Şimdi Ara

Ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Biraz önce CSGO oynarken ekranda bir anda birsürü renkli çizgi oluşup oyun dondu. CTRL+ALT+DEL yapıp oyunu kapattığımda ekran bir süreliğine normale döndü ancak sonra masaüstünde de aynı çizgiler oluştu ve Nvidia driverı hata verdi. Bilgisayara restart attım ve Windows ekran kartı'nı Code 43 ile devre dışı bırakmış. Biraz uğraştım, ekran kartını sök-temizle-tak yaptım yine de bilgisayar açılırken bile yatay garip garip çizgiler vardı. Nvidia'ya dair herşeyi silip bilgisayarımda setup'ı bulunan eski sürüm(350.12) bir driverı kurdum ve şu an problem yok. Stress test vs yaptım sorunsuz gözüküyor. Ancak kıllandım tabii.. Ekran kartının ölme sinyalleri midir bunlar yoksa basit bir yazılım hatası mı?

    İyi akşamlar.



  • Ekran kartı ile anakart arasındaki bağlantının ufaktan kesildiğini düşünüyorum. Soketten hafif çıkmış olabilir, ekran kartı ağırsa soket genişlemiş veya lehimleri gevşemiş olabilir, ekran kartının sokete giren bakır pinleri oksitlenmiş olabilir.

    Çizgiler çıktığında oyun donmuş dedin ama eğer düzgün çalışmaya devam etseydi kablodandır derdim. Yukarıdakini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oKsyqeN

    Ekran kartı ile anakart arasındaki bağlantının ufaktan kesildiğini düşünüyorum. Soketten hafif çıkmış olabilir, ekran kartı ağırsa soket genişlemiş veya lehimleri gevşemiş olabilir, ekran kartının sokete giren bakır pinleri oksitlenmiş olabilir.

    Çizgiler çıktığında oyun donmuş dedin ama eğer düzgün çalışmaya devam etseydi kablodandır derdim. Yukarıdakini düşünüyorum.
    Teşekkür ederim. Dünden beri bilgisayarı açık bıraktım hala bir problem yok gibi gözüküyor. Umarım yaptığım temizlik ve driver kurulumu sonrasında tamamiyle hallolmuştur.
  • Seank kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının pinlerini alt ve üst taraftan bir silgi yardımıyla sil temiz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 15 Nisan 2018; 16:13:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.