Şimdi Ara

eşime araç kullanmayı öğretme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu konuyu 6 ay önce yine açmıştım :) buradaki arkadaşlar en iyisi otomatik vites alın daha rahat öğrenir dediler, bende sonun da düz vitesi satıp hem hb hem otomatik araç aldım. şimdi bulunduğumuz yer orta büyüklükte trafik ışıkları fazla olmayan bir ilçe,


    nasıl öğretmek gerekir, hemen trafiğe ve uzun yola girmeli miyiz? park alıştırmalı yapmalı mıyız? yani 1 hafta her gün aynı yolardansa farklı yollara mı gitmek gerekir. inanın kafam karışık o yüzden buraya soruyorum, yardımcı olursnuza çok sevinirim




  • Benim tavsiyem aşırı sabırlı değilseniz kendiniz öğretmeye uğraşmayın. Bulunduğunuz yerde yorumları iyi bir direksiyon hocası bulup anlaşın en iyi yöntem bu şekilde oluyor. Biz o şekilde yapmıştık, önce kurs aracı ile başlayıp sonra kendi aracımız ile devam ettiler ve eşim şu an sorunsuz şekilde kullanıyor.
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem aşırı sabırlı değilseniz kendiniz öğretmeye uğraşmayın. Bulunduğunuz yerde yorumları iyi bir direksiyon hocası bulup anlaşın en iyi yöntem bu şekilde oluyor. Biz o şekilde yapmıştık, önce kurs aracı ile başlayıp sonra kendi aracımız ile devam ettiler ve eşim şu an sorunsuz şekilde kullanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    hocam bulunduğumuz yer doğuada bir ilçe burda hoca bulmak sanırım zor oluak gibi, malesef dediğiniz gibi sabırlı biri de değilim, hep heyecan yaptırıyorum

  • Normal zamanlarda boş yerlerde arabaya alışsın freni dönmesi filan. Sakin zamanlarda trafiğe girsin fazla müdahale etmeden bakın neler yapıyo çok panik yapan biriyse zaten işi zor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim aslında paniği ben yapıyorum bende panik atak var, hatta bugün bir arabaya benim yüzümden sürttü, korktu tabi böyle olunca. neyse dediğiniz gibi yapayım dönmesi vs nasıl bakayım zamanla alışır inşALlah

  • murattekno kullanıcısına yanıt
    Biz Diyarbakır'dayken öğrenmişti eşimde. Siz öğretirken en ufak ses yükselmesi normal hayatınıza da yansıyabilir bu yüzden farklı biri ile öğrenmeleri daha sağlıklı oluyor. Özel olarak hoca bulamazsanız bile sürücü kurslarında mutlaka vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim hocam, peki fiyat olarak ne kadar olmalı, hiç araştırmadığım için 1000 dese az, 150 dese fazal gelecek gibi :)

  • murattekno kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim bu sürecin üzerinden 4 yıl geçti rakamı hatırlamıyorum ne yazık ki. Hatırlasam bile rakam güncel olmadığı için anlamı olmayacak. İnternet'e sahibinden de falan özel ders kısmına bakarak yaklaşık rakamı çıkarmaya çalışın. Google haritalarda da direksiyon dersi olarak aratirsaniz yakın bölgede ders veren varsa ulasabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çileli bir yolculuğa başlamışsınız Allah yardımcınız olsun öncelikle.


    Biz de yeni geçtik o yollardan. Kendi maceramızı anlatayım size.


    Ben aracı kullanırken bile 3 şeritli yolda orta şeritteysek ışıklara yaklaşırken sağda solda araç olunca panik yapan bir eşim var. Bu sene bir cesaretlendi ehliyet almak için, ben de verdim gazı ehliyet kursuna yazıldı mayıs ayında. Bizimki özel okulda öğretmen. Arkadaşları ile ehliyete yazıldım falan diye konuşurken sizin araç manuel mi otomatik mi diye sormuşlar. Bizimki de otomatik demiş. Dedim ben 5 senedir boşuna vites değiştirip duruyorum o zaman. Her gün bindiği aracın otomatik mi manuel mi olduğunu dahi bilmiyordu yani. Aracımız Clio4 dizel manuel.


    Alacaksan ehliyeti manuel alacaksın dedim. Ona göre kendini hazırla. Her zaman otomatik aracımız olmayabilir. Hem otomatik alırsan manuel kullanamazsın, o yüzden alacaksan manuel alacaksın dedim. Baştan bunu kabullendi.


    Araç sürme ile ilgili hiç bilgisi yoktu. Önce kendi aracımızda biraz direksiyon öğrensin istedim. Boş sayılabilecek 300-400m'lik kenar köşe bir mahalle yolunda kalkış, 1-2 vites geçişi, ileri geri manevra tarzında çalıştık. Tabi yapılan hatalardan tansiyon biraz yükselince, sesim yükselince bozuldu biraz kızıyorum diye. Hani biraz daha zorlasam vazgeçecek ehliyetten falan. Bak dedim bunu öğrenmek istiyorsan kızmama da katlanacaksın. Bu böyle öğreniliyor, alınmayacaksın. Bunu da kabullendikten sonra işler rayına girmeye, kalkışlar düzgünleşmeye, vites geçişleri düzelmeye, kızsam da buna alışmaya başladı.


    Sonrasında dersine güzel çalıştı teorik sınava girdi. Teorik sınavdan 94 puan aldı. Sürücü kursunun araçları Clio4 dizeldi ama araçları yenilemişler ve Clio5 benzinliler gelmiş. Haydaaa dedim. Şimdi dizelin hata toleransı daha fazla, kalkış daha rahat, yokuşlar falan daha rahat olduğu için önce bir tereddüt yaşadık. Sonra nasıl gazladıysam artık ben bununla yapayım dedi eşim ve Clio5 benzin ile direksiyon derslerine başladı. Tabi benzinli araç dizel gibi değil. Hatta arada bizim araca geçince aaa bizim araç daha rahatmış diye kendi de farketti hemen. Ama o araçla da direksiyon sınavından tek seferde geçti.


    Bu çarşamba nüfusa gidip ehliyet için son parmak izi vs işlerini hallettik. Cumartesi günü ehliyet elimize geçti. Kazasız belasız kullanır inşallah.


    Geçtiğimiz haziran ayında bir bel fıtığı rahatsızlığı yaşadım. Araç kullanamadım, eğilip kalkarken bile çok zorlandım. O zaman dedim işte şimdi ehliyetin olacaktı diye. Şimdi mümkün olduğunca direksiyona onu geçiriyorum pratik yapıp tecrübesi artsın diye. Niceleri var ehliyeti alıp kenara atıp araç sürmeyi unutan. Onlardan olmasın, boşuna alınmış olmasın ehliyet diyorum.





  • 1. Ders olarak dogru koltuk ve ayna pozisyonlarini ayarlamak olsun. Bayanlarin suruculerin bir cogu olmasi gerekende daha yukari ve direksiyona yakin posizyonda kullandiklari icin daha tedirgin arac kullaniyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadın ehliyet alır almaz arabayı ben de süreceğim dedi.
    Bir kaç defa denemesi için direksiyonu verdim ama daha önce yaşamadığım bir sabır sınavı olduğunu farkedince 11 yıldır severek kullandığım manuel arabayı satıp otomatik araba aldım.

    Bir daha da arabasına binmedim…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöförlük öğretmek, Ototmatik vites arabada mutlaka daha kolaydır ,

    ben manuel vitesli arabada öğrettim ,sinir namına birşey kalmadı ,

    dur diyorum ,durmuyor ,devam ediyor ,

    soruyorum ,neden durmadın , geçerdim oradan diyor ,

    asıl mesele; durunca ,aracı tekrar kaldıramamaktan korkuyordu .

  • Kadınların araç kullanmasına karşıyım bu yüzden eşime arabanın anahtarını bile vermem.

  • Kimseyi bulamazdan ilindeki ilçendeki bir sürücü kursuna git selamın aleyküm ağalar de varsa kadın usta öğretici kursun aracıyla öğretin 10 lira isterler muhtemelen bence tereddüt dahi etmeyin.şahsi arabanıza zarar vermeye sinirlenip gerilmeye değmez.ağzımızın tadı kaçmasın hulusi bey kıvamında olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşime öğretmek için otoparka gittiğimiz ilk gün başımıza gelen

    https://www.youtube.com/watch?si=yQpPfcKfwxDpv8iP&v=W_Q0zskgaFM&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 19 Eylül 2023; 23:2:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • söz meclisten dışarı malsa ne otomatikde ne manuelde öğrenemez. trafikte bol bol görürsünüz zaten. kadın trafikte,sözde ehliyet var ama araç kullanmayı biliyor mu tartışılır.

  • normal hayatta bile eksikliklerini bildiğim eşimin altına hayatta araba vermiyorum. isterse masaya çıksın tepinsin, sabaha kadar küssün, gitsin beni anama babama şikayet etsin, vız gelir tırıs gider. Gidecek bir yayaya falan çarpacak, hayatını mahvedecek... Ben istediği yere bırakıyorum, ben yoksam atla taksiye, toplu taşıma kullanma diyorum. Keşke bana da bunları söyleyen birisi olsa da sürücü koltuğuna hiç oturmasam.


    Size önerim ise alsın 10 saat özel ders, sonra kendi aracınızla sizin eşliğinizde kullansın aracı, günün boş saatlerinde tek başına kullanmaya başlayarak zamanla alışacaktır.

  • çok teşekkürr ederim arkadaşlar cevaplar için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.