Şimdi Ara

error: no such partition Entering rescue mode... grub rescue>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben daha öncelerde çift işletim sistemi kurmak için çabalamıştım ve kurmuştum. Ama bilgisiyarı açtığımda ubuntuyu seçince bir sorun olmuyordu. Windowsu seçince başlıktaki hata geliyordu ve bilgisayarı kapatım bios la açıyordum ve boot menü den windows boot manager ile açabliyordum windowsu. Bunu düzeltmek için ubuntuyu sildim. Aynı hata devam etti. Bu sefer win10 iso dosyasını indirip flash belleğime yazdım. Ama boot menüden flashı seçince gine başlıktaki hatayı verdi. Bir başka flash belleğime ubuntuyu yazdırdım ve ubuntuyu kurup windowsu sildim. Ama nafile. Bilgisayarı kapatıp açınca gine başlıktaki hatayı verdi. Biostan açtım ve boot menüyü seçtim orada ubuntu vardı. Onu seçerek başlattım ve ubuntu açıldı. Benim isteğim şu hatayı düzeltmek ve windowsu tekrar kurmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • Bilgisayarı ubuntudan başlatıp terminal'e sırasıyla şu komutları yazar mısınız:
     
    sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install boot-repair

    Bu komutlar boot-repair isimli uygulamayı kurmanızı sağlayacak. Uygulama kurulunca arama ekranına Boot-Repair yazıp kurduğunuz uygulamayı açın. Böyle bir ekran gelecek:
     error: no such partition Entering rescue mode... grub rescue>

    Recommended Repair seçeneğine tıklayın ve Boot Succuessfully Repaired yazısının gelmesini bekleyin. Genelde 1-2 dakika içinde onarıyor. Bol şans umarım işe yarar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.