Şimdi Ara

Düşmeyen CPU GPU ısısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.
    Ekran kartı: AMD Radeon HD 8610G
    İşlemci: Düşmeyen CPU GPU ısısı

    SORUN: Windows 8 kullanıyorum 2 senedir. Ve son zamanlarda fan durmak bilmiyor. Macun yeniledim, temizliğini yaptım lakin pek bi etkisini göremedim. Bende yedek hdd vardı win7 ultimate yükledim. Bu sefer işlemci ısısı 80 dereceye yaklaştı ve hiç düşmedi. Görüntüde ki SS'ler win8 halinde aldığım ısı değerleri.

    Soru? : Sizce bu ısı değerleri normal mi? biryerleri yakmaktan korkuyorum.

    Windows7 de 78 derece olması cpu'nun format isosuyla mı alakalı yoksa donanımsal bi sorun mudur.

    Isıyı düşürmek için öneride bulunabilirmisiniz.


    Düşmeyen CPU GPU ısısı
    Düşmeyen CPU GPU ısısı


    Şimdiden Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosyolock -- 11 Aralık 2016; 23:34:23 >







  • Bu HD 8610G amd işlemcinin içindeki ekran kartı galiba ?
    amd tarafında bu tür işlemcilere çok hakim değilim ancak donanım veya yazılım olarak bir sıkıntı olduğu açık açık belli.
    %0 ekran kartı yükü, 221.8Mhz ekran kartı işlemci hızı 6670.Mhz memory hızı ve 0.899 Voltaj ile ekran kartının sıcaklığının 87 derece olmasının imkanı yok.
    Macun yeniledim, temizliğini yaptım demişsin, acaba bir yerlere zarar mı verdin veya soğutucu tam mı oturmadı, benim aklıma başka bir şey gelmiyor, üzgünüm.
  • Bilgisayardan çok anlayan birisi değilim. Ama uç ay önce garantisi bitti. Bittigi gün açtım içini temizledim, termal macun sürdüm. Temizlik vs herşeyi yaptım tabi 3 ay geçti. Fakat laptopun temizliğine çok önem veren birisiyim. Son haftalarda fan asiri ısınmaya başladı soğutucu biraz dandik olabilir o konuda birşey diyemem.

    Ama csgo, tomb raider oynuyordum ona rağmen 60i geçmiyordu.Su an bostayken bile 50 de min. Ve durup dururken 60 i geçiyor sistem bostayken. Malware taraması yaptım 5 farklı programla adware taradim temiz çıktı herşey.

    Hani hdd değiştirip win7 yukledim sistem biraz rahatlasın diye fakat driver bile kurmadigim halde fan deli gibi çalıştı. Bende söktüm win8 li hddyi taktim.

    Demem o ki ekran kartımı falan yakmaktan korkuyorum. Teşekkür ederim düşüncelerin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,

    Öncelikle bir şeyi yakmazsınız. Fakat değerler çok yukarıda görünüyor termal macunu ya az sıkmış yada fanı tam oturtmamış olabilirsiniz. Öncelikle termal macun nedir? Nasıl kullanılmalıdır? Açıklayayım.

    Termal macunun görevi fan blokları ile işlemcinin üstüne temas eden kısımdaki hava kalmasını önlemek içindir. Yani az sıkılmış bir termal macun görevini yapamayacak fan yüzeyiyle işlemci arasında hava kalacak tam temas gerçekleşmeyecek bu nedenle de fan soğutma işlemini yapamayacaktır. İşlemci ısınmaya fan soğutamamaya başlayacak ve giderek fan hızı son seviyelere çıkacaktır.

    Termal macunu yeterince sıktığınıza emin olun. Üstüne gelen fan yüzeyinin vidaları sıkarken boşluk kalmadığına vidaları iyi sıktığınıza emin olun. İşlemi tekarar yapacaksanız eski termal macunu iyice temizleyin işlemci üstüne tam ortasına gelecek şekilde 1 damla yeterli olacaktır. Termal macununuzu iyi seçin. Termal macunlarında kalitelisi ve kalitesizi vardır. Normal bir ofis kullanımında termal macun ömrü ortalama 3 - 5 yıl iken bir oyun bilgisayarında max 3 yıldır. Termal macun ısıdan dolayı sıvı özelliğini yitirir ve görevini yapamaz hale gelir.

    Diğer yandan bir yazılım hatası olduğunu düşünmüyorum yazılım hatası olup olmadığı bilgisayarı yeniden başlatın 15 dakika kadar bekleyin görev yöneticisini açın işlemci kullanımınız %0 ila %5 (max) arasında gidip gelmeli eğer böyleyse yazılım bakımından bir sıkıntınız yoktur. Eğer %5 geçiyorsa bu durumda görev yöneticisinde cpu barının üstüne tıklayın ve ne cpu yu harcıyorsa bulup bu programı kaldırın yada hatalarını gidermeniz gerekli..

    Diğer bir tavsiyem ise bios güncellemeniz var mı? Kesinlikle kontrol edin.

    Kolay Gelsin..




  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımın ve açıklayıcı anlatımın için teşekkür ederim. Bios güncellemesi geçen ay geldi yapmıştım. Win8'de ki ısınma sorununu buldum sanırım. QT Miner diye neidüğü belirsiz bir yazılım sebep oluyormuş. Sonlandırıyorum tekrar kendi kendini açıyor program. Hiçbiryerde kaydını bulamadım. Formattan başka çarem yok anlaşılan.

    Düşmeyen CPU GPU ısısı

    Win7 kurduğum hdd de ısınması da muhtemelen o hdd ile alakalı bir durum olsa gerek keza onda QT Miner gibi program yoktu. Sürdüğüm macun çin malı belirsiz bi markaydı. Dediğin gibi ya çok iyi süremedim ya da macunun kalitesizliğinden ötürü böyle bir sorun oldu. Önerebileceğin bir macun markası falan var mı tekrar süreyim ben bunu.

    Teşekkürler İyi forumlar.




  • Macundan ziyade soğutucuyu yerine tam oturt ve vidaları sıkarken dikkatli sık örneğin bir vidayı 1 tur gevşek bıraksan aynı şeyi yapabilir. İlla kaliteli macun dersen forumda herkes kullandığı macunun iyi olduğunu söyler iyice kafan karışır, bence bütçene uygun ismi bilindik bir tanesini al kullan.

    Forumda bunu ile ilgili bir başlık var oraya bak. https://forum.donanimhaber.com/m_75402332/mpage_7/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 12 Aralık 2016; 14:44:40 >
  • Selamlar,

    Format en son çözümdür format aslında çözüm değildir baştan savmaktır. Düzeltmeyi denemekte fayda var. Aşağıdaki link deki arkadaş durumu çözmüş.

    https://forum.donanimhaber.com/m_118494712/tm.htm

    Termal macun için bilinen markalardan almanız yeterli çok üst kalite bir şey istemiyorsanız.

    Termaltake yada zalman önerebilirim. Şahsen zalman beni hiç üzmedi.

    Kolay Gelsin..
  • Arkadaşlar her birinize teşekkür ederim. Hem QT miner olayını çözdüm, hemde zalman macun siparişi verdim. Sonuçları yazacağım. Macun sürerken de daha dikkatli olacağım. Tekrardan teşekkürler iyi forumlar
  • Arkadaşlar Samsung SSD taktım sıfır kurulum yaptım. Sonrasında Zalman ZM-STG2 termal macun aldım ve resimde görüldüğü gibi sürdüm fakat resimde görüldüğü gibi cpu çok iyi durumda fakat GPU yine 80den aşağı inmiyor.Fan bile çalışmıyor.

    Ekran kartının üstünde macun yokmuş çok az sürdüm fakat bakır boru üstünde mavi sakız gibi bir madde vardı orjinalinde onu sökmem mi gerekiyordu. Yardım istiyoorum tekrardan. Elimde kalıcak pc :(

    Düşmeyen CPU GPU ısısı

    Düşmeyen CPU GPU ısısıDüşmeyen CPU GPU ısısı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.