Şimdi Ara

ERDOĞAN'IN MECLİS KONUŞMASI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Vekillerle yapacağımız kahvaltılı toplantıları 24 Haziran'da yeniden başlatıyoruz.Biri İstiklal Harbi'nde biri 15 Temmuz'da olmak üzere iki defa gazilik unvanıyla şereflenen Meclisimiz zorlu dönemlerden geçmiştir. Son dönemde Meclisimiz birbiri ardına önemli imtihanları alnının akıyla vermiştir. Biri de 7 Haziran 2015 seçimleridir. 2013'teki Gezi olayları ile başlayan karanlık senaryonun Meclis seçimleriyle 7 Haziran 2015'te karşılaşmıştır. Bu seçimin asla unutulmaması gerekiyor. Kasım 2015't yenileme seçimi, darbe girişimi, yeni yönetim sistemiyle ilgili halk oylaması, erken seçim, yerel seçim yaşamıştır. Bu dönemde çukur eylemleri ile vatanımızın bütünlüğüne ve ekonomimize saldırılmıştır. Ülkeyi kaosa sürükleme oyununu bozduk."


    https://www.haberler.com/son-dakika-erdogan-dan-kilicdaroglu-nun-lagim-14188905-haberi//








  • Normalde pek umursamaz, bırak konu açmayı açılan konuları bile okumazdım.


    Ancak bu konuşma seçim konuşması! Vaziyet Alın Beyler!

  • Büyük ihtimalle aynı şeyleri söyler : şahlandık cehape gılıjdar dış mihrak yol yabdık

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    İçeriğine baktım da, kesinlikle erken seçim startı şeklinde bir konuşma yapmış.

  • ''...karanlık senaryonun Meclis seçimleriyle 7 Haziran 2015'te karşılaşmıştır. Bu seçimin asla unutulmaması gerekiyor. ''


    Benim asıl dikkatimi çeken nokta bu ifadeler oldu.7 Haziran 2015 seçimleri neden önemli?Çünkü bu seçimlerde floresan partisi ilk defa %40 oy almıştı.CHP %25,o dönem muhalif olan MHP %16 ve açılım sürecinde kol kola yürüdükleri dahası seçimlerden üç ay kadar önce Dolmabahçede mutabakat imzaladıkları HDP ise %13 oy almıştı.Bu sonuçlara göre floresan partisi ilk defa tek başına iktidar olamamış ve koalisyon kurulması gündeme gelmişti.


    Yani bu seçim ilk kez ciddi anlamda koltuklarının sallandığı seçimdir ve bu seçimi 'karanlık senaryo' olarak yorumluyor.Hatırlayın bundan birkaç yıl önce de kaybettikleri İstanbul seçimlerini akıl dışı iddialarla,YSK'ya baskı kurarak zorla yeniletmişler dahası yalaka basınları kaybettikleri bu seçimi ''sandıkta darbe' manşetleriyle halka duyurmuşlardı.


    Tek başına iktidar olamadıkları seçimi 'karanlık bir senaryo' olarak yorumlayan,kaybettikleri yerel seçimleri 'sandıkta darbe' gibi deli saçması iddialarla YSK'ya baskı kurarak zorla iptal ettirenler ile 'darbe anayasasından daha demokratik bir anayasa yapacağız' diyenler aynı kişiler.Resmen milletin aklıyla dalga geçiyorlar.


    Ayrıca 7 Haziran seçimleri sonucunda HDP ile aralarının açılmasının tek nedeni 'terör' değildir.Bu seçimlerde HDP meclise üçüncü bir muhalefet partisi olarak tüm G.Doğudaki oyları toplayarak girdiği için meclis aritmetiği floresan parti aleyhine bozulmuş bu nedenle tek başına iktidar olamamışlardır.HDP 2015'ten beri meclise üçüncü bir parti olarak girdiği içinde bu aritmetik sürekli olarak floresan partisi aleyhine olmaya devam ediyor.Mesela Haziran 2018 seçimlerine göre de floresan partisi şuan mecliste sadece 'görünürde' çoğunluğa sahip.Yasa ve kanun yapmak için kendisi dışında bir muhalefet partisinin de desteğine ihtiyacı var.Bu ihtiyacıda MHP sayesiyle giderebiliyor.Eğer MHP'de gerçekten muhalefet partisi gibi davransa aslında floresan partisinin mecliste hiçbir gücü kalmamış durumda.Zaten yapmak istedikleri anayasayı hem meclisten geçirmeye hem de referanduma götürme gücüne de sahip değiller.Bunu yapabilmek için MHP dışında bir başka muhalefet partisinin de desteğini almak zorundalar.


    Kısacası 7 Haziran 2015 seçimlerini böyle tanımlamasının ana nedeni at koşturdukları dönemin kısmen olsa da sona ermesindendir.Bir şey yapabilmek için ya bir muhalefet partisine ya da birden fazla muhalefet partisine ihtiyaç duyuyorlar.Durum bu olunca elbette 7 Haziran seçimlerini 'karanlık bir senaryo' olarak yorumlamakta bir sakınca görmemiş ancak bu ifade floresan partisinin nasıl bir demokrasi nasıl bir meclis hayal ettiğini de açık açık göstermiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 9 Haziran 2021; 13:24:46 >




  • Tek başına iktidar olamadıkları 7 haziran seçimlerinden sonra birden ne hikmetse bombalar patlamaya başlamıştı. Seçimleri kaybedersek yine bombalar patlar mı demek istiyor yani?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Tek başına iktidar olamadıkları 7 haziran seçimlerinden sonra birden ne hikmetse bombalar patlamaya başlamıştı. Seçimleri kaybedersek yine bombalar patlar mı demek istiyor yani?

    O zamnki basbakan kendisi demedimi beyaz toroslar yine sokaklarda gezer die?

    Bundan alasi varmi?  

    Simdi kendisi tvlerde agliyor o baska  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine alttan alttan aç milleti kaosla tehdit etmiş.

    Devlet artık benim malım, çıkar grupları ile soyguna devam demiş meali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu'da çukur olayları neden oldu acaba? Nasıl şehirler de o kadar örgütlenip silahlandılar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son cumlene kalıbımı basarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • görür görmez tv de kanal değiştiriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "7 haziran 2015 seçimlerinin asla unutulmaması gerekiyor"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    "7 haziran 2015 seçimlerinin asla unutulmaması gerekiyor"
    Daha doğrusu 7 Haziran ile 1 Kasım arası kanlı sürecin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.