Şimdi Ara

Elon Musk’ın Starlink uyduları jeomanyetik fırtına yüzünden bozuldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın Starlink uyduları jeomanyetik fırtına yüzünden bozuldu!
    Elon Musk'ın SpaceX şirketinin uydu kolu olan Starlink, bugün yaptığı açıklamada Dünya'nın son yirmi yıldaki en şiddetli jeomanyetik fırtına tarafından hırpalanması nedeniyle “hizmet kesintisi” yaşadıklarını açıkladı. Elon Musk, geçtiğimiz gün Starlink uydularının yoğun baskı altında olduğunu ancak şu ana kadar dayandıklarını söylemişti.



    Starlink uyduları hizmet dışı



    Elon Musk’ın Starlink uyduları jeomanyetik fırtına yüzünden bozuldu!
    Starlink’in uydu internet ağı, Dünya'nın yörüngesindeki yaklaşık 10.000 uydunun yüzde 60’ını oluşturuyor. SpaceX, her ay yörüngeye yüzlerce yeni uydu fırlatmaya devam ediyor. Ancak yapılan açıklamaya göre Starlink, bir hizmet kesintisi ile karşı karşıya. Starlink’in resmi internet sitesinin üst kısmında şu uyarı geçiliyor: “Starlink'te şu anda hizmet kesintisi yaşanıyor. Ekibimiz sorunu araştırıyor.”



    Yaşanan bu sorunun halihazırda Dünya’yı etkilemekte olan jeomanyetik fırtınadan kaynaklandığına inanılıyor. Musk, geçtiğimiz gün Starlink uydularının jeomanyetik fırtına nedeniyle büyük bir baskı altında olduğunu söylemişti.



    ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi NOAA, yaptığı açıklamada Dünya’nın 2003 yılından bu yana yaşanan en büyük jeomanyetik fırtınayı deneyimlediğini duyurdu. G5 sınıfı yani en ekstrem fırtına olarak sınıflandırılan mevcut jeomanyetik fırtına, hafta sonu boyunca devam edecek. Bu süreçte diğer hizmetlerin yanı sıra navigasyon sistemleri, elektrik şebekeleri ve uydu navigasyonu için riskler ve kesintiler oluşabilir.



    Ayrıca Bkz.G5 seviyesindeki olağandışı jeomanyetik fırtına Dünya'ya ulaştı: Etkileri neler?



    Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkisiyle aynı zamanda geniş bir coğrafyada Kuzey Işıkları görülüyor. Geçtiğimiz gece Türkiye’nin kuzey kıyıları da bu ışıkları görebildi. Normal şartlarda Kuzey Işıkları bu kadar alt enlemlere inmez ancak fırtınanın şiddeti bunu mümkün kılıyor. Yaşanan jeomanyetik fırtına, yeryüzünde yaşayan insanların sağlığı için bir sorun teşkil etmiyor. Ancak NOAA, aynı zamanda yüksek irtifada uçan uçaklardaki insanlar için bir Güneş radyasyonu fırtınası uyarısında da bulundu. Bu, insanlar için zararlı olabilecek radyasyonun atmosferin üst kısımlarında olabileceği anlamına geliyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/space/starlink-experiencing-degraded-service-musk-says-satellites-under-pressure-2024-05-11/







  • İddia ispat yok.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Kendi websitelerinde yazıyor, görselde de görünüyor zaten.

  • Hepsi düşer lan inşallah :)



    Hala açmadın Türkiye'de interneti

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Kendi sitelerinde yazması doğru olacağı anlamına gelmez diye düşünüyorum.

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Turkiyeye gelen yabancı sermayeli şirketler, bu ülkede fikir hurriyeti olmadıgını ve monarşiyle yönetildini bilemicek kadar gerizekalı değiller. Bunu kabul edenler bunun pisliğini çekeriz diyenler geliyor. Bu milleti zaten eden edio bizde edip paramızı kazanırıız sorusuna OK cevabını verenler gelip hizmet veriyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 12 Mayıs 2024; 11:16:42 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

    Belçika Norveç, dingiltere hepsi monarşi hatta krallık

    Bi bize mi gtlerinin kalkacağı geliyor arkadaş :) :)

    Rte ile kanki kanki pozlar vermek iyi de iş hizmete gelince mi "ay ama monarşiii" :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Türklerin sorunu kendilerini tanımamaları, çapsız olmalarına rağmen öleymiş gibi yapıp iş ciddiye binince kıvırmaları. Diğer monarşilerin gücü de .....tü de yetio istediklerini yapmaya. Türklerinse ancak iban yollamaya gücü yetio. Sokak dilencisi gibi para dilenio. Açım bana para ver dio.

  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Tamamen siyasi bir yorum olmuş.

  • Starlink uygulamasında bu uyarıyı birkaç gün verdi ancak herhangi bir hız düşüklüğü veya kesilme yaşamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.