Şimdi Ara

ELEKTRIKLI BISIKLET (MOPED ) ALACAGIM YARDIMCI OLURMUAUNUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SLM ELEKTRIKLI BISIKLET (MOPED)

    ALACAGIM HICBIR BILGIM YOK

    BILGISI OLAN VARRA YARDIMCI OLURMU

    2000 2500 TL CIVARI SIFIR

    ALMAYI DUSUNUYORUM GUNDE

    EN FAZLA 15 20 KM GIDECEGIM HAFTANIN

    4 GUNU TEK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yokuşu bir yerde mi kullanacaksınız? Bu önemli bir nokta. Yokuşluysa watt olarak yüksek olsun alacağınız moped.

    Stmax (safir 2500 olabilir)
    Mondial (fiyat olarak en uygun modeller bu markada gibi)
    Arora (Tayvan teknolojisi var bazı modellerinde)
    Yuki (120 km gideni var)

    Bütçenize uyanlar biraz düşük model olacak sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 yıl sonra akü paranı ayır :) arkadaşımın elektirikli bisikleti 4 akülü idi 1.5 yıl bindikten sonra aküleri şişti 800 tl ödedi akülerüne. 3000 3500W elektirikli bisikletlerin akü fiyatlarını sen düşün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: susunx2121

    SLM ELEKTRIKLI BISIKLET (MOPED)

    ALACAGIM HICBIR BILGIM YOK

    BILGISI OLAN VARRA YARDIMCI OLURMU

    2000 2500 TL CIVARI SIFIR

    ALMAYI DUSUNUYORUM GUNDE

    EN FAZLA 15 20 KM GIDECEGIM HAFTANIN

    4 GUNU TEK

    Geçen yıl facebook sayfamda bu tip sorulara cevap amaçlı bildiğim kadarıyla bir yazı hazırlamıştım, inşallah faydası olur.
    ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MOPED SEÇERKEN FAYDALI OLABİLECEK BAZI KRİTERLER
    1- Şu an kanunen 250 watt üzeri olanlar M sınıfı ehliyet (B de yeterli), plaka, ruhsat ve sigorta ve ilk 3 yıldan sonra her 2 yılda bir muayene(vize) gerektiriyor; ancak bir kaç istisna dışında ülke genelindeki pratik uygulama sadece kask zorunlu, ehliyet sorulmuyor, fakat yarının ne getireceği bilinmez. Nisan 2015'de Resmi Gazetede yayınlandığına göre; 01.01.2016'dan itibaren yine 250 watt altı olanlar(bunlar yasal olarak elektrikli bisiklet sınıfı ve pedallı bisikletle aynı kategoride) ehliyetsiz kullanılabilir, 250 den - 4000 watt'a kadar olanlar M sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. (bunlar yasal olarak elektrikli moped sınıfı) Ancak daha önceden B sınıfı ehliyeti olanlar da bu gruptraki elektrikli araçları yeni bir ehliyet almaksızın kullanabilecek. Fakat pratikte polisler yasal düzenlemeleri çok güncel takip etmediklerinden denetimlerde B sınıfı ehliyete sahip elektrikli moped sürücülerinden eski kanunun gerektirdiği A sınıfı ehliyeti sorabiliyorlar, A yok diye "ehliyetinin izin verdiği sınıf dışında araç kullanma" maddesinden 700TL ceza yazabiliyorlar. (tescil yoksa yazılan cezalar ve mopedin bağlanması ayrı bir konu) Bu nedenle B sahibi olanlar gidip ehliyetini yeniletirse üzerinde B yanında M de yazacağından sıkıntı yaşanmaz.
    2- Tek kişi (90 kg civarı), aşırı rampalı olmayan bir yerde binilecekse ve maksimum 35 km hız idare eder derseniz 800 watt yeterli. İki kişi binecekseniz veya biraz daha hızlı olmalı ise ya da rampalar çoksa en az 1200-1500 watt olmalı. Ancak bu genellemedir yani bu watt değerleri üretici ya da ithalatçı firmalar tarafından belli kriterlere göre tespit edilmiyor yani kafalarından uyduruyorlar. Aslında watt motor gücüdür ve 750 watt yaklaşık 1 beygirdir ve aracın öncelikle torku ve sonrasında hızı bu motor gücü ile ilgili olmalıdır ama maalesef pratikte böyle değil. Bazı markalarda 3000 watt diye satılan bir model yine aynı markanın 1200 watt olan modelinden hız ve tork yönünden daha düşük olabiliyor. . Arka tekerlek motoru iyi olan bildiğim markalar Yuki Dünya, Kral Güneş, Vitobis Likya, Velostar TDR 125Z, Mondial Emon Derrace, Emon Revenge, Kuba K8S Volta Revolt, VS5-VS7 bu liste belki daha da uzar ama benim bildiklerim bunlar.
    3- Kalite olarak hepsi Çin malı ve birbirine yakın. Yedek parça sıkıntısı yaşamamak için önemli olan bulunduğunuz yerde yedek parça - servisinin yaygınlığı.
    4- Boy - kilonuza uygunluk açısından mopedin üzerine oturduğunuzda ayaklarınızla kolayca yere basarak mopedi ileri geri rahat hareket ettirebilmelisiniz.
    5- İthalatçının stoklarına yakın tarihli girmiş olanı yani stokta fazla beklemeyeni araştırıp onu tercih edin. Çünkü aküler beklerken kendi kendine deşarj olur, bayiler -servisler genelde bekleyen aküleri şarj etmediklerinden akülerde sulfatlanma dolayısıyla kapasite kaybı şekillenir, bazı arkadaşlar bu şekilde bayat akülü sıfır elektrikli araç alıp bir şarjla 15-20 km ancak gidebiliyor, sonrasında satıcı - servis arasında bir sürü eziyet çekiliyor. Yani akü üretildiği andan itibaren kullanılmasa da bayatlamaya başlar. Bu nedenle çok kaliteli veya avantaj yönleri de olsa satışı hızlı olmayan marka modelleri almayın. Ya da bu konuda bayiden garanti alarak satın alın. Alışveriş merkezi - beyaz eşya bayisi yerine asıl işi motor olan - sirkulasyonunun hızlı olduğu bilinen yerler tercih edilmeli.
    6- Cub tipi yani büyük tekerli olanlar (st max star gibi) küçük tekerli scooter modellere göre daha dengelidir, hem daha konforlu bir sürüş sağlar hem de özellikle düz yolda devrini alınca aynı özelliklere sahip scooter tiplerden daha süratli olur. Sele (koltuk) diğerlerinden büyük olduğundan 2 kişi rahat sıkışmadan yolculuk eder, arkada oturan oturuş pozisyonu gereği önü görür, daha keyifli bir yolculuk sunar. Ayrıca cub modellerin parçaları markadan bağımsız hepsi birbirine uyar, hatta bazı parçalar benzinli cublarla bile aynıdır. Bu nedenle bu modellerde yedek parça sıkıntısı olmaz.
    7- Motor kontrol cihazı anlık olarak yüksek amper çekebiliyorsa ilk kalkışları seri olup, avantaj sağlar. St Max Star 3000 watt , Kuba K8-S, Yuki Dünya, Kral Güneş, Velostar TDR 125Z, Mondial Emon Derrace ... gibi az önce saydığım modellerde beyin (motor sürücü veya hız kontrol cihazı) maximum 40 amperlik ve 18 mosfetli, diğer bir çok markada ise 3500 watt bile olsa yanlış hatırlamıyorsam 35 amperlik ve 15 veya 12 mosfetli. Bu da ilk kalkışta dip gazda özellikle rampada yüksek amper çekebilen - mosfet sayısı fazla olan beyine sahip mopedin daha seri kalkması, rampada daha iyi çekmesi demek. Kilonuz ağırsa yüksek amper çekebilen beyine sahip araçlar özellikle sıkışık kavşaklarda ve rampada seri kalkıp; sizden tarafa direksiyon kırmak isteyen veya arkadan acele eden otomobiller konusunda rahat etmenizi sağlar. Bazı marka - modeller benzinli motorlardaki vites benzeri beyne gönderilen amperi değiştirebilen TORK SWITCH ismini verdikleri bir düğme koymuşlar. Bunu sayesinde hızlı gitmek istendiğinde veya rampada farklı güç, düz yolda ve ekonomik kullanımda daha az güç sürücü tarafından ayarlanabiliyor.
    8- Akü sayısının fazla olması her zaman akü ile ilgili sorun yaşama riskini de fazlalaştırır, akülerde sorun yaşandığında iyi sonuç almak için 1 veya 2 akü bile sorunlu olsa tamamının değişmesi gerekir, ya da aküler hiç sorun çıkarmasa bile gün gelip değişmesi gerektiğinde çok akülü olan için daha fazla masraf demektir. Bir akü en az 120 TL. Dolayısıyla piyasada şu an en az akü sayısına sahip olan 4 akülü 48 volt modeller, 5 veya 6 akülü modellere göre daha güçsüz ve yavaştırlar ancak daha sorunsuz ve işletim giderleri daha düşük mopedlerdir.
    9- Akülerin yüksek kapasiteli (amperli) olması bir şarjla gidilebilecek mesafeyi arttırır, dolayısıyla bir günde gidilen mesafede akülerin kapasitesinin daha azı kullanılacağından aküler fazla yıpranmaz, akü ömrü uzun olur. Tabi bu söylediğim akü bitene kadar kullanılmaması şartıyla. Aküleri sürekli bitirerek kullanan için kullanım ömrüne yüksek amperin bir katkısı olmaz. Sadece bir şarjla gidilen mesafe artmış olur. Ancak yüksek amperli aküler kaçınılmaz olarak daha ağırdır, ebadları daha büyük olduğundan her modele uymayabilir ve değişimleri daha masraflıdır. Piyasada genelde aküler 20 amperlik ancak bazı modellerde aküler 28 - 35 ve en son 50 amperlik aküler çıkmaya başladı. Bu akülerin ebad ve ağırlıkları üzerinde yazan amper değerlerine bence uyumlu değil. Mesela Mondial e-mon Miracle modelinde akülerin 28 amper yazıyor ancak bir şarjla 50 km ancak gidiyor, yani 20 amper aküden farksız. Zaten motorun son hızı 40 km/s 'i geçmiyor. Dolayısıyla gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Gerçek bile olsa fiyatları nedeniyle bir cazibeleri yok. Online satış sitelerinde 25 amper-28 amper diye satılan akülere 250 TL civarı fiyat isteniyor. Bu durumda uzun yol gitse de bir avantajı kalmıyor. Akü değişiminde sıkıntı yaşamamak için en ideali 20 amper akülü mopedlerdir.
    Aküler yeni iken 20 amperlik akülerle 80 kg sürücü ağırlığı ile 25 km ortalama hız, 20-25 derece hava sıcaklığında, aşırı rampalı olmayan vasat bir güzergahta 60-70 km civarı yol gidilebilir. Ancak iklim- sürüş koşullarına bağlı olarak bu mesafe 35 km'ye kadar da düşebilir.
    Akülerin uzun ömürlü olması için bitene kadar değil en ideali yarıya geldiğinde ya da en fazla %80i kullanıldıktan sonra şarj edilmelidir. Dolayısıyla bir şarjla akünün kapasitesine göre 40-50 km'den fazla gidilmemelidir. Bir şarjla daha fazla yol gitmeye ihtiyacı olanlar için elektrikli mopedler normalden daha sık akü değişimi gerektireceğinden ekonomik olma özelliğini kaybedebilirler.
    10- Elektrikli mopedler sürekli yüksek hızda dip gaz- aşırı yüklü, bozuk arazide kullanılmaya uygun değildir. Bu koşullarda da elektrikli mopedler normalden daha sık akü değişimi gerektireceğinden ve beyinin aşırı ısınması nedeniyle karşılaşılabilen arızalardan dolayı ekonomik olma özelliğini kaybeder.
    11- İdeal şarj cihazının öncelikle aküleri tam doldurduktan sonra gerilimi akü başına 13.2-13.5 volt civarına düşmelidir. Bu şekilde aküler dolduktan sonra fişten çekilmese de akülere zarar vermez. Bu konuda satıcılar pek bilgi sahibi olmadığından şarj cihazının yanında bir kullanma kitapçığı varsa bakılmalı gerekirse multimetre ile ölçülmelidir. Şarj cihazında aranacak ikinci kriter akülerin kapasitesinin 1/10 u ile şarj etmesidir. Yani 20 amperlik aküler için 2 amperlik şarj cihazı gereklidir, daha yüksek amperli olanlar hızlı şarj edeceğinden akü ömrünü kısaltır. Şarj cihazının akım değeri genelde altındaki etikette yazar. Moped alırken şarj cihazında bu iki özelliğe de dikkat edilmelidir.
    12- Lastik ebadları benzinli motosikletlerle uyumlu olanlar ( cub modellere 17 inch motosiklet lastikleri uyar, scooter tiplerden de küçük kalın lastikli olanlara 10 inch benzinli scooter lastikleri uyumludur) tercih edilirse fren-viraj emniyeti daha yüksek, kaliteli lastik takma imkanı olur. Ancak 250 - 800 watt arası modellerde kullanılan 2.50 - 16 veya 3.0 -16 gibi ebadlı klasik benzinli scooterlara göre tabanı daha ince - çapı biraz daha büyük lastik ebadları sadece elektrikli mopedlere özel ebadlar olup naylon malzemeden üretilmiş fren-viraj emniyeti düşük kayma ve savrulmaya eğilimli lastikler olup kaliteli alternatifleri yoktur. Aslında bu lastikler benzinli motorlardaki 12 inch lastiklerle uyumlu gibi ancak tabanları ince, bu nedenle 12 inch lastikler elektrikli için tabanı kalın düşer.
    13- Benim kullandığım ST Max'ta fabrika mümkün olduğunca ucuza mal edebilmek için fren balatalarını çok adi yapmış. Aşırı hız yapmadan ve sık frenlemeden kullanmama rağmen balatalar 2500 km'de bitti. Değiştirirken Yamaha benzinli motosiklet balatalarının uyumlu olduğunu öğrenip bu balataları kullandım. Bu durumu genelleme yapacak olursak, sarf malzemeleri genelde adi olduğundan bu araçlara güvenli bir şekilde ve uzun süre binmek niyetinde olanlar balata, amortisör, fren teli vs... değişimlerinde motosiklet yedek parçacılarından daha kaliteli uyumlu modeller araştırmalılar. Aynı şey şarj makinesi için de geçerli, mümkünse bu sayılan malzemelerin uyumlu ve kaliteli olanlarını elektrikli mopedi almadan araştırıp, bayiye bu parçaları söküp fiyattan düşmesini söyleyip ilk günden itibaren daha kaliteli parçalarla yola çıkmak çok güzel olur. Ancak heralde bunu kabul edecek satıcı bulmak biraz hayali...
    14- Benzinli Honda today' kopyası olan ST Max Dora alfa, Yuki Dünya, Kral Güneş.... gibi modellerin kaportası (grenaj) az sayıda parçadan oluşmakta ve en ucuza temin edilebilmektedir. Bu modellerin komple kaportası 250 TL civarı olup kolayca hızlı olarak bulunabilmektedir.
    15- St Max Kobra tipinde genelde paketçilerin, sucuların kullandığı mopelerin grenaj parçaları genelde metal olup hem düşme - çarpma durumlarında kırılmaya daha dayanıklıdır, hem rutüşla felan çizikler daha rahat kapatılır. Bu modeller de cub ve Yuki Dünya tipinde olduğu gibi hemen her markada aynı tip üretildiğinden yedek parça her marka birbirine uyar, sıkıntı yaşanmaz.
    16- Elektrikli mopedin modifiye ile son hızının arttırılması mümkün. Bunun için akü ilavesi gerekiyor. Her bir akü ilavesi ile 10-12 km hız artışı mümkün. Akü ilavesi elektrik tesisatı, motor sürücü(beyin) , farlar için elektriği 12 volta düşüren konvertör ve motora yüklenen voltajı ilave akü başına 12 volt daha yükseltir. Genelde elektrikli moped beyinleri güvenlik payı düşünülerek üzerinde yazandan 12-15 volt kadar daha fazla gerilime uzun süreli olmamak şartıyla dayanırlar. Bu nedenle sadece bir akü ilave edip bir de yeni şarj makinesi alarak ortalama 200 TL gibi bir masrafla son hızı 10-12 km kadar artırmak mümkün. Fakat bazı modellerde akü ilave edildiğinde beyin koruma moduna geçip motor çalışmayabiliyor. Beyine müdahale edilmeden akü ilave edildiğinde iki kişi kullanırken ve rampalarda dip gaz yapmaktan sakınmak ve uzun süre rampada veya iki kişi binmemek gerekir. Aksi takdirde beyin ve tesisatın yanma riski vardır. Bu riske girilmemesi için en doğrusu akü ilave edilince yeni bir şarj makinesi yanında daha yüksek voltaja dayanıklı yeni bir beyin ve 12 volt düşürücü konvertör ve dayanıklı tesisat kabloaları alınmalıdır. Bu durumda modifiyenin masrafı 500- 550 TL civarına çıkar. Ancak bu durumda bile düz yolda tek kişi orjinalden bir fazla aküsü olan bir mopede yakın bir performans alınsa da , iki kişi ve rampada motor değiştirilmediğinden orjinalden bir fazla aküsü olan ve daha güçlü motora sahip mopedin performansı alınamaz. Ancak yukarıda saydıklarımla birlikte arka tekerlek motoru da değiştirilebilirse orjinalden fazla akülü moped seviyesine ulaşılır ancak bu sefer modifiye masrafı 1000 TL belki de aşacaktır. Bu şartlar altında bile fren güvenliği vs... zayıf kalacaktır. Bu nedenle modifiye araçların güvenlik önlemleri de artırılmalıdır.
    17- Her ne kadar tam gerçeği yansıtmasa da motor gücü ve anma gücü kavramlarına bakarak seçim yapılacağında dikkate alınması gereken "anma gücü veya nominal güç ya da çıkış gücü"dür. Giriş gücü ya da motor gücü aracın motoruna akülerden yollanan güçtür. Elektrik tüketimiyle ilgili olup aracın hızı veya torku ile direk alakası yoktur. Çıkış gücü ise aracın motorundan yere aktarılan asıl güç olup çekiş gücü veya tork ile direk ilgilidir. Bazı firmalar motor gücünü ön plana çıkarıp asıl önemli olan çıkış gücün ya hiç belirtmemekte ya da geri plana atarak aracı olduğundan güçlü göstermeye çalışmaktadır. Bu nedenle bence araç seçerken çevreden kullanıcıların deneyimi imkan varsa test sürüşü yaparak karar vermek üzerinde yazan watt değerine bakmamak gerekir.




  • Merhaba yaklaşık 3 aydır e-scooter kullanıcısıyım. Şu an Volta VS4 kullanıyorum.(3500w) Bundan önce Kral Viva 4500 kullanıyordum. Kralın motorlarını kesinlikle tavsiye etmem. Adamlar modele 4500 yazıp satış hilesi yapıyor. 4500 w sanıp alıyorsun 1800w motor çıkıyor. O nedenle bütçeniz uygunsa 3000-3500w aralığında bir motor almanız. Ayrıca motorunuzu şarj edebileceğiniz dükkan tarzı düz ayak bir yeriniz olması gerekiyor. Aküler sökülüp taşınamıyor. Ayrıca arkadaşların da dediği gibi sürekli yokuş çıkmanız motorun ve akülerin ömrünü tüketir bu nedenle genellikle düzlükte kullanmanızı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azah

    Merhaba yaklaşık 3 aydır e-scooter kullanıcısıyım. Şu an Volta VS4 kullanıyorum.(3500w) Bundan önce Kral Viva 4500 kullanıyordum. Kralın motorlarını kesinlikle tavsiye etmem. Adamlar modele 4500 yazıp satış hilesi yapıyor. 4500 w sanıp alıyorsun 1800w motor çıkıyor. O nedenle bütçeniz uygunsa 3000-3500w aralığında bir motor almanız. Ayrıca motorunuzu şarj edebileceğiniz dükkan tarzı düz ayak bir yeriniz olması gerekiyor. Aküler sökülüp taşınamıyor. Ayrıca arkadaşların da dediği gibi sürekli yokuş çıkmanız motorun ve akülerin ömrünü tüketir bu nedenle genellikle düzlükte kullanmanızı öneririm.

    Kral konusunda katılıyorum, genelde hız kral motor sitesinde 55 gösterdiği halde gerçekte 40'ı geçmiyor. Ancak üzerinde yazanın hile olması konusunda diğerleri de farklı değil. Çünkü diğer markalarda yazan watt değeri de yalan. Örneğin Volta vs 7 de 3500 watt diye satılıyor sanırım. Göstergede hızı 80 hatta ayaklık üzerinde 99 gibi gösteriyor ama navigasyonla gerçek hız ölçülünce son hız 65 km/s. Velostar 1200 watt da aynı hızı yapıyor. Şimdi hangisi doğru? Kral en azından 4500 yazıyor ama watt diye iddia etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 28 Haziran 2016; 8:04:54 >




  • medvet M kullanıcısına yanıt
    Kral'ı kullandıktan sonra VS4 bana 1000cc motor gibi geldi. Malzeme kalitesi olarak da Kral'ın kullandığım modeline göre çok önde. Viva 4500'de max 50 KM hız yapıyordum, VS4'te 75 yaptım düz yolda ama hiç navigosyonla kontrol etmek aklıma gelmedi. Deneyeceğim bunu.
  • susunx2121 S kullanıcısına yanıt
    Size önerim KR16 SEDNA 3000 veya Kral lima 3000 olacaktır. KR16 SEDNA kullanıyorum memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Size önerim KR16 SEDNA 3000 veya Kral lima 3000 olacaktır. KR16 SEDNA kullanıyorum memnunum.

    Benim önerim hız-tork beklentiniz varsa Kral modellerinden uzak durun. Üzerinde 4500 yazan modellerde bile hız 40 'ı pek geçmez, bu nedenle mahkemeye verip kazanıp iade kararı aldıran alıcı biliyorum. Eski modellerinden Güneş hızlıdır (hala üretiliyor mu, üretiliyorsa da eski odellerdeki beyin - motorla mı yoksa daha adisiyle mi çıkıyor bilmiyorum) Kral modelleri içinde denemedim ama belki Ava istisna olabilir, çünkü arka motor jantı baya kalın ve disk frenli olduğuna göre iyidir diye tahmin ediyorum, ama ona da o kadar par averilir mi bilemem.
  • medvet M kullanıcısına yanıt
    Hız ölçme kablo girişini(tekerin yanındaki)yamultmadan önce düz yolda 45km/h hız yapıyordu yokuş aşağı 50 zorluyordu ancak şimdi max. 45 oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 30 Haziran 2016; 10:55:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Hız ölçme kablo girişini(tekerin yanındaki)yamultmadan önce düz yolda 45km/h hız yapıyordu yokuş aşağı 50 zorluyordu ancak şimdi max. 45 oldu

    Doğrudur, Kral Güneş sürücü ağırlığı 80 kg düz yolda 60'a rahat ulaşabilen bir model ve 1200 watt - 5 akülü. 6. aküyü ilave edince 70 km/s' e çıkabiliyor. Benim garipsediğim bu modelin üzerine daha pahalıya sattıkları orjinal 6 akülü heybetli modeller çıkarıp hızı 45'de bırakmaları. Bunun sebebi yasal olarak izin verilen elektrikli moped hız sınırının 45 olması değil bence. Böyle olsa bu araçların teknik verilerine internet sitelerinde son hız 55 km/s yazmazlardı. Zaten yasa eskiden de vardı. Bence bunun sebebi nasıl daha ucuza mal edebiliriz, daha çok kazanırız mantığı. Görüntüden taviz veremiyorlar çünkü bu durumda müşteri beğenmeyip fiyat bile sormaz. Ama beyinin mosfet sayısı, kaç amper çektiği, faz açısı, motor içindeki tel sayısı- kalınlığı , mıknatısların büyüklüğü, aralığı nasılsa görünmüyor, görünecek olsa da anlayan yok, en ucuz motoru - beyini monte et, yaz üzerine 3500 - 4500 kaktır gitsin nasılsa millet ehliyet-ruhsat sorulmuyor diye alıyor mantığı. Bu nedenle ehliyet -tescil ile ilgili kanıunun uygulanması bence iyi hatta daha sıkı olmalı ki insanlar bunların bu paraların yarısını bile haketmeyen araçları almak yerine gidip benzinli motor alsınlar ya da bunlar satabilmek için üzerine adam gibi 250 watt yazsınlar milleti kandırmasınlar.




  • medvet M kullanıcısına yanıt
    3000 watt yazıyor anma gücü 1250 watt benim motorun beyin yerini bulabilsem kabloya bakacağım. İnşallah kablo ile hallederim bu arada kablo ne renk oluyor?(Hız)3 artçı ile arada 6 yaşındaki kardeşim arkada annem 20+52+68=140 kg sorunsuz yokuş yukarı 20-30 km/h ile gidiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 30 Haziran 2016; 12:08:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    3000 watt yazıyor anma gücü 1250 watt benim motorun beyin yerini bulabilsem kabloya bakacağım. İnşallah kablo ile hallederim bu arada kablo ne renk oluyor?(Hız)3 artçı ile arada 6 yaşındaki kardeşim arkada annem 20+52+68=140 kg sorunsuz yokuş yukarı 20-30 km/h ile gidiyorum.

    Sizinkine özel bilmiyorum ama genel olarak beyin oturduğunuz seleyi sökünce altındadır. Seleyi açıp altındaki siyah bagaj plastiğinin 4 civatasını söküp bu plastik kaldırılınca görülür. Beyinden çıkan kabloların içinde diğerlerine göre ince beyaz(bazılarında üzerinde belirsiz mavi bir çizgi olur) soketi siyah (soket de diğerlerinden küçük) bir kablodur bu kablonun soketi ayrıldığında hız kilidi devre dışı kalmış olur. Emin olamazsanız motor orta sehpada arka teker havada biri dip gaz verirken soketleri söküp takın doğru soketi bulduğunuzda sökülür sökülmez tekerin devri artar, sesi değişir. Ancak bence boşuna uğraşmayın düzde 45 yapıyorsa zaten hız kilidi açık demektir.




  • medvet M kullanıcısına yanıt
    En azından 60 yapsa meret yapmıyor.Gqrantiden çıkar diye ellemiyorum.Garanti dışı kalır mı?Serviste sizin gibi açıktır dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    En azından 60 yapsa meret yapmıyor.Gqrantiden çıkar diye ellemiyorum.Garanti dışı kalır mı?Serviste sizin gibi açıktır dedi.

    Hocam hız kilidini iptal etmek aracı garanti dışı bırakmaz çoğu aracı iptal halde satıyorlar. Ancak servisin de dediği gibi ben de iptal olduğunu düşünüyorum. Önceki mesajlarda yazdığım gibi 45 km/s standart elektriklilerin ortalama hızıdır. Standart 60 km/s bu tip araçlar için ekstrem bir hızdır, çoğu yeni model elektrikli üzerinde 4500 watt da yazsa bu hıza çıkamaz. Siz çoluk çocuğun veya malını satmak için kırk yalan uyduran satıcı-servislerin ağzına bakmayın. Benim aracım o kadar modifiye ile 90'a zor çıkıyor. Ama 15-16 yaşındaki veletler standart motorlarla 70-80, yarım yamalak modifiyelerle 145 hıza çıktıklarını iddia ediyorlar.




  • medvet M kullanıcısına yanıt
    Modifiye olarak ne yaptınız ben kendim yapabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Modifiye olarak ne yaptınız ben kendim yapabilir miyim?

    Arka tekerlek motoru Velostar T, Beyin Yuki Dünya olarak değiştirildi, arka jant 19 inch tel jant yapıldı, 6. akü ilave edildi, beyine yazılım yüklendi. Son hız 90'a çıktı, sonrasında arka disk fren olmadığından tehlikeli geldi beyin ayarlarını biraz kıstırdım şu an 80.
  • medvet M kullanıcısına yanıt
    Masraflı bayağı en iyisi taksit bitince satıp volta s7 almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Masraflı bayağı en iyisi taksit bitince satıp volta s7 almak.

    volta vs 7 tabi daha hızlı bir motor, son hız 65 km/s. Göstergesinde olda giderken 80 ayaklık üzerinde 99 a çıkıyor ama çakma bir gösterge yani ön tekerden hız ölçen bir dişlisi yok beyinden çıkan bir elektrik değeri hız diye yutturuyorlar. Ama sonuçta orjinal haliyle son hızı 65 olması da iyi. Bence hiç bir elektrikliye bu paraları verilmez.
  • medvet M kullanıcısına yanıt
    Ama tasarruflu aylık 100 150 km 2 2.5 TL falan benzini herzaman alamam ama öbürünü tak fişe devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.