Şimdi Ara

Elektrik gidince internet kesiliyor. (modem UPS işe yaramıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Superonline fiber kullanıyorum. Evde yaptığım bazı işlerden dolayı internetimin 1 saniye bile kesintiye uğramaması gerekiyor. Bu yüzden modem için UPS aldım. (bkz.)


    Fakat elektrikler gidince, UPS modemimi besliyor ancak sanki reset atmışım gibi modem ışıkları kapanıp tekrar açılıyor. 2 dakika sonra internet geliyor.


    Dediğim gibi elektrik kesilmelerinde internetin hiçbir şekilde 1 saniye bile kesilmemesini istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Önerisi, fikri olan var mıdır?








  • Superonline'ın apartmanda kutusu oluyor. Onun elektrigi kesiliyodur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız ürün modeme yetmiyor. Başka bir açıklaması yok. Bende 2 modem var, birini kendi yaptığım ups ile besliyorum, 1.5 saat boyunca kesilmiyor.
    Eaton’ın bir modeli vardı bu şekilde ups olarak çalışan ve 36watt idi. Bunu iade edin onu alın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Upslerin çeşitleri var sizin kullandıgınız şebeke elektriği kesilince kendi devreye girip pilden besleyen tip. Size diğer tipten lazım adı aklıma gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • online ups almanız lazım yani modem sürekli ups'teki akü üzerinden çalışacak elektrik kesilince de geçiş yapmayacak akü üzerinden devam edecek çalışmaya

    fiber derken direkt cam kablo mu geliyor yoksa ethernet ile mi geliyor hattınız.


    veya 10-20 gb internetli bir hat alıp superbox gibi yedek internet ayarlayabilirsiniz ana router asıl hatta internet gidince hemen yedek hatta geçecek bu şekilde etkilenmemiş olursunuz ama online ups daha uyguna mal olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 10 Ocak 2024; 16:34:58 >
  • sizin modemi ups ile beslemeniz yeterli değil. Superonline ont switchinin de beslenmesi gerekir. burası ok ise. 1kva online regülatörlü bir ups kullanmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FTTH altyapınız var ise ayrı ayrı ups almanız gerekebilir. 12 wattlık. FTTB bağlantınız var ise bina altındaki cihaz elektrik ile beslendiği için switch kapandığında internet hizmetinizde gidiyor bu durumda üsteki arkadaşların belirttiği gibi kabine ups ile dairenize ups kurulursa o zaman kesintisiz bir internet erişiminiz olur.

  • 3S 18650 pilden devre yapıp modem kablosunu ortadan kesip 220 adaptörden gelen + ve - yi pilin bms kartının + ve - sine, kestiğin soket ucu olan kısmı da aynı şekilde paralel aynı + - ye bağlayıp modeme takın 3000 mah pillerden 3 tane alırsanız ortalama tanesi 110 TL *3 330TL + 100 TL de bms ye verirsiniz nikel ile punta gerekir yoksa çok çok aşırı dikkatli pilleri ısıtmadan lehim lede yapabilirsiniz ortalama 450 TL ye maal olur 1-2 saat kadar işinizi görür

  • Bende FTTH var (ONT + router) ve ikisi de UPS'e bağlı 1000 küsur VA'lık eski bir UPS'e bağlı (online tip değil) ve elektrik kesilince akü 1-2 saat idare ediyor. Akünün 2-3 senede değişmesi gerek tabii. Online UPS şart değil yani, ama o Tunçmatik UPS ile olmaz, 240VA diyor ki çok düşük. Uzun dayanması için 1500-2000 VA'lık bir model bakın.

  • Eğer Superonline'dan telefon hizmeti de alıyorsanız. Binadaki kutuya UPS taktırabilirsiniz. Hatta bu konuda diretirlerse haklı fesih bile yapabilirsiniz. (Modeminizde UPS bağlı olduğu için diyorum)

    Sözleşmenizdeki ilgili madde;



    4.12 TURKCELL SUPERONLINE, afet hallerinde, acil yardım çağrı hizmet numaralarına kesintisiz olarak ulaşılabilmesi dahil elektronik haberleşme şebekelerinin bütünlüğünün idame ettirilmesi için gerekli önlemleri alacak olup ABONE’nin MODEM’inin; kapalı, arızalı, MODEM’i besleyen elektriğin veya kesintisiz güç kaynağının (UPS) kesilmesi halinde, ABONE acil yardım çağrı hizmetinden yararlanamayacağını ve bu halde TURKCELL SUPERONLINE’ın doğacak zarar ve ziyanlardan sorumlu olmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

  • TekniKerim kullanıcısına yanıt

    malesef bu maddeyi uygulamayı kabul etmiyorlar. (en azında 4-5 sene öncesine kadar)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 14 Ocak 2024; 18:53:40 >
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt

    hakkınız var hocam. eğer memnunda değilseniz haklı fesih talebi oluşturabilirsiniz. ilgili maddeyi de gerekçe gösterebilirsiniz. Muhtemelen sizden iptal dilekçesi isteyeceklerdir oraya da bu maddeyi ekleme yaparak dilekçeyi gönderdiğinizde ya iptal ederler cayma bedeli olmadan ya da teknik iyileştirme yapacaklar



    Ben vaktinde yaptırdım ordan biliyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekniKerim -- 15 Ocak 2024; 20:41:52 >
  • TekniKerim kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler.  Uzun süre uğraştım sonuç alamadım. Altyapı olarak tek olduğundan alternatif malesef yok. (onu da uğraşarak ben getirtmiştim.)

    Bu ups problemi ve fiyat sebebiyle başka firmadan hizmet alıyorum. Sabit tel hizmetini de farklı firmaya taşıdım. (heryerde kullanılabiliyor.)

    Taşınana veya altyapı değişene kadar boykota devam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 15 Ocak 2024; 22:6:11 >
  • İlk mesajda bahsedilen sorun, UPS'in kesinti anında zamanında devreye girememesi, eğer SOL altyapısında problem olsa anlık kesintiden sonra tekrar bağlantı kurulamazdı modem, elektrik gelene kadar Internet gelmezdi. UPS'in voltaj dengeleme özelliği yoksa, bataryaya transfer zamanı 4-5 ms'den fazlaysa vs. bağlı bulunan cihaz kesinti anında kapanıp açılır. Buradaki mesele o dandik UPS.

  • Usta elektirik gidince Bi zahmet İnternete girme. Ne güzel işte taş devri usulü. Bir birinize hikaye anlatın birbirinize iletişime geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.