Şimdi Ara

Erken ödenen mtv nasıl iade alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu şu şekilde gelişti başlıktan da anlayacağınız üzere ben mtv 2 vergi mi de ocakta ödedim ama Aracımı Nisan da sattım neyse sattığım kişiye ödedim dedim helalleştik neyse sonra arkadaş hocam gözükmüyor ödememi istiyorlar dedi derken bankadan ekstre istedim veremeyiz temmuzdan önce dedi taksitli almıştım neyse temmuzda arkadaş olmadı hocam bende ödedim dedi siz iade talep edin dedi şimdi ben ne yaparım bilmiyorum

    Enpara yı aradım bana kurumdan istemelisiniz diyor dedim hangi kurum yok öyle birşey mobilden ödedim neyse bana nakil vasıta vergi dairesinden istemelisiniz diyor ilk kez duydum ve Kocaeli de öyle birşey yok ne yapmamı önerirsiniz

    Teşekkür ederim şimdiden..



  • En yakın vergi dairesine gidip dilekçe veriniz hocam 1-2 hafta içinde geri ödeme yaparlar size ,dilekçeye ne yazılıcak vs onlar size bahseder hesap numarası falan fistan , dekont ile giderseniz daha iyi olur karşı tarafta ödediğine dair dekont verirse daha hızlı çözümlenir geçmiş olsun.
  • Kocaelindeki vergi dairelerinden birisi mtv ile ilgileniyordur. O vergi dairesini öğrenip dilekçe ile başvuru yaparsanız fazla ödemeyi iade ederler. İnteraktif vergi dairesine e devlet şifreniz ile girip oradan da görebilirsiniz. Arama motoruna interaktif vergi dairesi yazarak girebilirsiniz.

  • son 6 ay dekontu mobilden gözüküyor ama geçmiş sende. niye enpara yardımcı olmamış anlamadım. bahaneyle benim ödediğimi saklayım bari pcde ne olur ne olmaz, sağol.

  • Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim ama dekont için şöyle birşey söz konusu ben ekstre de mtv ödediğim gözüküyor ama hangi plakaya ödediğim gözükmüyor bu nedenle sattığım kişi ispatlayamadığı için kabul edilmemiş şimdi bende de böyle birşey olması mümkün mü acaba
  • şimdi baktım enpara dekontunda bende gözüküyor plaka


    Erken ödenen mtv nasıl iade alınır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captain Tsubasa 10

    Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim ama dekont için şöyle birşey söz konusu ben ekstre de mtv ödediğim gözüküyor ama hangi plakaya ödediğim gözükmüyor bu nedenle sattığım kişi ispatlayamadığı için kabul edilmemiş şimdi bende de böyle birşey olması mümkün mü acaba

    e-Devlet üzerinden " interaktif Vergi Dairesi " uygulamasına giriş yapıyoruz.


    İlk kez giriş yapacak kullanıcılar için başta bir kullanıcı sözleşmesi onaylama ekranı gibi bir şey gelebilir onaylayıp geçin.


    Ana sayfa açıldığında sol üstte bulunan arama kısmına " Ödemelerim/Alındılar " yazıp çıkan yere tıklıyoruz.


    Açılan sayfada yıl devlete ne ödediğiniz ve vergi dairesinin düzenlemiş olduğu " Ödeme Alındılarını " görüyorsunuz.


    Bu alındıdan bir çıktı alıp, bağlı bulunduğunuz Taşıtlar Vergi Dairesine giderek EK-6 İade Dilekçesi istiyorsunuz.


    Bu dilekçeyi kendinize uygun bir şekilde doldurup altına IBAN bilgilerinizi giriyorsunuz

    ( Takıldığınız yerler olursa hatalı işlem yapmamak adına mutlaka ilgili memurlardan yardım isteyiniz )


    Daha önceden çıkardığınız ödeme alındısı ve ek-6 dilekçeniz ile idari sorumlu/şef'e gidip elinizdeki dilekçeye havale almak istediğinizi söylüyorsunuz. Şef size havale verdikten sonra ilgili memura gidip elinizdeki dilekçelere kayıt almak istediğinizi söylüyorsunuz memur kayıt aldıktan sonra işleminiz tamamlanmış demektir. Bağlı bulunduğunuz Taşıtlar Vergi Dairesinin işlem yoğunluğuna göre ortalama 15-30 gün arasında paranız belirtmiş olduğunuz IBAN numarasına iade ediliyor.





  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Nerden girdiniz hocam bu bölüme
  • kredi kartı>dekont gözlem>vergi ödeme menüsünde son 6 aylık kredi kartıyla yapılan ödemelerin dekontlarına ulaşılabiliyor. sende geçmiş demiştim ya aslında enparaya söylesen atmaları lazım dekontu. canlı desteği bi den bence. şu dekont lazım dersen yardımcı olmaları lazım

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi canlı destekten istedim bana ekstre veriyorum diyor orada da plaka yazmıyor sizin dediğinizi yaptım da uygulamada kredi kartında 6 aylık boş gözüküyor.
    Erken ödenen mtv nasıl iade alınır
  • Her şeyi dijital yapan kurumlar şuna da el atmalı artık. Vergi ödenmiş ama sistem görmüyor, çünkü sahibi değişmiş! Hem sahibi hem plakası değişse yine görürler sisteme ayar çekince.
    Çok saçma işler.
  • vergi ödemenin sağındaki düşen oka tıklayınca orda çıkıyor. üzerine tıklayınca da kendime e posta gönder deyince dekont epostana geliyor. 6 ay geçtiği için göstermiyor herhalde de isteyince niye vermiyorlar anlamadım. 6 ay sonra silecek halleri yok herhalde. böyle yapıyolarsa saçma. böyle şeylerde kendine e posta atmak lazım demek hemen.




    Erken ödenen mtv nasıl iade alınır
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Hocam bende gözükmüyor anlamadım ne oluyor..
  • sen ocakta ödedim demişsin 6 ay geçmiş, son 6 aydakiler listelenir diyor. çıkmaması normalde, isteyince enpara niye dekont göndermiyor orası bana saçma geldi.

  • Hocam siz temmuzdaki vergiyi ocakta mi odediniz ben olayi bir turlu anlayamadim.

    Daha dogrusu donemi gelmeden borc da cikmiyor nasil odediniz ki.

  • Evet hocam gözüküyor ya ben 2 sene de öyle ödedim
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim enpara canlı destek bu sefer bulup attı gerekte yokmuş. Vegi dairesine gittim mtv ile ilgilenen bölüme hazır bir kağıt verdiler doldurdum sattığım tarih plaka iban tc 15 gün içinde iade olur dediler belki yaşayan olur diye yazmak istedim..

    Tekrar değerli vaktinizden ayırıp cevap verenlere tekrar çok teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.