Şimdi Ara

Easytronice lpg taktıran var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arabam 2005 corsa 1.2 easytronic.
    lpg takırmak ıstıyorum ama easytronıclerde problem oluyormus dıye duydum.
    easytronic kullanıpta lpg taktıran arkadasların sıkntıları var mı acaba?



  • Yahu neymiş bu easytronic arkadaş yahu. LPG taktırırsın sorun çıkartır, gaza basarsın sorun, frene basarsın sorun. Oha artık yahu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Yahu neymiş bu easytronic arkadaş yahu. LPG taktırırsın sorun çıkartır, gaza basarsın sorun, frene basarsın sorun. Oha artık yahu.




    düz vites alsaydın sende
  • Yok kardeşim.Lpg ile şanzıman tipinin hiç bir bağlantısı yok.İçin rahat olana kadar araştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1646


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Yahu neymiş bu easytronic arkadaş yahu. LPG taktırırsın sorun çıkartır, gaza basarsın sorun, frene basarsın sorun. Oha artık yahu.




    düz vites alsaydın sende

    Ben sorunsuz kullananlardanım easytronici
  • İkisi arasındaki bağlantı nedir, anlamadım.
  • O da bunu soruyor zaten.Arada bağlantı varmı diye
  • siz önce kendi aranızda anlaşın, ondan sonra bana cevap verin
  • 1 hafta önce BRC taktırdım ufaktefek sorunlar yaşadım ama şimdilik önemli denilebilecek şeyler değil yada bu ortamda paylaşıp insanların kafasını karıştırmaya değiceğini düşünmüyorum ama 1 ay tamamlansın son yorumu bende ozaman yapıcam
    2004 easytronik twinport H kasa
  • 2006 model 1.2 twinport eaystronic arabama brc drıve,,,,,,! taktırmıştım ertesi gün söktürdüm,,kesinlikle tavsiye etmiyorum,sıralı sistemde çekiş hiç degişmiyor deniyordu,araba yerinden kalkmıyor,ayanızı gazdan çektiniz anda yıgılıp kalıyor,yeniden gaza basınca gaz yemiyor,uzun yolda yokuş çıkarken,devir öyle düşüyorki,vitesi elle kumanda etmeniz gerekiyor,ne anladım bu işten,benim arabamı manuel kullanmak için almadımki,otomatik keyfi sıkıntıya dönüştü,oysa lpg den önce arabama binenler ne kadar seri araban diyorlardı,herkes lpg yle arabasının ne kadar az yaktını söyleyerek övünüyolar,peki sorun gerçekten konfor lpg yle nasılmış,eger arabanızı kısa mesafede kullanıyosanız,senede 10000 km den az yol yapıyosanız,arabanız eastronic se,konfor sizin için önemliyse,arabanız 1400 motordan küçükse,kesinlikle tavsiye etmem,kışın sogukta çalıştırıyosun,benzinle,motor ısınıncaya kadar zaten benzini yakıyo,motor verimli hale gelip rolanti düşene kadar siz(kısa mesafe için geçerli)gidiceniz yere varıyosunuz,takılıp sökülünce tekrar tekrar depoyu fulleyip şehir içi-uzun yol da hesapladım 27000 km yapınca 1500 ytl yi amorti ediyodu,benden söylemesi,size kalmış,,,%40 tasarrufta hikaye,,,daha çok ayrıntı varda şuan hatırlayabildiklerim bunlar,istiyen olursa onlarıda yazarım,,,!




  • 1,5 yıldır 2004 corsa 1,2 enjoy easytronic aracımızda brc kullanıyoruz hiç bir sorun yok 15,000 km oldu.araç 42000 km de.
  • Ya nası iş bu ,1.2 litre arabaya lpg olur mu ,easytronic vitesle lpg nin ne alakası var, madem lpg taktırcaktın neden 1.2 aldın ,, araç zaten gitmiyo bide lpg taksan hiç gitmicek, gaz pedalının üstüne tuğla koy arada bi frene bassan tamamdır
  • Bir tanıdığım 1.6 astra 2005 model easytronic aracına geçen yıl lpg taktırdı.
    Gayet sorunsuz kullanıyor..
    Çünkü easytronic normal otomatik şanzımanlara göre manuele çok daha yakın bir şanzıman...

    Yani kısacası otomatik vites sorun çıkarsa bile(ki yanlış anlaşılmasın otomatik viteslerde çıkarmaz) easytronic çıkarmaz çünkü manuele çok çok benzer bir sistem. Sadece elektronik debriyaj durumu söz konusu...
  • mayıs ayında 1.0 corsaya brc seq24 taktırdım 15bin km oldu açıkcası benim için de kullanan diğer arkadaşlarım içinde arabanın performansın da düşen birşey olmadı. montaj çok önemli. mutlaka iyi biryerde yapılmalı. memnun kalmayanların tek sorunu kötü montaj.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nekropsi

    mayıs ayında 1.0 corsaya brc seq24 taktırdım 15bin km oldu açıkcası benim için de kullanan diğer arkadaşlarım içinde arabanın performansın da düşen birşey olmadı. montaj çok önemli. mutlaka iyi biryerde yapılmalı. memnun kalmayanların tek sorunu kötü montaj.


    aynen katılıyorum iyi bi lpg montajı yapılmışsa sorun olacağını zannetmiyorum biraz çekiş düşer ama o kadar dert edilicek bişey değil bence.




  • 1000-1200 cc araçlarda ne lpg si arkadaşlar.benim aracım 1.6 motor sizinkinden daha ağır bir araç ş.içi normal kullanımda 20-22 kuruş, ş.dışı 17 kuruş falan yakıyor.(benzin 2.80 tl ).sizin 1000-1200 cc araçlara lpg taktırmayı düşünmeniz garip geldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5

    1000-1200 cc araçlarda ne lpg si arkadaşlar.benim aracım 1.6 motor sizinkinden daha ağır bir araç ş.içi normal kullanımda 20-22 kuruş, ş.dışı 17 kuruş falan yakıyor.(benzin 2.80 tl ).sizin 1000-1200 cc araçlara lpg taktırmayı düşünmeniz garip geldi.



    inanılmaz ekonomik oluyor
    bir ay içinde 45 tllik gaz atıyorum tüm ay geziyorum yaklaşık 450 km yol yapıyor sırf şehir içi, benzinle olsa en az 100tl. neden düşünmeyeyim ki. sonuçta stabil bir sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekropsi -- 19 Ocak 2009; 16:55:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serty23

    Ya nası iş bu ,1.2 litre arabaya lpg olur mu ,easytronic vitesle lpg nin ne alakası var, madem lpg taktırcaktın neden 1.2 aldın ,, araç zaten gitmiyo bide lpg taksan hiç gitmicek, gaz pedalının üstüne tuğla koy arada bi frene bassan tamamdır


    Ankaraya yolun düşerse haber ver bi gezdireyim seni lpg li corsayla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5

    1000-1200 cc araçlarda ne lpg si arkadaşlar.benim aracım 1.6 motor sizinkinden daha ağır bir araç ş.içi normal kullanımda 20-22 kuruş, ş.dışı 17 kuruş falan yakıyor.(benzin 2.80 tl ).sizin 1000-1200 cc araçlara lpg taktırmayı düşünmeniz garip geldi.


    1.5 yıldır lpg li kullanıyoruz corsayı 10. ayda lpg sistemine verdiğimiz parayı amorti etti. toplu taşım ankarada 1,7 lira corsa ile 10 km yere 1.3 1.4 liraya gidiyorum hele çift vasıta yapılacak yerlerde dahada ucuza geliyor. kışın soğukta dolmuş otobüs beklemekten kurtuluyosun kapıda araba varken dolmuşa otobuse binmiyoruz artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.