Şimdi Ara

Ekran Kartı Overclock Voltaj Eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Sistemime overclock yapıyorum bağımlı oldum yaptıkça yapasım geliyor :D Neyse işlemcinin overclock sınırını buldum ancak ekran kartı sınırını bulamadım oyundan oyuna değişiyor mesela GTA4 oynarken az overclock yapayım 5-10 dk sonra ekran garip oluyor bütün herşey birbirine giriyor. MW3 te ise çok güzel giderken sabit 60 fps bir anda ekran kararıyor ve yeşil bişey oluyor tekrar oyuna dönüyor yada direk donuyor oyundayken.Kasa içi soğutmam güzel 1 tane 20 cm(kasanın kapağını kesip laptop soğutucusu taktım) 3tane 8cm ve 1 tane 12 cmlik fan var ve ekran kartımın artıc cooling soğutucusu var kendinden yani overclock özelliği var sıcaklıklar ekran kartının boşta 30-35 derece (ocli) Yükte 51 dereceyi hiç geçmedi saatlerce BF3 oynadım yinede geçmedi.Benim sorun şu youtubeden benim ekran kartının aynısını adamlar çok yüksek OC yapmışlar ancak hiç bozulma olmuyor oyunlarda buna şaşırdım internetten araştırdım hataları voltaj eksikliği yazıyordu ancak ne yaptıysam voltaj yükseltemedim. Voltaj yükseltmek istiyorum ancak program aradım taradım bir türlü bulamadım..Bana yardımcı olur musunuz ?

    Sistem :

    İşlemci:İntel Quad Core @8200 2.33ghz OCli 2.80ghz

    Ram:2GB DDR2 667 mhz

    Ekran kartı: ATI SAPPHİRE HD 5670 1GB DDR3 128BİT

    PSU: 450W


    Boşta sıcaklık değerleri:

     Ekran Kartı Overclock Voltaj Eksikliği


     Ekran Kartı Overclock Voltaj Eksikliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Karabay -- 13 Mayıs 2012; 15:46:57 >







  • ekrandaki o bozulmaların sebebi ramlere yeterince voltaj gitmemesi...ya ram hızını düşüreceksin yada ram voltajını yükseltmelisin...o dediğin videolarda kullanılan kartın aynısı olduğuna eminmisin sendekinin? ayrıca videodaki kullanılan programı denedin mi? eğer programla voltaj verilemiyorsa kalem modu deniyebilirsin tabiki internette bir araştırma yapman gerekecek...ayrıca bu o.c. işi bir sardımı kartı yakana kadar durmuyor insan ona göre
  • Kartın tam olarak hangi model yanii soğutucusu felan özel mi ? kartı tam boy resmini arkalı önlü görsem bişeyler söylerim :)
  • Voltaj vermeyi tam olarak bir program önerirmisiniz? Ayrıca kalem moda baktım kendime güvenmiyorum yapamam :D Videoalardaki kartın özellikleri ile benimkinin özelikleri birbirini tutuyor ATI RADEON SAPPHİRETECH HD 5670 DDR3 128 BİT tam ismi bu... Kartta özel olarak yapılmış ARTIC COOLİNG soğutucu var ayrıca kasa içi soğutmam gayet yeterli OC için kartta ısınmıyor.Voltaj vermem gerekiyor yav milletin OC özelliği olmadığı karta gayet rahat OC yapıyor benimkinde OC özelliği var rahat yapamıyorum !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Karabay

    Voltaj vermeyi tam olarak bir program önerirmisiniz? Ayrıca kalem moda baktım kendime güvenmiyorum yapamam :D Videoalardaki kartın özellikleri ile benimkinin özelikleri birbirini tutuyor ATI RADEON SAPPHİRETECH HD 5670 DDR3 128 BİT tam ismi bu... Kartta özel olarak yapılmış ARTIC COOLİNG soğutucu var ayrıca kasa içi soğutmam gayet yeterli OC için kartta ısınmıyor.Voltaj vermem gerekiyor yav milletin OC özelliği olmadığı karta gayet rahat OC yapıyor benimkinde OC özelliği var rahat yapamıyorum !
    oc yapılmış kartın limitlerini zorluyorsun yetmiyor tabii :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 13 Mayıs 2012; 22:56:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.