Şimdi Ara

Elveda Steam Deck: Merakla beklenen Asus ROG Ally fiyatı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elveda Steam Deck: Merakla beklenen Asus ROG Ally fiyatı ortaya çıktı
    Asus’un duyurduğu el konsolu ROG Ally hakkında çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor. Halihazırda el konsolu tarafında Valve’in Steam Deck modeli ön plana çıksa da görünüşe göre Asus ROG Ally, performans konusunda çok daha iyi olacak. Üstelik fiyat konusunda da rekabetçi diyebileceğimiz bir etiket ile gelecek.



    Asus ROG Ally fiyatı çok iddialı



    Yapılan bir sızıntıya göre Asus ROG Ally görünüşe göre sadece 699,99 dolar olacak. Bu fiyatın AMD Z1 Extreme çip, 16GB RAM ve 512GB SSD içeren model için geçerli olduğu söyleniyor. Dolayısıyla Asus'un 512GB el konsolu 512GB Steam Deck'ten sadece 51 dolar daha pahalı olacak gibi duruyor.






    Açıkçası yapılan sızıntının kaynağında güvenilir isim Roland Quandt bulunuyor. Benzer bir şekilde yine güvenilir kaynak SnoopyTech de bu fiyatı onaylıyor. Dolayısıyla ROG Ally’ın 699 dolar fiyat etiketiyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bununla birlikte AMD Z1 Extreme yongalı ROG Ally’ın bir de temel Z1 yongalı versiyonunun olacağı biliniyor. Bu konfigürasyonun daha az RAM ve depolama alanıyla gelmesi bekleniyor. Bu nedenle Asus ROG Ally’ın başlangıç fiyatı 400 dolar seviyelerini dahi görebilir.



    Ayrıca Bkz.AMD’den taşınabilir konsollara Ryzen Z1 APU serisi



    Asus ROG Ally performansı ve çıkış tarihi



    Elveda Steam Deck: Merakla beklenen Asus ROG Ally fiyatı ortaya çıktı
    Öte yandan Ryzen Z1 serisi temelinde bir APU. AMD tarafından yapılan duyuruya göre Z1 Extreme yongası Zen 4 çekirdeklerinden ve RDNA 3 grafik mimarisinden gücünü alıyor. Ryzen Z1 Extreme yongasında ise 8 çekirdek ve 16 izlek birimi, 12 adet Navi grafik kümesi yanında 24MB ön bellek ve 8.6 TFLOPS seviyesinde işlem gücü bulunuyor. Sayıları bir tarafa bırakıp performansa bakarsak Z1 Extreme, 1080p düşük ayarlarda FarCry 6, RDR 2 gibi oyunlarda 60 FPS bandını tutturuyor. Asus ROG Ally, 11 Mayıs'ta çıkış yapacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/23700094/asus-rog-ally-price-amd-z1-extreme







  • 8.86 tflop elde tutulan bir cihaz için efsane , win 11 servislerinin çoğu kapalı geliyordur umarım ,
    elde taşınabilen rtx 3050 gücünde bir konsol , harika cihaz çıkarmışlar.

    Bizim vampir piyasasında 2 katı fiyata çıkar mı bilmiyorum ,bence çıkar...
    Asus tr bunu konsol diye ithal etmez umarım ekstra ötv demek zira...
  • Bu sektöre de rekabet gelmesi güzel bir şey ama Steam'in hazır pazar payı kapmışken boş duracağını sanmıyorum. Tam bunlar piyasaya girerken muhtemelen o da 2. sini piyasaya sürecektir.

  • Fiyatı epey iyi Deck’in özelliklerinin neredeyse 2 katı olduğunu düşününce.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 8.86 tflop elde tutulan bir cihaz için efsane , win 11 servislerinin çoğu kapalı geliyordur umarım ,
    elde taşınabilen rtx 3050 gücünde bir konsol , harika cihaz çıkarmışlar.

    Bizim vampir piyasasında 2 katı fiyata çıkar mı bilmiyorum ,bence çıkar...
    Asus tr bunu konsol diye ithal etmez umarım ekstra ötv demek zira...

  • acaba SteamOS yüklenebiliyor mu? eğer öyle olursa Steam' in Deck e özel nimetlerinden de faydalanabilir.

  • bu cihazlar tam otobüslük ya. Eğer otobüs kullanmıyorsan çokça (şehirler arasından bahsediyorum) bir yere konumlandıramıyorum kafamda. Daha çok heves edeceğim bir oyuncak gibi duruyor. Sonra muhtemelen bir köşede eskiyecek ve unutulacak.

  • Sony tam mobil oyunlar patlama yapmadan önce psp ve ps vita serilerini anlamsız politikaları sebebiyle devam etmeyerek çok büyük hata yaptı. Şimdi herkes mobil oyun yapacağız diye yarışıyor. Yanında donanımların güçlenmesiyle birlikte pc oyunlarını oynatan cihazlar çıkmaya başlıyor.
    Steam deck sanki bir nesil daha bekleyip öyle çıkartsaydı daha iyi olurdu sanırım. Ortalık karışmaya başlıyor gibi.

  • Fiyat rekabetçi seviyede tutulmuş, özelliklere bakınca.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1080p oyunculuk için on numara el konsolu işte. Bence 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda bütün oyunları rahat oynatır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlerle beraber AMD'ye yeni pazar çıktığı iyi oldu.

  • Yemim ederim tam steam deck alma arifesinde su tanitim ve ozellikler ortaya cikti.Elim gitti geldi aliyim mii almayiyim mii diye,sonra dedim bekliyim su makineyi bi gorelim.Performans olarak 2 kati verebilecek mi izlemek istiyorum
    Haberde 11 mayista cikacak deniyorda bizim gibi 3.dunya devletinde de cikar mi?
    Asrın galaksi şahlanışının ivmelenmesi nedeniyle kac yetale fiyattan cikar?
    Iste bunlar hep soru..Cevapları heyecanla bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunlar monitöre baglanılıp kullanılabiliyormu kullanılabiliyorsa al sana mini pc ne gerek var yok mini ıtx anakart bul düşük profil ram bul ekran kartı onlarda zaten normalinin yüzde 30'zu daha pahalısı

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt

    Kullanılabiliyor. Hdmi çıkışı var bir youtuber tvye bağlayıp kontrolcü ile oynuyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım üreticileri popüler diye arada böyle ürünler yapıyorlar. Asus çok fazla farklı alanda denemeler yaptı zamanında devamı gelmedi. Belki Steam markalara özel optimizasyon yaptırabilir ama Asus yaptıramaz. Bu da Asus'un sadece donanımına güvenebileceği anlamına geliyor. Küçük bir kasa içerisinde de donanım her ne kadar güçlü olursa olsun yüksek kapasiteli iş yapamaz. Soğutma gücü yetmez. Bu yüzden bu tarz konularda güvenilen şey donanım değil de özel optimizasyon olmalıdır.

  • Asus mobil piyasa için erken havlu attı. Ya HTC ile birlik olacaklardı ya da Zenfone'u bir şekilde devam ettirecekti. En son Zenfone 5'i her yerde görebildik ki Zenfone düz serisi hala en kompakt amiral gemisi olma özelliğine sahipken aranan bir özellik. Global pazarda Samsung'a rakip olabilecek ve Çinli olmayan tek marka olabilirdi. Tüm rakipleri Çin ve iştiraklerinden ibaretken bir de. Lenovo, Huawei, BBK, Xiaomi, ZTE gibi. Bir de Sony ve LG gibi silik markalar var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8.6 teraflop işlem gücü ile nasıl oluyorsa 1080p düşük ayarlarda 60fps yakalıyor biri açıklasın,Xbox series x bile 12 teraflop gucuneydi hemen hemen,8.6 teraflop bir el konsolu için çok çok iyi bir değer

  • Umarım bir an önce Sony’de böyle bir atılım yapar. Zira yattığın yerde Warzone vs oynamanın hayali çok etkiliyor insanı😁


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.