Şimdi Ara

Ekranda oluşan anlık yatay çizgiler,ve anlık ekran gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu silebiliriz,sorun devam ediyor,pc bozulunca anlarım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlord -- 19 Temmuz 2017; 22:47:6 >



  • Selamlar,

    Bu sorunun nedeni driverdan olabilir. Geçişlerde sorun yaşanabilir fakat bunu sizin gözlemlemeniz gereklidir. Model olarak bişeyden bahsetmediğiniz için laptop olduğunu varsayarak 2 ekran kartınız olduğunu düşünüyorum. Driver sıkıntılı ise geçişlerde böyle afallamalar yapabilmekte. Hariciden dahiliye, dahiliden harice geçerken böyle problemler verebilmekte geneli itibariyle driver güncelleme ile sorun gitmekte yada güncel driver kuruluysa eski versiyon kurularak sorun aşılabilmekte.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    gtx 970 eski driver'a geri döndüm şu an bakacağım hocam.
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Bir şey değişmedi,gene oluyor,masaüstünde ve hs de farkettim,stalker adlı oyunda da oldu,cs de farketmedim,overwatch'ta da farketmedim.Anlamadım neden oluyor.

    Şöyle söyleyeyim,şu an da arka arkaya yaşamaktayım bir kaç dakika da bir ekranın alt taraflarında ya da üst taraflarında yatay olarak anlık çizgi geçmekte siyah renkte.Monitörden mi kasadan mı anlamadım.O kadar hızlı ki göz açıp kapayıncaya kadar gidiyor.


    Hocam ekran yenileme sıklığı (hz)nı düşürdüm 144 hz den 100 hz ye sorun devam ediyor,ama ciddi bir şekilde azaldı,144 hz 120 hz de arka arkaya çıkarken 100 hz de bu sorun ciddi bir oranda düştü 30 dakikadır 1 kere filan oldu.

    Yalnız,ben bu monitoru 2 yıldır 144 hz de kullanıyorum Aoc G2460PGU,neden şimdi böyle oldu?Bir bilginiz var mı?

    HDMI bağlantı yaptığımda sadece 60 hz ve daha düşük hzlerde monitörü kullanabiliyordum,o zaman da oluyordu,şimdi DVI'da çalıştırıyorum.

    Yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlord -- 16 Temmuz 2017; 15:30:56 >




  • Arkadaşlar benim monitorun ideal desteklediği çözünürlük 1920x1080 2 yıldır böyle kullanıyorum,ama ekranda anlık gidip gelme başladı,yatay olarak çıkan anlık çizgisel bozulmalar oluşuyor,şu an farklı bir çözünürlükte kullanmaktayım(ama diğer çözünürlüklerin hepsi çok kötü şu an kullandıgım dahil)Henüz bir problem çıkmadı?Neden 1920x1080 çözünürlükte sorun yaşıyorum sizce?
  • bende gtx 970 kullanıcısıyım ve benzeri bir sorun yaşadım çözümü ise basit.Dvi adaptörü bazen yerinden çıkabiliyor elim ile oynattığım zaman ekranın desteklediği çözünürlüğe (1440x900) geri dönüyor ve renk problemleri gidiyor ancak çizgi atma olayı ekran kartının kendisiylede alakalı olabilir bu aralar overclock vs yapmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.