Şimdi Ara

En boş Renault Symbol 73.550 TL Şaka mı bu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
2
Favori
18.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuyu ekşide gördüm ve şok oldum. Buradaki değerli otomobilci arkadaşlara sormak istedim sizce bu fiyat nasıl? Renault Symbol gibi bir araba için?
    https://www.renault.com.tr/araclar/binek-araclar.html

    En boş Renault Symbol 73.550 TL Şaka mı bu?







  • Tam da yıl olarak 2017 örneğini verdiğiniz için o yıla ait bir ipucu videosu paylaşmak istiyorum bu çöküşe ışık tutması açısından.

    Ülkede bu enflasyon olduğu ve alım gücü düşmeye devam ettiği sürece yakında kimse kolay kolay ev ve araba sahibi olamayacak zaten.


    Boşverin avrupa için üzülmeyi onların en kötü hali bizden kat kat iyi asla donmazlar. Biz elektrik ve doğalgaz faturalarımızı nasıl ödiycez kaç kez zam geldi ona bakalım...

  • günaydınnnnn. Bir sen symbol fiyati için konu açmamiştin tam oldu. Şimdi renault cu arkadaş burada olsaydı uzun uzun sebebini anlatırdı. Ama nasip değilmiş cezalı işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    günaydınnnnn. Bir sen symbol fiyati için konu açmamiştin tam oldu. Şimdi renault cu arkadaş burada olsaydı uzun uzun sebebini anlatırdı. Ama nasip değilmiş cezalı işte.

  • Vay be
  • şaka gibi. 3 sene önce 27.500 liraydı. o zamanda çöptü hala aynıdır herhalde bu hızla seneye 90-95 bin tl.

    Not: parası bu arabayı 2. el almaya yetmiş insanlar alınmasın. herkesin emeğine saygım sonsuz. bomboş sıfırına verilecek 73 bin çöptür. o parayı çöpe atmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 7 Mart 2017; 23:49:46 >
  • Batumatu kullanıcısına yanıt
    boşver o mesaj atanı önemsemene gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    boşver o mesaj atanı önemsemene gerek yok.

    neden ki? Sebebini söyle de mesaj atan da bilsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palpatine48

    şaka gibi. 3 sene önce 35 bin liraydı. o zamanda çöptü hala aynıdır herhalde bu hızla seneye 90-95 bin tl.

    Not: parası bu arabayı 2. el almaya yetmiş insanlar alınmasın. herkesin emeğine saygım sonsuz. bomboş sıfırına verilecek 73 bin çöptür. o parayı çöpe atmaktır.

    şu an ki fiyati aşırı çokta 35 bin dediğin büyük ihtimal benzinliydi. Şimdi benzinli kalkmış direk dizelden başlıyor.
  • Hocam geçen yıl 16 mart ta ceed 1.6 crdi 7 - dct concept plus aracımı 80 bin tl ye alırken dizel full donanım clio polo ve i20 gibi araçlar 70 - 72 bin cıvarıydı. O fiyatların yanında ederinin en az 2 katı parasına aldığım aracım için uyguna alıyorum düşüncesi ile almıştım.



    Bende sizin gibi fiyatların aşırı şişkinliğinden dem vururken fiyatların tırmandığı ve geç kaldığım hergün benim alehime olduğunu düşünerek aracımı aldım. Şuan bakıyorum 1 yıl önce 80 bine aldığım araç şuan 110 bin tl olmuş.



    Bu saatten sonra fiyatlar düşermi ben pek ihtimal vermiyorum. Kendi hesabıma göre araçların ülkeye giriş fiyatları belli üstlerine binen ötv kdv vs ler belli. İndirim burda nerden gelebilir; dolar düşerse belki kur farkı yansır ya da bayiilerin çok küçük kar payı indirimleri olur. Bunun dışında küçük küçük artışlar görmemiz olası...




  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    evet 1.2 atmosferik benzinli olandı. satış temsilcisiyle arabayı inceledikten sonra vazgeçmiştim. ben oradan ayrıldıktan sonra akşama kadar arayıp siz gelin yaparız bir şeyler diyip durmuştu hatta fiyat 35 bile değildi. 27.5 du. bende gidip dizel linea almıştım. arada 10 lira fark vardı. kapılar bildiğiniz teneke.
  • megane alırım daha iyi yav. o daha ucuz..
  • Bu olay emeğe saygı ile kıyaslanamaz..

    Bu tarz araçlar için dünyamızın kaynaklarının kullanılması bile israfken;eğer ki bu fiyatlara satın alan biri obsesif rahatsızlığı yok ise acilen tedavi edilmelidir..bu işim lamı cimi kalmadı..

    Audi a1 e alfa julyete golf tdi a 146 bin tl veren insan brnim için psikolojik olarak rahatsızdır..

    Her nr olursa olsun direnmemiz gerek..

    Ben öyle yapıyorum mesela almıyorum arkadaşım..

    Almayacağım gerekirse hep toplu taşıma gerekirse kiralama gerekirse amerikan tabiriyle bir garbage alırımda bunlara bu fiyatı vermem..
  • 50 bine araç kalmamış sümbülün 70 olmasına şaşırıyor, yazık
  • şu an mantıklı 2016 modeller harici araç almamak lazım. Bu sene zor durumda kalırlar mi bilmiyorum ama illa ki fiyat olarak çok ciddi düşüşler olacaktır. C segmentini domine eden golf ün bile mevcut liste fiyatıyla işi bence çok zor.
  • kesinlikle katılıyorum. şu arabaya harcanan kaynağa yazık. motoruna asla laf söylemem 1.5 dci her yönüyle iyi bir motor. hadi motoruna 20 bin tl verelim ama kalan kaporta ve aksamlarına verilecek 53 bin tl ye yazık. israf.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    haklısınız bu şartlarda sıfır 2017 model araba almak mantıksız. böyle bir enflasyon, böyle bir fiyat artışı yok. bu arabanın motor fiyatı 20 bin lirayı hak eder. kalan 53 bin liraya yazık. bomboş araba. buna verilecek 73 bin liraya 2. el 2013-2014 model ne arabalar alınır dolu dolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 7 Mart 2017; 23:59:30 >
  • 13 dizel farkı koysa, benzinlisi yine 60bin eder, yuh, sıfır arabaların hepsi değerli artık
  • İstikrar sürsün Türkiye büyüsün.
  • 1 sene once sunu 6 ay once bunu X fiayat aldim diyen arkadaslar, ne yazikki onemli olan bugunku piyasa. Bugun bu fiayat hangi araclar alinabiliyor ona bakmak lazim.
    Geri donup eski fiyattan arac alma sansimiz yok ne yaizkki.

    Mesela bugun dolar alan birisine ben 1 yil once 2.9dan dolar aldim demek gibi bir sey.

    73 bin Liradan bu arabayi alan enayidir, alinmaz diyenler bu aracin 6 ay sonra 90 bin TL olmayacagini garanti edebiliyorlar mi? Arabaya ihtiyaci olup fiyatlarin daha da artacagini dusunen biri varsa almakla enayilik degil akillik yapiyordur. Kimse de kristal kure yok tabi artacak diyen de yanilabilir dusecek diyen de.
  • Biz bunu hak ettik. Boşuna ağlayıp sızlamayın. Kriz çıkar dolar alı başını gider ,sanki sorumlusu benmişim gibi ötv,kdvyi artır.Zaten kur vurmuş %50-%60 ötv nedir . Bu vergi oranları düşmediği sürece araba almayı düşünmüyorum, herkeste böyle yaparsa bazıları ders alır belki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.