Şimdi Ara

Ekonomik İzleme HTPC'si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Arkadaşlar HTPC'den beklentim başlıkta da belirttiğim gibi film ve dizi izlemek, genel kullanım ve oyun için Masaüstü, dizüstü ve PS3'üm var, onlar ihtiyaçlarımı karşılıyor.

    Şimdilik eski bilgisayarımı odamda HTPC olarak kullanıyorum. (İntel Q6600, Gigabyte GA-P35-DS4, 4 GB OCZ Reaper, Sapphire HD 5450, Asus ATX Kasa) Haliyle bu sistem sesli çalışıyor, güç tüketimi yüksek, çok yer kaplıyor. Yeni bir HTPC kurmak istiyorum. Forumdaki ilgili bölümü epey inceledim aslında biraz fikir sahibi oldum. Mesala kasa olarak Silverstone GD06 olacak Diğer bileşenler konusunda kararsızım özellikle işlemci konusunda malum az güç tüketen, ekonomik, beni uzun süre idare edecek bir işlemci olmalı. Bu arada 3D, 4K gibi teknolojilerle pek işim olmaz

    Daha önce kullandığım AMD sistemde sorun yaşasam da AMD'yi seviyorum ön yargım yok.

    Ekran kartı istemiyorum, gerekte yok zaten.

    Elimde Harddisk, SSD ve 650W OCZ PSU var bunları almama gerek yok. Optik sürücü de var kullanmadığım için takmam.

    Kasa olarak yukarda belirttiğim gibi Silverstone GD06 olacak.

    Kısacası sorunsuz 1080p video oynatan, sessiz, az yer kaplayan, ekonomik, beni 3,4 sene götürecek bir sistem istiyorum. Bu arada bütçem 1000 lira civarı.

    Şimdilik bu kadar teşekkürler.







  • Sadece 1080p ise ise derdiniz 3d iso vs şeklinde probleminiz yoksa takribi 150-250 TL arası Rasspberry Pi veya odroid benzeri board alıp keyfini sürebilirsiniz.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_81567385/tm.htm Adresindeki cihazı tavsiye ediyorum, ben son derece memnunum.
  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt
    Bir dönem Android Box alıp kullandım, PC deki konfor kesinlikle olmuyor. O konforu bulabilsem dört, dörtlük olacak ama olmadı
  • Aegeus A kullanıcısına yanıt
    Konunuzu görüp cihazı incelemiştim. Hoşuma gitti ama bu cihazı almışken iyi bir de işlemci almak lazım, bu da maliyeti artıracak.
  • Aslında android box dan daha farklı xbmc tam fonksiyon çalışıyor şu an. İlerleyen dönemde android boxların biraz daha önü açık olacak görünüşe göre ama eski cihazlara firmalar ne kadar desetek verir orası ayrı bir konu.
  • Az yer kaplayan ugrastirmayan ve uzun omurlu dersen, Wibtek Q5 e bakabilirsin. RAM ve HDD eksik hali 700-800 Tl civarinda. Toplamda 1000 TL yi biraz asabilir ama donanim olarak guzel. i5 li versiyonu uzunca bir sure goturur. Inceleme videosuna bakabilirsin

    http://www.teknoseyir.com/98100/wibtek-q5-ti3-mini-pc-incelemesi/
  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    Wibtek ürünlerini bir süredir inceliyorum, alternatiflerim arasında teşekkürler.




  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    G3220 değil de A4-5300 veya A6-6400K işlemci ve mATX anakartla bir sistem toplamayı düşünüyorum.

    F2 A55 Chipsetlerde USB 3.0 pek yok galiba ya olan bir tane yada A75 veya A85 almam gerekecek tabi mATX olacak.
  • Acikcasi A6 ile G3220 arasinda fark yok performans acisindan ve oyun acisindan ikiside BF3 fln acamaz 2-3 senelik oyunlari belki acarlar akici sevyede. G3220 tek avantaji, Soket 1150 platformu daha yaygin usb3.0 sata3 ve HDMI 1.4a destegi genelde standart. FM2 platforumda ayriva mini-itx anakart yok bile ayrica g3220 nin guc tuketimi daha az
  • Bu cihazların hiçbirinde optik vaya coaxial çıkış yok sanırsam. NUC'ta olmamasına hayret ediyorum. Herkesin evinde HDMI'dan ses çözen receiver yok.
  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız biraz araştırdım FM2 anakart konusu sıkıntılıymış

    Sistemde ekran kartı düşünmediğim için A6 serisinin dahili GPU su daha iyi diye AMD tercih etmiştim

    Peki G3220 ile ekran kartı olmadan 1080p videoları sorunsuz izleyebilir miyim? Bu makina da facebook oyunu bile oynanamayacak
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    HDMI dan bağla kulllan demek istiyorlar sanırım:)
  • Forumdan bir arkadas 20Gb mvkleri acarken bile G3220 da CPU %25 e cikiyor en fazla demisti. Icindeki iGPU GT1 adinda ve 350MHz islemci ve 1100 Mhz RAM hizinda. Cokta kotu olmasa gerek.

    Artik yeni nesil Cihazlar HDMI ustunden herseyi hallediyor ama bazi anakartlar gormustum optik cikisli arastirirsaniz gorursunuz ama sayica azlar :)
  • Farkli bir dilde de olsa G3220 ve abilerinin karsilastirma testini buldum.http://pclab.pl/art54829.html Google translate ile anlasiliyor hafiften. Bazi testler hafif, i3-4130 dan %10-15 dahaaz performansli ama yari fiyatina. Haftasonu Vatanbilgisayarda 160 TL idi :)
  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler testi inceledim, güzel işlemciymiş, model numarasında i3, i5 olmayınca dandik gibi gelmişti


    Çok iyi ya fiyatı da çok iyi işlemci tamam şimdi sıra güzel bir 1150 soket anakart ta

    Vatan da Mini ATX 1150 anakartlar çok uçukmuş :)
  • Aynen bende hem fikirim o konuda.O yuzden mATX anakart daha uygun olabilir
  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    Evet mATX anakartlara bakmaya başladım.

    Şu ürünü buldum. Wibtek Z87-M PRO

    Diğer markaların Z87 chipsetli ürünlerine göre fiyatı çok iyi. Bu fiyata almışken Z87 chipseti mi seçsem yoksa B85 veya H87 yeterli mi?
  • DeeWRee kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu alttaki anakart işinizi görecektir.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6052
    http://www.asus.com/Motherboards/F2A55M/#specifications

    Bu arada harici ekran kartı olmayacaksa kesinlikle amd öneririm. Intel HD4000 bile bir yerden sonra şişiyor. Sonuç olarak daha iyi bir grafik başarımı olan AMD işlemcileri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.

    Mesela skywalker arkadaşın kurduğu gibi üstün performanslı bir sistem kurulmayacaksa ve üst seviye bir ekran kartı takılmayacaksa, htpc için INTEL tercih etmek çok mantıklı değil. Hele ki INTEL gibi zırt pırt soket yapısını değiştiren bir firma ile kurduğun sistemde işlemci yetersiz geldiğinde hiç şansın kalmaz.

    Burada marka sempatizanlığı yapmıyorum, sadece bana mantıklı geleni önermeye çalışıyorum. Diğer arkadaşlar da yanlış anlamasın.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.