Şimdi Ara

Ekran kartı driverı yüklenmiyor. Bilgisayar çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bilgisayarı açtığımda bilgisayar çökmüştü, güvenli modda açtım sorunun ekran kartı driverında olduğunu farkettim.
    Driverı kaldırdım. Kaldırdığımda bilgisayar sağlıklı çalışıyor(ekran kartı driverı olmadan ne kadar sağlıklı denilebilirse). Yüklemeye çalıştığımda ise tekrardan çöküyor.
    Farklı farklı sürümlerini denedim 2 gündür uğraşıyorum. İki kere format attım ama tertemiz pc ye ekran kartı driverı kur dediğimde yine yok oluyor.

    Laptop ve ekran kartı yok. İşlemciye entegre. Amd A10 işlemcisi. Olmayan ekran kartı bozuldu desem driverı yüklemezsem bilgisayarda başka bir sorun olmuyor.

    Ne yaparsam yapayım işin içinden çıkamıyorum yardım edebilecek var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sürücüyü kaldırdıktan sonra windows açılıyor ve kendi yüklüyor otomatik güncelleme ile, aşağıda tam tersini tavsiye etmiştim başka bir arkadaşa.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136382169

    Sizin sorun ise kalite güncelleştirmeleri ile yüklenen sürücünün düzgün çalışıp, elle yüklemede çalışmaması.

    Güvenlli modda başlatıp sürücüyü kaldırın, açıldığında aygıt yöneticisinden ekran kartı özelliklerini açın ve windowsun hangi sürücüyü yüklediğine bakın.

    Birde Olay görüntüleyici açarak, Windows Günlükleri -> Sistem -> yolunu izleyerek verdiği hataları not edin.

    Bilgisayar -> Gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş -> Başlangıç ve Kurtarma -> Otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldırıp kaydedin.

    Yine güvenli modda başlatıp sürücüyü amd sitesinden yada bilgisayar üretici sitesinden indirip yükleyin. Normal olarak açın sistemi. Olay görüntüleyici açarak, Windows Günlükleri -> Sistem -> yolunu izleyerek verdiği hataları not edin.

    Bu sırada yüklerken hata verirse mavi ekranda kalacak yeniden başlatmadan önce verdiği hata kodunu-ismini-açıklamasını not edin onun üzerinden araştırın.




  • Aygıtı komple kaldırdığımda, Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı çıkıyor amd yerine. Amd nin 3 farklı sürümünü, bunun üzerine update ile kendi yüklenen sürümünü, üstüne samsung sitesinde sunulanı denedim. En son sürümden 5 yıl önceki sürüme kadar denedim yani ama sonuç yok.



    Daha önce böyle bir problemle karşılaşmadım hiç ve hiçbir kaynakta da bulamıyorum. Yazılımsal olarak denemediğim şeyin kalmadığını düşünüyorum ama donanımsal olarak da akla mantığa yatan bi sorun gelmiyor aklıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Windows Günlüklerinde herhangi bir hata yara uyarı mevcut mu? Yani sisteme göre ekran kartı düzgün çalışıyor mu görünüyor hiçbir hata yok mu?

    Az önce Kod 43 hatasıyla ilgili başka bir konuya şunları yazdım. Belki benzer bir durumdur o yüzden hata kodu vb bir şey var mı onu öğrenmek lazım.

    quote:


    Güç seçeneklerinden yeni bir plan oluşturun Yüksek performans seçerek, Plan ayarını değiştir den sabit diski kapatmak için beklenecek süreyi 0 yapın. PCI Express -> bağlantı güç yönetimi Kapalı olarak kaydedin


    Kapatın bilgisayarı Pili çıkartın fişi çekin, 10 saniye kadar bekledikten sonra açma kapama tuşuna basılı tutun 2-3 saniye kadar, sonra tekrar aynı işlemi yapın.

    Açıldığında güvenli mod ile başlatıp DDU ile kaldırın sürücüyü yeniden başlatıp tekrar sürücü yükleyin.




  • Günlüklerde çok sayıda hata mevcut şuan sistemi yeni yüklediğim için. Amd driverı yüklüyken açamadığımdan şuan Microsoft driverında kod 31 hatası gözüküyor fakat sanırım bu pek yardımcı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çip gitmiş hocam. Dahili olması filan farketmez. Muhtemelen soket yoktur ve bga işlemcidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum driver yüklediğim zaman bilgisayarı açtığımda ekran gelmiyor ama ddu ile temizleyip geldiğimde intelin gpusuyla kullanabiliyorum ancak. Umarım ayrılmış ekran kartının çipine birşey olmamıştır.
  • Aynısı bana da oldu r9 280x kartım vardı. Bir gün tak diye gitti açılmadı pc. Fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyordu. 10-15 denemede anca 1 kere geliyordu onda da 10 dk sonra ekran donuyor ve kapanıyordu. En son güvenli modda driveri sildim düzgün açıldı bilgisayar. Ekran kartını çıkarıp eski gt 220 kartı taktım ve driverini yükledim sıkıntısız çalıştı. 4 ay oldu ekran kartı köşede duruyor gt 220yi taktığımdan beri 1 kere kapanmadı. Galiba sizin sorununuzda benzer ekran kartı yanmış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkartabileceğim bi ekran kartı olsa tamam diyeceğim de işlemcinin kendisinde bulunan mobil ekran kartı. İşlemci ni değiştireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de benim işlemcim amd a10 4600m



    http://www.cpu-world.com/Related_CPUs/Socket%20FS1%20_FS1r2__Piledriver.html



    Bu socket türünde işlemci.

    Eğer almışken desteklenen son modeli almak istesem hangisini tercih etmeliyim?



    Bakarak karar verememe sebebim, bu işlemcilerde dual grafik kartı muhabbeti olması. Örneğin 7660g + 7670m dual graphics var benim işlemcimde. Haliyle düz bi ekran kartından iyi performans alıyordum. Anlayan birisinden bi tavsiye alabilirsem çok mutlu olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çip gitmişse değiştirmesi bayağı pahalı olur. Aynı sorun bende de var, ama isterseniz evde varsa ekran kartı sürücüsünü yüklerken bilgisayarı hdmi ile başka bir mönitöre ya da tv ye bağlayın eğer görüntü geliyorsa ekran kartı çipi sağlıklı demektir eğer gelmezse geçmiş olsun şimdiden. Bu çözümü daha denemedim kendi bilgisayarımda çünkü üşeniyorum. :)
  • hocam siyah ekranda uzun süre bekledikten sonra ya pc çöküyor, ya da ekran geliyor ve "başarıyla kuruldu" diyor fakat yeniden başlatınca driver için, o zaman çöküyor. :) sorun siyah ekran değil yani.

    garip olan ve hala bu konuda uğraşmama neden olan şey ise; ekran kartını komple kaldırıp, bütün otomatik yüklemeleri kapatınca driver yükleyemiyor ve bilgisayar aşırı ısınıyor, videolar açılmıyor, açılsa da 5-10 fps de bozuk bozuk oynuyor.
    ama otomatik yükleme/güncellemeyi açtığımda default bi driver yüklüyor ve bu driver sayesinde videoları düzgünce oynatabiliyorum. driver ayrıntısına baktığımda "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş" yazıyor fakat yüklenmediği zamanla bu zaman arasında dünya kadar kullanım farkı var.

    merak ettiğim şey, bu driverı kurabiliyor ve bu kadarını yapabiliyorsa, daha fazlası neden olmuyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.