Şimdi Ara

Edifier S530DW 2.1 incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
18.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • elektronik+biyomdekil teknikeriyim bildiğim kadarını söyledim ama nasil bir teknojisi yapmıslar onu yakından incelemek lazim z -5500 de gördüğüm kadarıylar 7 tane 7294 kullanılmıs subwoofer 188 watt oldugu icin 2 tane tda yi köprüleyek yapmışlardı geri kalan 5 tanesi her biri bir tane hoparlör için buda oyle olması gerekmesi icin 2 tane kullanması gerekirdi ilginc ama yada gercekten subwoore 75 wtt rms degil 60w altında olabilir.

    ayrıca tek tek alırsan fiyatı 2,5tl toptan alırsan gerisi sen düsün
  • @rbilgin

    İsterseniz bir de BURAYA göz atın.Fotoğraflar biraz daha net,şema hakkında fikir verebilir.
  • evet o siteye baktim sunu diye bilirim dijatal ses cıkıs veren ksımı haricinde diger devreler cok sıradan klasik yani sesin yükselten ( amplifikatör) elektronik devre normal piyasada 50tl geczmez bunlar seri ürettikleri için cok daha ucuza mal olur . ayrıCA smd teknoji hic yok ( dijatal ses cıkıs veren ksımı haricinde)

    uzatmaya gerek yok bilgi vereyim dedim sadece bende ediferi dinlemedim hic ve alma taraftarıyım elimde z-5500 var ( logitech 5500 para eden kısmı kontorol paneli ) arızalandı insallah güzel bir sistem tavsiyesi bulurum .

    jamo i300, klipsch promedia, focal, iyiler gibi

    herekse kolay gelsin
  • İnşallah alabileceğiniz en iyi ses sistemini alırsınız.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

    Dediğiniz markalar gerçekten çok iyi,kaliteli ve başarılı ancak en basitinden fiyatları göz önüne alınırsa hiç bir şekilde Edifier'in rakibi olamazlar.

    Focal XS 2.1'in fiyatı bile malum.Bose gibi markalar da işin içine girdiğinde Edifier yanlarında sudan ucuz gibi durmakta.
    Listeye AE A5'i de ekleyebilirsiniz.

    İyi akşamlar.
  • İncelemeniz gerçekten harika cihazın rengi de ayrıca çok hoş keşke S730'un rengi de beyaz olsaydı...
  • @edifers

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    Dediğiniz gibi beyaz renk,kaldırabilecek ses sistemlerinde oldukça hoş duruyor ancak S730'un devasa boyutları beyaz rengi kaldırmaz diye düşünüyorum açıkçası.
  • merhaba ben yeni üye oldum ve 2.1 almayı düşünüyorum incelemeniz çok güzel olmuş. forum da bir çok yorum var ama kafa karıştıran şu ürünleri dinlemeden yorum yazan da çok bu yüzden tam karar veremiyorum iki ürün var şuan aklım da ikisin den birini hafta sonu almayı düşünüyorum biri sizin ürününüz S530DB olrak biri de T3 ikisin de kararsız kaldım o yüzden size danışmak istiyorum bu iki ürünü kullanan arkadaşlar özellikle yazarsanız sevinirim teşekkürler şimdiden.
  • @arsy

    Merhaba,foruma ve konuya hoşgeldiniz.

    Forumda iki ürünü de uzun süreli olarak kullanan tek kişi bildiğim kadarıyla bLind35.En doğru yorum ve görüş kendisinden gelecektir ancak uzun süredir buralarda pek gözükmüyor,Özel Mesaj atmanız daha iyi olur.

    T3'ü ev ortamında uzun süreli olarak deneme fırsatım olmadı,o yüzden iki ürün arasında doğru bir karşılaştırma yapmam pek mümkün değil.Ancak kısaca T3'ün olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedeyim,S530DW ile ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerimi zaten ilk mesajda ayrıntılı olarak yazmıştım.

    Creative bilindiği üzere,Türkiye pazarındaki en eski geçmişe sahip olan multimedia ses sistemi ve ses kartı üreticisi.Çoğu bilgisayar kullanıcısı tekno marketlerin kurulmaya başladığı ilk zamanlarda Creative'nin yüksek fiyat etiketli ve o zamana göre büyük sayılabilecek ses sistemlerini gördüğü zaman şaşkınlığa düşmüştür ve akıllarında o zamandan kalma bir Creative ibaresi vardır.

    Creative'nin ses sistemleri konusunda en başarılı olduğu dönem Cambridge etiketli ürünlerinin piyasada olduğu dönemdir ki tekel olduğu dönemde bu yüzden popülaritesini daha da arttırdı,akıllarda ''Creative en iyisi.'' düşüncesini oldukça etkili bir şekilde bıraktı.

    Sahip olduğu yüksek nitelikli pazar elemanları ile de fiyat politikasını oldukça iyi belirledi,piyasaya girdiği ilk dönemlerde çok düşük bir kar marjı ile yüksek sirkülasyon yakaladı ve piyasada neredeyse tekel haline gelince fiyatlara olabildiğince iyi bindirdi.

    Creative'nin bu stratejisi tekel olduğu dönemlerde çoğu ses sistemi üreticisi firmanın,Türkiye pazarında tutunamamasına veya silinip gitmesine neden oldu.Ki hala da bunun etkilerini görmekteyiz,X-Fi Surround 5.1 Pro,Titanium Fatal1ty Champion PCI-e 7.1 gibi ürünler neredeyse her yorumumda da belirtmeye çalıştığım gibi fiyatını kesinlikle hak etmeyen,yazılımsal özelliklerle,şekil itibari ile kullanıcı dikkatini çekmeyi hedefleyen ürünlerdir.Auzen'in,Asus Xonar'ın ses kartlarını ne yazık ki güzel ülkemizdeki bu tekelci zihniyet açısından garantili olarak bulamayız,satın alamayız.

    Sanırım biraz fazla uzattım,T3 hakkındaki yorumlarıma geçeyim.

    T3'te bir pazar stratejisi olarak,piyasaya sürülmeden çok önce Creative tarafından duyuruldu,reklamı yapıldı,ilk olarak satılmaya başlandığı ülkelerde de Creative taraftarları tarafından iyice pohpohlanınca aldı başını gitti.

    Creative'nin ses kartlarında yer alan ''Crystalizer'' ibaresini mutlaka görmüşsünüzdür.Bildiğiniz üzere tizlere yüklenen bir özelliktir,kaliteli bir ses sisteminde yeterli ölçüde kullanırsanız ki kullanmanıza çoğu zaman gerek kalmaz oldukça tatlı bir ses verir.T3'ün ses karakteristiği de buna yönelik,harici bir tiz sürücüsü olmamasına rağmen oldukça başarılı bir uydu performansı var.

    Creative,Edifier'in daha önce kullanmış olduğu pasif sürücüleri SLAM lisansı altında kullanarak ''Benzersiz'' ibaresini atmaktan hiç çekinmiyor.Ürünleri sadece satmak ile ilgilenen çoğu tekno market de ''Bu üründe gerçekten 3 adet subwoofer sürücüsü var mı?'' diye incelemeden,sorgulamadan sitelerine ''...3 adet sürücüsü...'' ile ibaresini atmaktan hiç çekinmiyor.

    Ancak hakkını vermek lazım,kullanılan sistem subwooferın distorsiyona nadir olarak girmesine yardımcı oluyor.

    T3,ortalama olarak 450 TL gibi bir fiyat etiketine sahip.Ancak ne bir dijital giriş,ne devrim sayılabilecek bir teknolojik özellik ne de yüksek kaliteli bir işçilik söz konusu.Malzeme kalitesi parlatılmış plastikten ibaret gibi çoğu T3 kullanıcısı uydularını kullandıkları masa üzerine düşürdüğü zaman bile ayaklarının kırılmasından şikayetçi/rahatsız.

    Her zaman ses kalitesinin RMS Watt değeri ile ilgili olmadığını ısrarla söyler dururum ancak 2X15W + 50W gerçekten düşük bir rakam.Creative son seste bozulmanın önüne geçmek için sanki Watt değerlerine biraz sınırlama koymuş gibi.

    Özetle T3,ses sistemini sadece yer aldığı odada kullanmak isteyenler için,kaliteli,temiz ses isteyenler için güzel bir alternatif olabilir ancak fiyatını kesinlikle hak etmeyen bir ürün olduğu da inkar edilemez bir gerçek.

    Keza S530D'de öyle.S530D de yaklaşık olarak 500 TL fiyat etiketine sahip.Ancak bir dijital decoder koymaktan,uydu önündeki bezleri kaliteli kumaştan seçmekten aciz.Olumlu özellikleri fiyat/performans oranının biraz daha birbirine yakın olması,harici bir tiz sürücüsüne sahip olması,ciddi anlamda kaliteli ses vermesi ve dijital girişe sahip olmasından ibaret.Bir de yapı olarak oyuncak gibi durmuyor,televizyon altında kullanımda yada göze hitap etmesi açısından ''Ben buradayım.'' diyebiliyor.

    O yüzden imkanınız varsa mutlaka 2 ürünü de benzer koşullar altında dinleyerek tercih edin.Forum ortamlarında ''fan'' olma durumu yada kulak zevkinin değişkenliği açısından istediğiniz sonucu hiçbir zaman alamazsınız.

    Saygılar.




  • Asus Xonar marka ses kartları keşke gelse. Ah ah. Halbu ki ülkemizde Asus en çok sevilen markalardan. Distribütörler getirse, gayette güzel satar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 30 Nisan 2012; 17:53:33 >
  • ( ROME ) çok saol usta yorumun için ellerine sağlık dediğim gibi ben aslın da flim olarak alıyorum biliyorum 2+1 ne kadar iyi olur flim için ama odam biraz ufak 5+1 olmaz diyim o yüzden iki üründe takılı kaldım vatan dan almayı düşünüyorum ve indirimi bekliyorum ben son ses dinleyen biri değilim t3 dinledim vatan da hoşuma gitmedi desem yalan söylerim güzeldi s530d onu dinlemedi ama görmüştüm görüntü açısın dan t3 den daha güzel dediğiniz gibi kendini belli ediyor :) anlaşılan t3 fazla met etmiyorsunuz :) peki sizin görüşünüz 400 -430 alına bilecek en iyi 2+1 hangisi ? ben inanın çok fazla anlamıyorum wat mış rms filen kusuruma bakmayım. almışken bir kez alıyım diyorum uzun süre idare etsin beni.
  • sen sistemin den memnun musun ? evet dersen sana güvenip gider direk alırım s530d aldığına üzülmediysen ah şunu alsaydım demiyorsan ben güvenirim abi muhakkak orda iki ürünü de denerim benim aklım da t3 vardı ama yazdıklarını okuyunca diğer ürüne doğru gidiyorum :)
  • Hayırlı olsun sistem yabancıya gitmemiş sevindim
    @blind35 ne zaman durcan hacım sistem kalmadı piyasada
  • @arsy

    Rica ederim.

    Yalnız şu ana kadar sadece ses sistemleri üzerinden konuştuk,ses kartınız belirttiğimiz ses sistemlerini tam performansla kullanmaya uygun mu? Umarım onboard ses kartı kullanmıyorsunuzdur.

    Ses sistemimi yani S530DW'yi yaklaşık olarak 5 aydır kullanıyorum ve şu ana ses sistemim ile ilgili yaşadığım tek sıkıntı; standart ölçülere sahip uydu hoparlörlerinden yaklaşık 2 kat daha büyük uydu hoparlörlerine sahip olmasından dolayı masa üzerinde yaşadığım yer sıkıntısı.

    Uyku problemi çektiğim için günde en az 2 film,2 de dizi bölümü izlerim.Film izlemediğim zamanlarda mutlaka müzik açıktır,nadir olarak uyuyabildiğim zamanlarda bile.Ses sistemini yaklaşık 40 metrekarelik bir odada kullanıyorum,alt komşum belki rahatsız olur diye ses sistemini 15 VOL birimden yukarıda çalıştırmıyorum.Buna rağmen ses oldukça doyurucu ve net geliyor.Tabi medyanın sahip olduğu ses formatı da oldukça önemli,gene olarak AC3,DTS ses formatındaki mkv uzantılı filmleri tercih ediyorum ve oynatırken BSPlayer kullanıyorum.

    Geçen gece,Letters From Iwo Jima filmini izlerken yorgunluktan dolayı uyanıklık ile uyku arasındaki ince çizgide kalmışım,görüntülere anlamsızca bakarken aniden çıkan çatışma seslerinden dolayı net uyanıklık haline istemsizce geçtim.

    Forum üyeleri,bu tip yorumlarımdan dolayı Beni marka fanı olarak görüyor olabilir ancak şimdiye kadar kaç tane ev sinema sistemi,multimedya ses sistemi değiştirdim Ben bile unuttum.Kullandığım ses sistemlerinin olumlu özelliklerini söylediğimden çok olumsuz özelliklerini söylerim.
    Binanın elektrik tesisatını yapan ustayı çok sık anarım,Z5500 kullandığım zamanlarda banyodaki şofben çalıştırıldığı zaman mutlaka Z5500'ün sigortasını attırırdı ancak şu ana kadar S530D'de herhangi bir sigorta problemi ile karşılaşmadım.
    Z2300 kullanırken dip ses oldukça rahatsız edici olabiliyordu.Manyetik koruması olmasına rağmen kolayca etkilenebiliyordu,telefon çalmadan önce çıkarttığı ses ile haber veriyordu.Ancak S530D'nin hoparlörünün üzerinde sürekli olarak telefonum durmasına rağmen yine böyle bir problem ile karşılaşmadım.

    Yani kısacası T3'ü yerden yere vurup,S530D'yi yükseltme gibi bir amacım yok.Yorumlarımdan dolayı ne Edifier Bana ödeme yapıyor,ne de başka bir marka.Ne de önerdiğim bir ses sistemini alan kullanıcın evini/odasını işgal ediyorum.

    T3'ü almayın demiyorum ancak T3'ün fiyat/performans oranından çok uzak bir model olduğunu ısrarla belirtiyorum.Bunu S530D için de söylüyorum,sadece oranların biraz daha yakın olduğunu belirtiyorum.Ancak iki ses sisteminden birisi tercih edilecekse tercihin S530D'den yana yapılmasını söylüyorum.Bunun nedeni de;

    -Uydu bezleri haricinde komple sistem olarak gerçekten kaliteli bir malzeme ve işçiliğe sahip.
    -Subwoofer distorsiyona giriyor ancak T3'ün subwooferına oranla yaklaşık 2 kat güce ulaştıktan sonra.
    -Uydu hoparlörlerin sesleri harici sürücüler ve kaliteli crossover filtresinden dolayı oldukça başarılı.Tiz sesler kulak yırtacak kadar tıslama yapmıyor,ne mid sesler tiz sesleri bastırıyor,ne de tiz sesler mid sesleri bastırıyor.Oldukça dengeli bir karakteristiğe sahip.
    -Kablolu dock ve uzaktan kumanda.Dock üzerinden yapılabilecek tüm işlemler kumandadan da yapılıyor.Film izlerken sesi aniden kapatmak istediğiniz zaman fareye uzanıp sesi kapatmanıza gerek kalmıyor,tek düğme ile sesi kapatabiliyorsunuz.Sesi tekrar açtığınızda ses birden yükselmiyor,kademeli olarak yükseliyor,bu da boş bulunup oturduğunuz yerden zıplamamanıza yardımcı oluyor.
    -Optik giriş seçeneği ve harici bir analog bağlantıya sahip olması.Ses sisteminize 3 ayrı cihazı bağlayıp,tek düğme ile cihazlar arası geçiş yapabiliyorsunuz.

    400-1000 TL fiyat aralığı,ses sistemlerinin Türkiye pazarındaki fiyat listesine göre tam olarak orta sınıf ses sistemlerinin yer aldığı bir aralık.Zaten piyasayı elinde tutan 2 adet firma var,Creative ve Logitech.
    Birisi yıllarca Türk kullanıcısını sömürdü,diğeri müziği sadece bas'tan ibaret sanıyor.Edifier'in pazara girmesi bu yüzden çok iyi oldu.Marka fanı olma durumundan nefret etsem de Creative ve Logitech'i,Edifier'in bir modeline karşılık gelen,kaliteli bir ses veren ses sistemi yapana kadar ve sömürücü zihniyetten vazgeçene kadar ses sistemleri konusunda mecbur kalmadıkça önermeyeceğim.

    Gerçi Edifier de farklı bir şey yapmıyor ancak aldığı paranın karşılığını diğer markalardan biraz daha fazla veriyor.

    Son olarak,siz ürünleri denemek için mağazaya gidin,yapmış olduğum tüm yorumları kafanızdan atmaya çalışın.Mağazaya giderken mümkünse yanınızda bir arkadaşınız,eşiniz,dostunuz olsun,siz iki ses sistemine de arkanız dönük yada gözünüz kapalı halde eşit uzaklıktayken,o sistemleri size dinletsin.Siz ona göre yorumunuzu yapın.

    Saygılar,sevgiler.




  • bir kez daha çok saol sıkılmadan uzun uzun yazıyorsun inan okumamazlık yapmıyorum hepsini okuyorum. sorun şu ben de harici ses kartı yok ana kart var 5+1 cıkışlı bir iki arkadaşıma sordum sıkıntı olmaz dedi senin resimlere bakınca uydular baya yer kaplıyor :D benim masa üstü dolu monötörüm var hem de tv var ben de lüksek kaliteli flim izlemesini seviyorum sırf o yüzden çok güzel bir tv aldım şimdi düşünüyorum uyduları nereye koycağımı :) ben 2+1 olarak kullancam ekstra bir yada bir kaç cihaz girmicem bana yeterli komşudan yana sıkıntı olmaz orda sorun yok ben çok aşırı ses de izleyemem music de dinlemem o yüzden harici hiç bir şey bağlamam vatan da indirim olsun ilk işim arkadaşımı da alıp gitmek olcak dediğiniz gibi bu kadar yorum dan sonra s530d bir adım önde benim için.
  • @arsy

    Rica ederim Hocam,okuduğunuzdan emin olmasam inanın bu kadar uzun yazmam.
    Forumda açılan konularda,kimin gerçekten yorumlara yönelik sistem seçeceği,kimin aklında olan sistemi tercih etmek için bir kaç olumlu yorum beklediği zaten ''600 TL ile hangi ses sistemini seçmeliyim?'' gibi başlıklarla belli oluyor.
    Tercih edeceği sistemi seçmek için aklında bir kaç tane muadil sistem belirleyen kişiye isterse,usanmadan/sıkılmadan sayfalarca yazarım.

    Belirtmem gerekir ki çoğu kullanıcı,ses kartlarından çok ses sistemlerinin önemli olduğuna inanır,dolayısıyla ses kartı seçimini genel olarak ikinci plana atarlar.Ancak sahip oldukları ses sistemlerini yeteri kadar besleyemedikleri için ses sistemlerini istedikleri performans ile kullanamamalarından dolayı dem vururlar.

    Arkadaşınızın dediği gibi 5.1 ses yongasına sahip onboard ses kartınızla beraber ister 5+1 ister 2+1 ses sistemi kullanabilirsiniz.Bağlantı açısından herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

    Ses kartları hakkında tam olarak teknik terimlere hakim değilim,kullanılan malzeme kalitesi,kapasitör gibi olaylardan tam olarak anlamam.
    Ancak ses kartlarının görevi temel olarak,analog olarak gelen ses sinyalini içerisinde dijitale çevirerek işlemek ve çıkış olarak bağlantı seçeneğine göre dijital yada analog halinde ses sistemine vermektir.

    Onboard ses kartlarında ses işlemcisi/yongası anakarta sabit olarak bulunur,dolayısıyla CPU fazla güç tüketmeye başladığı zaman ses yongası direkt olarak etkilenir,sinyalde parazitlenme oluşur,PS de güçlü değilse çizik CD'den çıkan sesler gibi ses almak kaçınılmaz olur.

    Günümüzde flac,loseless,DTS,Dolby Digital gibi formatlar oldukça önem kazanmaya başladı.Çoğunun kökeni eski de olsa şu an çoğu medyada standart olarak bulunmakta,dolayısıyla sinyali kaliteli bir şekilde işlemek için harici bir ses kartına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta.

    Creaative şu sıralar çok çekirdekli ses işlemcileri üzerinde epey fazla yoğunlaşmakta.Mevcut medyalar ile bu ses kartları tam kapasiteli olarak kullanılamasa bile ilerleyen zamanlarda işe yarayacağı kaçınılmaz bir gerçek.Ancak daha önce de dediğim gibi Türkiye piyasasında bu tip ses kartlarını şu sıralar almanın tek getirisi ''Kazıklanmak.'' olacaktır.Bu sistem sık olarak kullanılmaya başlanana kadar Auzen,Asus Xonar ses kartlarını seçmek daha doğru olacaktır.

    Ses kartları hakkında olan yazımı özetlemek gerekirse,onboard ses kartı ile kaliteli bir ses kartı arasında alabileceğiniz ses kalitesi çok farklı olacaktır.Dolayısıyla alabileceğiniz en iyi 2+1 ses sisteminin yanında mutlaka alabileceğiniz en iyi ses kartını da almalısınız.

    Uydu hoparlörler şu sıralar Benim için de büyük bir dert.Hem biraz alçakta kalıyorlar hem de birbirlerine çok yakınlar.Hoparlör ayağı bakıyorum ancak şu anki ekonomik durumum böyle bir harcamayı kaldırabilecek bir durumda değil,zaten hoparlör ayaklarının fiyatları da malum.

    Eğer TV'nizde optik çıkış varsa tek kablo aracılığıyla ses sisteminize bağlayabilirsiniz.Televizyonu herhalde sadece HDMI bağlantı ile kullanmıyorsunuzdur.

    Yine belirtmem gerekir ki,5 duyu insanlar arasında oldukça farklılık gösterir,konu ses olduğu zaman beğeni aralıkları arasındaki uçurum da o kadar artar.
    İki ses sisteminin fiyatları zaten belli,ikisi için de bütçeniz yeterli.
    Dolayısıyla siz,kulağınıza en iyi gelen ses sistemini tercih edin.

    İyi günler.




  • 530d satmak isteyen varsa almak isterim, ulaşmak isteyen varsa pm atabilir.
  • evet arkadaşlar bende dün itibariyle s530db sahibi oldum.anakartım mzi z77a-gd65 bu anakartta optik çıkış var.oradan bağladım.ayrıca ses kartı almamı tavsiye edermsiniz çok fark olurmu yoksa böyle kalsınmı önerilerinizi bekliyorum tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @arsy

    Rica ederim Hocam,okuduğunuzdan emin olmasam inanın bu kadar uzun yazmam.
    Forumda açılan konularda,kimin gerçekten yorumlara yönelik sistem seçeceği,kimin aklında olan sistemi tercih etmek için bir kaç olumlu yorum beklediği zaten ''600 TL ile hangi ses sistemini seçmeliyim?'' gibi başlıklarla belli oluyor.
    Tercih edeceği sistemi seçmek için aklında bir kaç tane muadil sistem belirleyen kişiye isterse,usanmadan/sıkılmadan sayfalarca yazarım.

    Belirtmem gerekir ki çoğu kullanıcı,ses kartlarından çok ses sistemlerinin önemli olduğuna inanır,dolayısıyla ses kartı seçimini genel olarak ikinci plana atarlar.Ancak sahip oldukları ses sistemlerini yeteri kadar besleyemedikleri için ses sistemlerini istedikleri performans ile kullanamamalarından dolayı dem vururlar.

    Arkadaşınızın dediği gibi 5.1 ses yongasına sahip onboard ses kartınızla beraber ister 5+1 ister 2+1 ses sistemi kullanabilirsiniz.Bağlantı açısından herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

    Ses kartları hakkında tam olarak teknik terimlere hakim değilim,kullanılan malzeme kalitesi,kapasitör gibi olaylardan tam olarak anlamam.
    Ancak ses kartlarının görevi temel olarak,analog olarak gelen ses sinyalini içerisinde dijitale çevirerek işlemek ve çıkış olarak bağlantı seçeneğine göre dijital yada analog halinde ses sistemine vermektir.

    Onboard ses kartlarında ses işlemcisi/yongası anakarta sabit olarak bulunur,dolayısıyla CPU fazla güç tüketmeye başladığı zaman ses yongası direkt olarak etkilenir,sinyalde parazitlenme oluşur,PS de güçlü değilse çizik CD'den çıkan sesler gibi ses almak kaçınılmaz olur.

    Günümüzde flac,loseless,DTS,Dolby Digital gibi formatlar oldukça önem kazanmaya başladı.Çoğunun kökeni eski de olsa şu an çoğu medyada standart olarak bulunmakta,dolayısıyla sinyali kaliteli bir şekilde işlemek için harici bir ses kartına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta.

    Creaative şu sıralar çok çekirdekli ses işlemcileri üzerinde epey fazla yoğunlaşmakta.Mevcut medyalar ile bu ses kartları tam kapasiteli olarak kullanılamasa bile ilerleyen zamanlarda işe yarayacağı kaçınılmaz bir gerçek.Ancak daha önce de dediğim gibi Türkiye piyasasında bu tip ses kartlarını şu sıralar almanın tek getirisi ''Kazıklanmak.'' olacaktır.Bu sistem sık olarak kullanılmaya başlanana kadar Auzen,Asus Xonar ses kartlarını seçmek daha doğru olacaktır.

    Ses kartları hakkında olan yazımı özetlemek gerekirse,onboard ses kartı ile kaliteli bir ses kartı arasında alabileceğiniz ses kalitesi çok farklı olacaktır.Dolayısıyla alabileceğiniz en iyi 2+1 ses sisteminin yanında mutlaka alabileceğiniz en iyi ses kartını da almalısınız.

    Uydu hoparlörler şu sıralar Benim için de büyük bir dert.Hem biraz alçakta kalıyorlar hem de birbirlerine çok yakınlar.Hoparlör ayağı bakıyorum ancak şu anki ekonomik durumum böyle bir harcamayı kaldırabilecek bir durumda değil,zaten hoparlör ayaklarının fiyatları da malum.

    Eğer TV'nizde optik çıkış varsa tek kablo aracılığıyla ses sisteminize bağlayabilirsiniz.Televizyonu herhalde sadece HDMI bağlantı ile kullanmıyorsunuzdur.

    Yine belirtmem gerekir ki,5 duyu insanlar arasında oldukça farklılık gösterir,konu ses olduğu zaman beğeni aralıkları arasındaki uçurum da o kadar artar.
    İki ses sisteminin fiyatları zaten belli,ikisi için de bütçeniz yeterli.
    Dolayısıyla siz,kulağınıza en iyi gelen ses sistemini tercih edin.

    İyi günler.

    Yanlış,analog diitalden her zaman daha kalitelidir,işin içine ne kadar dijital girerse o kadar yapaylaşır,müzikaliteden uzaklaşır.

    Bir diğer yanılgı,ses kartı günümüz şartlarında elzem değildir,yeni nesil hd onboard ses işlemcileri,harici ses kartlarıyla arayı epey kapattı,üstelik faiş fiyata satılan creatvie gibi müzik alanında çöp kartlara yapacağınız ekstra harcamayı sisteminizi update etmek üst modelini almak için harcarsanız eldeki sistem+ses kartı kombinasyonuna kıyasla üst sistem+hd onboard kart daha kaliteli ve verimli olacaktır.
    Kaldı ki kaç kişi müzik dinlerken mp3 formatı yerine dts tarı kayıtlar dinliyor,mp3 formatıda 320 kps sinyaline sahip bir kayıt ile loseless arasındaki farkı bariz hissetirecek sistem ve ses kartı piyasada yok.

    Son olarak üst düzey prof olarak müzikle ilgilenmiyorsanız,bookshelf referans tarzı hoparlörünüz ve komplike kayıtlarınız yoksa ses kartı günümüz şartlarında gereksiz odyofil kıvamındaysanız dahi m-audio tarzı kartlar alınmlaı creative mulitemedya kartlar üretir,müzikalite geri plandadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @arsy

    Rica ederim Hocam,okuduğunuzdan emin olmasam inanın bu kadar uzun yazmam.
    Forumda açılan konularda,kimin gerçekten yorumlara yönelik sistem seçeceği,kimin aklında olan sistemi tercih etmek için bir kaç olumlu yorum beklediği zaten ''600 TL ile hangi ses sistemini seçmeliyim?'' gibi başlıklarla belli oluyor.
    Tercih edeceği sistemi seçmek için aklında bir kaç tane muadil sistem belirleyen kişiye isterse,usanmadan/sıkılmadan sayfalarca yazarım.

    Belirtmem gerekir ki çoğu kullanıcı,ses kartlarından çok ses sistemlerinin önemli olduğuna inanır,dolayısıyla ses kartı seçimini genel olarak ikinci plana atarlar.Ancak sahip oldukları ses sistemlerini yeteri kadar besleyemedikleri için ses sistemlerini istedikleri performans ile kullanamamalarından dolayı dem vururlar.

    Arkadaşınızın dediği gibi 5.1 ses yongasına sahip onboard ses kartınızla beraber ister 5+1 ister 2+1 ses sistemi kullanabilirsiniz.Bağlantı açısından herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

    Ses kartları hakkında tam olarak teknik terimlere hakim değilim,kullanılan malzeme kalitesi,kapasitör gibi olaylardan tam olarak anlamam.
    Ancak ses kartlarının görevi temel olarak,analog olarak gelen ses sinyalini içerisinde dijitale çevirerek işlemek ve çıkış olarak bağlantı seçeneğine göre dijital yada analog halinde ses sistemine vermektir.

    Onboard ses kartlarında ses işlemcisi/yongası anakarta sabit olarak bulunur,dolayısıyla CPU fazla güç tüketmeye başladığı zaman ses yongası direkt olarak etkilenir,sinyalde parazitlenme oluşur,PS de güçlü değilse çizik CD'den çıkan sesler gibi ses almak kaçınılmaz olur.

    Günümüzde flac,loseless,DTS,Dolby Digital gibi formatlar oldukça önem kazanmaya başladı.Çoğunun kökeni eski de olsa şu an çoğu medyada standart olarak bulunmakta,dolayısıyla sinyali kaliteli bir şekilde işlemek için harici bir ses kartına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta.

    Creaative şu sıralar çok çekirdekli ses işlemcileri üzerinde epey fazla yoğunlaşmakta.Mevcut medyalar ile bu ses kartları tam kapasiteli olarak kullanılamasa bile ilerleyen zamanlarda işe yarayacağı kaçınılmaz bir gerçek.Ancak daha önce de dediğim gibi Türkiye piyasasında bu tip ses kartlarını şu sıralar almanın tek getirisi ''Kazıklanmak.'' olacaktır.Bu sistem sık olarak kullanılmaya başlanana kadar Auzen,Asus Xonar ses kartlarını seçmek daha doğru olacaktır.

    Ses kartları hakkında olan yazımı özetlemek gerekirse,onboard ses kartı ile kaliteli bir ses kartı arasında alabileceğiniz ses kalitesi çok farklı olacaktır.Dolayısıyla alabileceğiniz en iyi 2+1 ses sisteminin yanında mutlaka alabileceğiniz en iyi ses kartını da almalısınız.

    Uydu hoparlörler şu sıralar Benim için de büyük bir dert.Hem biraz alçakta kalıyorlar hem de birbirlerine çok yakınlar.Hoparlör ayağı bakıyorum ancak şu anki ekonomik durumum böyle bir harcamayı kaldırabilecek bir durumda değil,zaten hoparlör ayaklarının fiyatları da malum.

    Eğer TV'nizde optik çıkış varsa tek kablo aracılığıyla ses sisteminize bağlayabilirsiniz.Televizyonu herhalde sadece HDMI bağlantı ile kullanmıyorsunuzdur.

    Yine belirtmem gerekir ki,5 duyu insanlar arasında oldukça farklılık gösterir,konu ses olduğu zaman beğeni aralıkları arasındaki uçurum da o kadar artar.
    İki ses sisteminin fiyatları zaten belli,ikisi için de bütçeniz yeterli.
    Dolayısıyla siz,kulağınıza en iyi gelen ses sistemini tercih edin.

    İyi günler.

    Yanlış,analog diitalden her zaman daha kalitelidir,işin içine ne kadar dijital girerse o kadar yapaylaşır,müzikaliteden uzaklaşır.

    Bir diğer yanılgı,ses kartı günümüz şartlarında elzem değildir,yeni nesil hd onboard ses işlemcileri,harici ses kartlarıyla arayı epey kapattı,üstelik faiş fiyata satılan creatvie gibi müzik alanında çöp kartlara yapacağınız ekstra harcamayı sisteminizi update etmek üst modelini almak için harcarsanız eldeki sistem+ses kartı kombinasyonuna kıyasla üst sistem+hd onboard kart daha kaliteli ve verimli olacaktır.
    Kaldı ki kaç kişi müzik dinlerken mp3 formatı yerine dts tarı kayıtlar dinliyor,mp3 formatıda 320 kps sinyaline sahip bir kayıt ile loseless arasındaki farkı bariz hissetirecek sistem ve ses kartı piyasada yok.

    Son olarak üst düzey prof olarak müzikle ilgilenmiyorsanız,bookshelf referans tarzı hoparlörünüz ve komplike kayıtlarınız yoksa ses kartı günümüz şartlarında gereksiz odyofil kıvamındaysanız dahi m-audio tarzı kartlar alınmlaı creative mulitemedya kartlar üretir,müzikalite geri plandadır.

    Alıntıları Göster

    Yanlış,analog diitalden her zaman daha kalitelidir,işin içine ne kadar dijital girerse o kadar yapaylaşır,müzikaliteden uzaklaşır.

    Bir diğer yanılgı,ses kartı günümüz şartlarında elzem değildir,yeni nesil hd onboard ses işlemcileri,harici ses kartlarıyla arayı epey kapattı,üstelik faiş fiyata satılan creatvie gibi müzik alanında çöp kartlara yapacağınız ekstra harcamayı sisteminizi update etmek üst modelini almak için harcarsanız eldeki sistem+ses kartı kombinasyonuna kıyasla üst sistem+hd onboard kart daha kaliteli ve verimli olacaktır.
    Kaldı ki kaç kişi müzik dinlerken mp3 formatı yerine dts tarı kayıtlar dinliyor,mp3 formatıda 320 kps sinyaline sahip bir kayıt ile loseless arasındaki farkı bariz hissetirecek sistem ve ses kartı piyasada yok.

    Son olarak üst düzey prof olarak müzikle ilgilenmiyorsanız,bookshelf referans tarzı hoparlörünüz ve komplike kayıtlarınız yoksa ses kartı günümüz şartlarında gereksiz odyofil kıvamındaysanız dahi m-audio tarzı kartlar alınmlaı creative mulitemedya kartlar üretir,müzikalite geri plandadır.

    şimdi anlamadım ben.benim anakarttaki optik çıkışı kullanayımmı yoksa on board ses kartınımı kullanayım tavsiyeniz nedir




  • Kullandığın sistem 2.1 stereo orta karar,onboard ses kartın fazlasıyla tatminkar bana sorarsan gerek yok extra bir ses kartına,çünkü onboard kartına nazaran bariz fark yaratacak ses kartı neredeyse aldığın ses sistemi maaliyetinde diğerlerinde ise farkı anlaman zor yada psikolojik bir etken olur,genellikle extra ses kartlarındaki efektler yüzünden alınır fakat aksine bu efektler herşeyin içine ediyor bence ki çok efekt meraklısıysan onboard karında thx srs tarzı bir efekt var sanırım,tercih meselesi alana da saygı duyarım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.