Şimdi Ara

El Yapımı Su Sogutma sistemim :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
46.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SDenge

    güzel çalışma

    fakat bakır saflığı konusunda verilen formül yanlış

    d=m/v yoğunluğu verir içinde bulunan bakır oranını vermez.. bakır oranını hesaplamak için kimyasal analiz cihazlarına ihtiyac vardır...

    sözü gecen formülden çıkıcak sonuç bakırın içinde boşluk olup olmadığı anlaşılır..



  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaeln


    quote:

    Orjinalden alıntı: SDenge

    güzel çalışma

    fakat bakır saflığı konusunda verilen formül yanlış

    d=m/v yoğunluğu verir içinde bulunan bakır oranını vermez.. bakır oranını hesaplamak için kimyasal analiz cihazlarına ihtiyac vardır...

    sözü gecen formülden çıkıcak sonuç bakırın içinde boşluk olup olmadığı anlaşılır..



    Tabiki böyle basit bir formulle hesaplanamaz. Ama %70 bakır geri kalanı ne oldugu belirsiz bir alaşım olan malzeme hakkında sana az cok yardımcı olacaktır bu formul.







  • Öncelikle teprikler!!! Yapmış olduğunuz parçalar gerçekten çok orjinal olmuş su soğutmanın fanlı soğutmalara bakarak gerçekten bir performans artışı elde etmek mümkün fakat heyecandan olsa gerek bir noktayı gözden kaçırmışsınız hemde çok önemli ve can alıcı bir nokta radyatörü kasa içerisine ve kasanın zeminine yerleştirmişsiniz burada ısı içeride sirküle olacaktır ve ısınan havanın yükselmesi ile power supply ve anakartınızın ve diğer bileşenlerinizin ısınmasına neden olacak tavsiye olarak radyatörü kasa dışına alarak yapmış olduğunuz sistemden tam anlamı ile bir performans alacağınıza eminim birde gördüğüm kadarı ile radyatör üzerine taktığınız fan ile radyatör arasında boşluk yok ara boşluğuda 5 cm mesafe bırakarak radyatöre monte ederseniz daha iyi olur inşallah bu şekilde O.C yapmamışsınızdır aksi taktirde tatmin edici bir sonuç alamazsınız.Kolaygelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babeboy25 -- 12 Mart 2009; 16:02:13 >




  • Tebrikler çok güzel bir çalışma. Eksikleri olmasıda çok doğal. Ama bitirmeden de bazı eksikler görülmüyor maalesef. Diğer projelerinde daha iyisini yapacağına eminim. Birde imkan meselesi var tabi...
  • Güzel çalışma tebrikler
  • Arkadaşım maliyeti ne oldu?

    Tebrikler güzel çalışma olmuş.
  • elımde tuplu sofben war bende onun radyatorunu kullanmayı planlıyorum ancak boruları bıraz genıs tabi acaba standart bi motor az mı gelır debi hesabından?
  • İyi işçilik, başarılı bir çalışma. tebrikler.
  • tebrik ederim dostum gercekden cok basarılı kaliteli bir calısma olmus..bir cok insana fikir ve yol da gostermiş oldun bu projende.benimde uzerinde calısdıgım sistem icin kafamdaki soru işaretlerine cozum oldu..seni canıgönülden tebrik ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babeboy25

    Öncelikle teprikler!!! Yapmış olduğunuz parçalar gerçekten çok orjinal olmuş su soğutmanın fanlı soğutmalara bakarak gerçekten bir performans artışı elde etmek mümkün fakat heyecandan olsa gerek bir noktayı gözden kaçırmışsınız hemde çok önemli ve can alıcı bir nokta radyatörü kasa içerisine ve kasanın zeminine yerleştirmişsiniz burada ısı içeride sirküle olacaktır ve ısınan havanın yükselmesi ile power supply ve anakartınızın ve diğer bileşenlerinizin ısınmasına neden olacak tavsiye olarak radyatörü kasa dışına alarak yapmış olduğunuz sistemden tam anlamı ile bir performans alacağınıza eminim birde gördüğüm kadarı ile radyatör üzerine taktığınız fan ile radyatör arasında boşluk yok ara boşluğuda 5 cm mesafe bırakarak radyatöre monte ederseniz daha iyi olur inşallah bu şekilde O.C yapmamışsınızdır aksi taktirde tatmin edici bir sonuç alamazsınız.Kolaygelsin



    Aslında radyatörle fan arasındaki mesafe fanına göre değişiyor sanırım. Radyatörün kendi davlumbazı var. Ayrıca musluk contası koydum. 1-2 cm mesafe sağlanıyor. Acaba 4-5 cm olsa ne değişirdi biraz araştırmak lazim.

    Hava sirkülasyonu konusunda haklısınız. Açıkçası kasamda bir kesme biçme işlemi yapmak istemedim. Cm Stacker larda powerlar kasanın altına bir kesim işlemi yapmadan yerleştirilebiliyor. Ama bu sefer radyatörü kasanın üstüne koymak için üst tarafta baya bir kesme biçme yapmam gerekiyordu. Isınan havayı üste yerleştireceğim 3 tane 12 lik fan ve arkasına radyatörle güzel bir sirkülasyonla çözebilirdim. Ama bu seferde sıcak havayı direk radyatöre iletmiş olacaktım. Bunların dışında radyatör dışarı çıkartılabilirdi. Bu sefer sistem dışarı çkacağından fan sesleri artıcak bilgisayarın kaplayacağı yerde dolayısyla artıcaktı. O zaman madem ben radyatörü dışarı atıyorum, kocaman bir cm stacker kullanmanın bir anlamı olmayacaktı. Eğer zaman ve imkan olursa en mantıklısı radyatörü öne koymak. Direk dışardan gelen soğuk havayı radyatöre dayamak. Oda yine ciddi kasa revizyonu gerektirir. Ayrıca benim için 1. planda sesleri azaltmak. o.c. ikinci aşama..

    Diğer mevzu O.C. olayı, sistemi yaptığımdan beri nerdeyse 3 sene olacak. İlk mesajda gördüğünüz tüm sistemim değişti. İşlemci Q6600 anakart x38 abit zotac8800 gt fln... ama su soğutma duruyor. Radyatörde 3 adet Fm123. Ekran kartında ise 8800 gt uyumlu hazır bir su bloğu var. Açıkçası böyle bir sistemde 2 sene boyunca o.c yapmamak ayıp. Ama bir türlü zaman ayırıp uğraşamadım. Su soğutmayı yeni sisteme monte ettim yinede o.c. ile uğraşamadım bir türlü. Bir ara girişem ama ne zaman belli değil :) Sonuçta, sessizlik olayını çözdüm diyebilirim. Sistemde hardisk sesinden başka bir şey yok nerdeyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 2 Ocak 2010; 13:45:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: artenis

    elımde tuplu sofben war bende onun radyatorunu kullanmayı planlıyorum ancak boruları bıraz genıs tabi acaba standart bi motor az mı gelır debi hesabından?


    Hocam debi hesabını şu anda hatırlıyamıyorum. Ama kanalların çapına bağlı olması gerekir bu olay. Sonuçta piyasada bir sürü motor var. Biraz daha paraya kıyıp yüksek güçlülerden alıp riske girmeyebilirsin. Açıkçası benim sisteme Eheim 1000 ile 8800gt için hazır bir bloğuda bağlayınca, ilk çalıştırmada havayı atmak için bir 2-3 saatimi aldı. Ucu ucuna gücünün yettiğini düşünüyorum.

    Ama bundan daha önemli bişi var;
    Sanırım sendeki eski bir radyatör.Bakırmı? Aliminyum alaşımı fln.sa, bloklarında bakırsa, blokların korozyona uğrar. Ayrıca O radyatör sanırım senelerce kullanılmıştır. İyice bir temizlenmesi gerekir. Pası kiri varsa yine bloklarını rezil edebilirsin.




  • helal olsun ...
  • guzel olmus tebrikler
  • hocam çok güzel olmuş da senden bişey isticem ben makina bölümü mezunu otomotiv müh. okuyorum.. CNC ve çizimden çok iyi anlarım. bu fikri bilgisağar öğr. okuyan arkadaş soktu kafama iki tane yapıcam :) bana çizimleri ölcüleri ile atarsan çok sevinirim. bunları yapacak her donanıma sahibim :) şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum..
  • helal olsun süper olmuş
  • emeğe saygı tebrikler
  • helal olsun valla süper bir çalışma
  • su kesilirse yandık , :)) güzel bir çalışma tebrikler ,
  • gerçekten süper ötesi bi çalışma olmuş tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrRain

    El yapımı diye buna denir işte, valla mükemmel olmuş arkadaşım ellerine emeğine sağlık. İyi günlerde kullan inşallah.

    WALLA BİLLA süpERRRR KATILIYORUM




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.