Şimdi Ara

Düşüncenin yönleri ve ulaştığı yol sayısı sonsuz mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir fikir ortaya attık.Peki bu fikire ulaşan yolların sayısı sonsuz mudur?Biz aslında tam olarak neye göre doğruyla yanlışı ayırıyoruz?

    İlk başta düşünüldüğünde kendini zeki sanan bir insan kendinden zekaca düşük sandığı insanların yanında zekasının köreleceği düşünülür.Peki farklı bakış açısıyla bakıldığında bu insan kendince aptal gördüğü insanların yanında düşünerek, aklını kullanarak ve bu yolla mutlu olarak zekasını sivriltebilir de...

    Peki biz bir önerme yaptığımızda, örneğin 1+1=2 eder deriz.Peki biz tam olarak neye göre 1 ile 1'in 2 ettiği kanısına varıyoruz?Önümüzde sonsuz tane önerme olabilir ve bunlardan sadece bir tanesi doğru, geri kalanlarına yanlış diyoruz.Geri kalanlarda da sonsuz tane yanlış oluyor.Peki sonsuz tane önerme varsa ve sonsuz tane de yanlış varsa bu durumda bizim doğru kabul ettiğimiz de bir yanlış mı oluyor?







  • araştırma, karşılaştırma yapmak, denemek, tecrübe edinmekle vb, yapılabilecek hatta yapılmadan da insanın karşısına çıkabilecek yine gizli kalan ve çıkmayı bekleyen vakalara istinaden değişkenlik gösterebilecek birçok alınmış karar olabilir. doğrular bırakılıp yanlışa, yanlışlar bırakılıp doğrulara yönelmek de mümkün. aklıma karar alma teknikleri geldi şu an. düşünüyorum da karar alma tekniklerinin geliştirilmesinde, uygulamaya konulmasında bile sadece doğruların seçileceği kuralı yok. aklıma uyur gezer modda olmak geliyor. bu noktada söyleyebileceğim sanırım her türlü düşüncenin varış noktasının tek bir hedefe kilitlenmesi ile doğru ve yanlış seçiminin yapılabileceğidir. hedeflerin çoğalması, dikkati dağıtabilir. dolayısıyla tek bir ana hedef olmalı. diğer tüm alt detaylandırmalardaki ulaşılmayı beklenenler varış adresleri ve bunların sonuçları da en tepedeki ana hedefi işaret ediyor olmalı. bu durumda da akla hemen ana hedefin ne olacağı ve kim tarafından, ne için konulduğu, nasıl bir plan izleneceği, kiminle hareket edileceği gibi birçok sorular birbirini kovalıyor. söylemek ve yazmak kolay ama uygulamak zor. yani marifetli olmaya gerek yok. tek başına olunca doğru ve yanlış da olmuyor. demek ki en büyük faktör iki insanın yanyana gelmesi.

    özetle, tek bir ana hedef de olsa sorunun cevabı için evet diyorum. daha anlaşılır oldu sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 29 Ocak 2012; 1:23:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.