Şimdi Ara

Dusuk FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yakin zamanda yeni bir bilgisayar topladim ancak fps oranlari olmasi gerekene gore epey dusuk gibi gozukuyor. Isi bilen birileri yardimci olabilirse sevinirim.

    islemci: i7 9700k (over clock yapmiyorum ama yine de darbogaz yapmamasi lazim heralde bu islemcinin?)
    ekran karti: msi gtx 1080ti gaming trio x (msi afterburner'dan ufak bir oc yapiyorum, 1999 mhz'de calisiyor)
    ram: 8 x 2 = 16gb ddr4 3000mhz(xmp II acik) (corsair vengeance sanirim)
    anakart: asus prime z390a
    psu: corsair rm750i (80+ gold) ekran kartina iki ucu olan tek kablo yerine, iki ayri kablo bagladim, yani ekran kartina yeterince guc gelmiyor olmasi da pek mumkun gozukmuyor.
    butun oyunlar ssd'den calisiyor.
    Monitor: eski monitorumu kullanmaya devam ediyorum, samsung, ya 24 ya da 25 inch heralde, 60hz, 1080p.

    Cevaplarini aradigim sorular:

    1 - unigine valley, heaven, ya da hitman 2'nin benchmarklarini calistirdigim zaman, max fps 300, ortalama fps ise 150 civarlarinda. Bunlar normal sanirim. Ancak min fps tek haneli cikiyor (8-9 gibi) gerci video duzgun bir sekilde akiyor, herhangi bir takilma goremiyorum ama yine de min fps 8-9 bu sisteme gore cok az degil mi? (gpu %99 yuk ile 70 derece civarlarinda calisiyor, yani gorunen bir isinma problemi yok gibi) userbenchmark.com'da yaptigim benchmark sonucu grafik kartinin beklenenden de iyi calistigi bilgisini veriyor.

    2 - metro last light: 2013 yapimi bir oyun bu o kadar yeni de degil. Tum ozelliklerini max ayarlara getirdigimde 70 civari fps aliyorum. (Monitorum zaten bu fps'yi veremiyor biliyorum ama kartin cok daha fazla fps uretmesi gerek degil mi bu oyun icin?) Ayarlari biraz kisinca, 120 - 130 fps araliginda calisiyor. Gpu yuku yine %90+ ve sicaklik 70 civarlarinda.

    3 - xcom 2 - oyunu bilenler bilir oyle aman aman ekran karti isteyen bor oyun degil. bu oyunun gorev baslangic ve bitis kisimlarinda (oyunu biliyorsaniz bu mekigin icinde giderken, iple asagi sarkarken ve tekrar mekikle donerken) fps bildiginiz 20 - 30larda geziyor ve takilmalar oluyor. Sanki oyunu hdd'den calistiriyormusum ve oyunu oynarken bir yandan da dosya transferi yapiyormusum gibi. Oyun akici ilerliyor ancak fps zaman zaman 30lara dusuyor ve kisa takilmalar oluyor.

    4 - Hitman 2 - butun ayarlari max'e getirdigim zaman fps 60. ama oyun icinde ekranda fazla haraketlilik oldugu zaman 45-50 civarlarina dusebiliyor kisa sureli olarak. Oyunun benchmarkini calistirdigim zaman ortalama fps 150, ancak oyun icinde bu rakamin yanina bile yaklasamiyorum.

    Bir cok kisi 1080p monitor icin 1080ti alinir mi, yazik o karta, o kart 4k icin falan diyordu. zaten 4k olmasa da 2560 x 1440 144 hz bir monitor almayi dusunuyorum ancak yukarida yazdigim fps oranlari bana biraz dusuk geldi. bilen bir arkadas yardimci olabilir mi? Bu oranlar normal midir? Bir de, max ayarlarda herhangi bir oyunda gordugum en yuksek fps 70 civarlarinda. Bu durumda 144hz bir monitore para vermek sacma degil mi? hatta uzerine bir de g-sync ozelligi eklenince, fiyat daha da yukseliyor. Benim anladigim, g-sync, ekran karti sizin monitorunuzun kaldirabileceginden fazla fps urettigi zaman meydana gelen yirtilmalari onluyor. Eger ben 144hz bir monitor alirsam, zaten yukarida gordugunuz gibi, hicbir oyunda birakin 144 fps'yi gecmeyi, yarisini ancak alabildigime gore g-sync icin fazladan para odemek anlamsiz degil mi? Isi bilen bir arkadas beni bilgilendirebilirse cok sevinirim.

    Yani benchmarklarda falan (belki min fps haric) hersey normal gozukuyor ancak oyunlarda adigim fps bu sisteme gore cok dusuk degil mi?

    (fps'yi steam uzerinden takip ediyorum).







  • Muhtemelen bu yazıyı okuyacak düşünecek ve yorgun olmayan bir arkadaş olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.