Şimdi Ara

Ekranda yatay çizgi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhaba arkadaşlar sorun şöyle örneğin webte gezerken bir anda hdmi ile bağlı olan monitor ekranı enine yatay cizgiler oluşuyor işin ilginç yanı bu olurken ben vga ile bağlı olan 2.monitorumde herhangi bir sorun olmadan islerimi yapmaya devam edebiliyorum.Hdmi ile bağlı olan monitoru dvi ilede bağlıyarakta denedim ancak sonuç gene aynı tamamen olasıliksal olarak monitor de yesil cizgiler cıkıyor.Ornegin 4 saat battlefield 4 oynuyorum orda sorun yok iken birden video izlerken olabiliyor sizce sorun nedir nasıl çözerim sorunun kaynağı nedir sizce?

    Sistem:
    Gigabyte 990fxa ud5 rev 1.1
    Fx 6300
    R9 280 dual x
    8 gb ram
    corsair vs 650 guc kaynagi



  • GPU belleklerinden şüphelendim ama VGA'da sorun yok diyorsunuz. VGA'da uzun süre kullandınızmı yani aynı işlemleri yaptınızmı . Zamanla VGA'da aynı sorunu vercekmi diye bir test edin isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmed.Can

    GPU belleklerinden şüphelendim ama VGA'da sorun yok diyorsunuz. VGA'da uzun süre kullandınızmı yani aynı işlemleri yaptınızmı . Zamanla VGA'da aynı sorunu vercekmi diye bir test edin isterseniz.

    Hocam işin ilginç yanıda o zaten ben dual screen olarak kullaniyorum hdmi ile bagli monitorde yesil cizgiler ciktiginda vga ile bagli olanda sanki hicbirsey olmamis gibi isime devam edebiliyorum ve iki monitordede 6 saat civari bf4 oynadim herhangi bir sorun yok ne zaman internet tarayicisini kullansam oluyor hangi monitorde oldugumda farketmiyor ornegin vga dan bagli monitorde internet tarayicisini kullanirken birden hdmi bagli olan yesil cizgilere burunuyor ama bu sorun biraz farkli normalde vramleri arizali ekran kartida gordum boyle olmuyordu ve restart layinca hemen normale donuyor biosta bekleme vb sorun yasanmiyor ekran kartida hiz falan dusurmuyor anlayamadim win 10 la ilgilimi acaba geride donemiyorum win 8.1 e win 10 lisansli oldugu icin.




  • hdmi li monitörü, varsa VGA da kullanın... şu an sadece monitörden süpheniyorum.

    Sonrasında kablo,

    o da olmazsa RAM DAC' dan diyeceğim de ihtimal zayıf.

    Bu ram veya gpu arızası gibi durmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.