Şimdi Ara

Ekran kartıma bir miktar kahve döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, bugün bilgisayarda calisirken dikkatsizligime geldi elim kahveye carpti ve toz filtresinden kasaya bir miktar kahve girdi. birkac saniye sonra ekran gitti. Hemen elektrigini kestim tüm usbleri çıkarttım, kasayı açtım. Sıvı yerleri kulak temizleyiciyle detaylı sildim. Daha önce bu tarz bir olay yaşadım ama su ile olmuştu, onu kurulayip bekletmiştim sorun çözülmüştü. Şimdi kahve ile oldu ve kahvenin içinde bir miktar süt ve seker de vardi. Bu yuzden temizlerken cok hafif suyla islattim, sonra tekrar kuruladım. şekerin ve sütün cikmasi icin. Sadece ekran kartına damlamisti birkac damla, anakartta vs. yok. Kasayi detaylıca temizledim, su an kasa kapağı açık şekilde bekleyeceğim bir 12 saat kadar. Kasanın son fotoğrafını ekledim. Başka yapmam gereken bir şey var mı? İlerde tekrar bu durum basima gelirse ilk ne yapmaliyim. Cevaplarsanız sevinirim ❤️

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • majwstic M kullanıcısına yanıt
    Kasanın son görüntüsünü ekledim

    Ekran kartıma bir miktar kahve döküldü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun forumdaş, keşke hiç su kullanmasaydın kontakt devre temizleyicileri vardı. Bence 12 saatten fazla süre bekle. 24 saat olabilir.


    Onun dışında maalesef çalışırken olduğu için her türlü kötü sonuca karşı kendini hazırla. Çünkü öyle bir kısa devre olmuştur ki bazı komponentler yanmış olabilir.


    Güzel haberlerini bekliyoruz.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Selamlar, evet devre temizleyiciyle cok daha iyi olurdu ama elimde ondan olmadigi icin en hizli sekilde temizlemeye çalıştım.

    Kasayi gece açmayı denemiştim, tüm fanlar sorunsuz çalışıyordu ekran kartına elektrik gidiyordu ama ekran gelmiyordu. Kasayi şimdi açtım, denedim. Şimdi sorunsuz şekilde ekran geliyor. Birkaç dk kullandım herhangi bir sorun yok. Kasanın gücünü çektim şimdi daha fazla kullanmadım belki tekrar sorun çıkar diye. Başka bir işlem yapmalı mıyım yoksa kullanmamda sorun yok mu? Teşekkür ederim yorumun için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • majwstic M kullanıcısına yanıt

    Başkanım kusura bakma okuduğum halde dönüş yapamadım.


    Merakına yenilip çalıştırmışsın, riskli yanlış bir hareket. İnsan tabi merak ediyor ne oldu diye... Neyse bir kere bile görüntü gelmesi iyiye işaret. Bir de performans testleri yaparsın, sorun yoksa yoktur. Geçmiş olsun selamlar.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Selamlar, kontrolleri vesaire yaptim herhangi bir problem yok. Artik daha dikkatli olacagiz 😅

    teşekkür ederim yorumların için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • majwstic M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam selamlar.


    Çok küçükken BIOS güncellemesinde acaba ne olur diye fişi çekmiştim. (Özellikle kapatmayın diyorlar ya ne olacak ki kapatsam ergenliği) Tabi anakart gitti, aynısını tekrar satın almıştım. (ki muhtemelen jumper yapıp geri vermişlerdir hiç bilgim yoktu o zamanlar) Hep böyle Gigabyte fabrikasında müdürün odasında çay içerken yardımcı olacakları hayalim olurdu.


    Yıllar önce de arkadaşımın laptopına kola dökmüştüm. Hiç kızmamıştı sadece çok panikledik, hemen kapadık ters çevirdik. Neyse ki ertesi gün çalıştı. Ben orijinal klavye hediye ettim.


    Bu olaylar insana ecel terleri döktürüyor. Geçmiş olsun.

  • İzopropil Alköl lekeleri çok rahat çıkarıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.