Şimdi Ara

Edifier R1280DBs vs Thonet Vander Kurbis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda kaliteli müzik dinlemek ve detayları ayrıntılı şekilde duymak için hoparlör bakıyorum. Bu iki model arasında kaldım yazan modelleri kullananlar varsa yardımcı olabilir mi? Ekstradan subwoofer kullanmak istemiyorum. Bu tarz referans monitörlerinin basları subwoofer kullanmadan yeterli gelirmi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 23 Aralık 2021; 20:10:34 >



  • Ben Edifier R1280T kullanıcısıyım, yani kablolu versiyonu. Alırken çok fazla Logitech Z623 ile arasında kalmıştım subwoofer olayından dolayı. Ama sonrasında kullanacağım odanın boyutlarını ve kullanacağım saatleri göz önüne alıp Edifier aldım. Wooferlar yeterince iyi bence, subwoofera hiç gerek bile kalmıyor. Baslar bir ev sinema sistemi kadar gümbür gümbür değil ama müzik için o kadar bas çok abartı oluyor zaten. Edifier'da uzaktan kumanda var. Benim çok işime yarıyor. Onun dışında bas portu ön tarafta. Bu sayede arkaya istediğiniz kadar yaslayabiliyorsunuz. Yazdığınız diğer modelde portlar arka tarafta olduğu için duvarla arasına biraz mesafe koymak lazım hava çıkışının düzgünce olması için.


    Ayrıca kofigürasyonda şöyle detaylar var. Ses açıp kısma potu sonsuz dönüyor. Yani kendi içinde bir min-max var ama ses potunun üzerinde bir çizgi yok hangi seviyede olduğunu gösteren. Diyelim sesi değiştirdiniz, hoparlörü kapatıp açtığınızda tekrar varsayılan ses seviyesinden başlıyor. Benim için sıkıntı olmuyor çünkü ben direkt pc hoparlörü olarak kullandığım için ses açıp kısma işlemini klavye üzerinden yapıyorum.


    Verdiği ses benim hoşuma gidiyor. Mix-master işlemleri için kullanılan monitörlerden değil kesinlikle. Daha çok multimedya tarafında kalıyor. Yani müzik dinlerken biraz kulağa hoş gelsin diye tasarlamışlar. Zaten balanced girişi olmamasından anlaşılıyor.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Dostum öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Mix-master işlemler ile işim yok zaten ahşap kabinde kaliteli müzik dinlemek için almak istiyorum. Bahsettiğim iki ürününde şuanda fiyatları aynı şuan. Thonet markasının ürününün Rms değeri daha yüksek bass sürücüsünün boyutu ve kabin boyutuda edifier e daha büyük o yüzden arada kaldım. Rnb hiphop tarzı basslı müzikler dinlemeyi severim. thonet in sürücüsü ve kabini dahabüyük olduğu için daha derin baslara sahip olabilirmi acaba. ekstradan subwoofer kullanmayı düşünmüyorum. Birde edifierin ses tuşunu keşke sonsuz döngülü yapmasalarmış. Müzik dinlerken ses seviyesinin nerede olduğunu nereden bileceğiz. Bende şuanda logitech in z533 modelini kullanıyorum daha detaylı müzik dinlemek için geçiş yapacağım

  • Son durum nedir tercih yaptınız mı? Ben de Edifier R1280DBs bakıyorum, bu ürünü tercih ettiyseniz yorumlarınız neler?

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Edifier R1280DBs tercih ettim ses kalitesinden çok memnunum. Tizler ve orta sesler mükemmel bas konusunda genelde yabancı r&b müzikler dinlediğim için beni tatmin etmedi. Ev tipi subwooferler çok pahalı olduğu için alpine swe-815 20cm lik dahili amfikatörlü subwoofer aldım bunuda 12v 20 amperlik adaptör ile çalıştırıp edifier'in sub çıkışına bağladım ses çok çok iyi oldu. ayrıca alpine in yanında frekans ve gain kontrolcüsünün olmasıda çok büyük avantaj sağladı bas ayarını istediğim şekilde yapabiliyorum. Ev tipi subwoofer kullansaydım hem çok daha maliyetli olacaktı hemde bası istediğim şekilde kontrol edemeyecektim

  • Teşekkürler, genelde rock&metal müzik dinlediğim için ben tatmin edecektir o zaman, R&B örneği ayırt etme konusunda yardımcı oldu. Güle güle kullanın, yakın zamanda ben de alabilirim umarım.

  • Cihaz yarım saat önce geldi, bas vuruşları beni tatmin etti, ses kalitesi de iyi.


    13mt² oda için oldukça doyurucu.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Bendede bilgisayara optik ses kablosu ile bağlı %50 ses seviyesinin üzerine çıkamıyorum. Dediğiniz gibi rock-metal müziklerde kick bass vuruşları bateri sesinin ayrıntıları için gayet yeterli bass seviyesi var. Yalnızca r&b ve rap müziklerde uzun basslarda yetersiz geldi bana

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.