdı halbuki. Korkarım Ivy de benzer bir hatada kapı önüne konar. Zaten hassas ve duygusal bir oğlan. Öyle ver oyuncağı oynasın, kalemi ver çizsin, tasarlasın. rahatsız etme. Fakat korkarım harcaıyacaklar. Jobs vasiyet etseydi bu adama iyi bakın, hatta benden sonra baba odur diye belki korunabilirdi. Yani klasik şirketiçi ayakoyunları olmasa ve aynı vizyonla devam ederse gerçekten Ivy daha çok şey yapar. Çünkü şimdiye kadarki ürünlerde Jobs tan sonra en büyük pay sahibi o. Adamda kapasite var.


    Bu tarz güç oyunlarının Apple'da olabileceğini düşünmüyorum. Jony Ive kişilik olarak utangaç bir insan ve eminim kendisi CEO olsa bu işte sıkılır. Bu yüzden işin başına Tim Cook getirildi. Adamın sayılarla arası iyi. Zaten ürün tanıtımlarını da Tim Cook yapmıyor. Eğer Steve Jobs sonrası bir adam olsa her şeyi ele alırdı. Adam sadece CEO işlerini yürütüyor.

    Ayrıca unutmayın ki onlarda bizdeki gibi müdür, patron, yönetici gibi sınıf ayrımları pek yok. Kot pantolanla gezen adamlar hepsi. Arkadaşlar yani. Aralarındaki iletişimin oldukça sağlam olduğunu düşünüyorum ki öyle bir iletişim olmasa böyle ürünler çıkmazdı.

    John Sculley'nin böyle demesinin nedeni bence Ive'ın iOS'un arayüz tasarımına el atacak olması. Geçen Blackberry'nin CEO'su da dedi; Apple aynı arayüzü kullanıyor hala diye. Jony bence bu arayüze el atacak gibi.

    Tim Cook'tan sonra bile Jony Ive'ın CEO olabileceğini düşünmüyorum ben onun yerine Phil Schiller olur.





  • John Beyin en büyük sıkıntısı Asuman hanımla ayrıldığı halde hala onun eski kocası adyla anılan Ahmet Bey gibi Apple'ın eski CEO'su olarak anılması olsa gerekir diye düşünsem de, hala eski şirketi hakkında beyanat vermesi, onun Asuman hanımın eski kocası olarak kalmak ve anılmak istediğinin de bir tezahürü olabilir.

  • apple kurtandı çoktan salla.....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.