Şimdi Ara

Dünya nüfusu 8 milyara gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cin ve hindistan dunya ustunden kalksa cok guzel olurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gidişin sonu kıtlık savaş ve kitlesel yok oluş, hadi çocuk yapın.

  • Arkadaşlar bu verimli ve iyi bir şey değil ama insanlar maddi, manevi çöküş ile başkalarına yük olmadığı müddetçe bu konuda ahkam kesmemiz de doğru değil. Yani bir çift ister 1, ister 5 çocuk yapsın yaptığı yetiştirdiği çocuklar manevi ve maddi olarak kendi kendisine yetebilen, ayaklarının üzerinde durup her hangi bir işte belirli periyotlarla en az ortalama bir katma, nicelik değerini ortalama verimlilik ve tasarruf unsurlarında yakalayabiliyorsa sorun o bireylerin varlığı veya sayısı değildir.

    İnsan faktörü küçümsenmemeli ve dogmalarla insanlar kendi fikirlerini hangi türde olursa olsun kalıcı bir şekilde kilitlemedigi müddetçe insan denen varlığın somut ve soyut kapasitesi de küçümsenmemeli. Bugün çeşit çeşit spesifik alanlarda makinalar bizden çok daha hızlı, hatasız ve kesintisiz iş yapabiliyor ama insanın esnekliği, taşınabilirliği ve özgünlüğünü tutturabilecek tek bir makina yapmak demek, aynı zihinsel ve fiziksel esnekliği elde edememeye rağmen milyon dolarlardan aşağı olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet epey çocuk düşmanı olmuş. Çocuk doğuyor ama sıkıntı şu; ihtiyaç olan ülkelerde doğmuyor.


    Genç nesil gelmedikçe halk yaşlanıyor, bu yaşlı halkının yükünü gençler kaldırıyor.


    He şöyle de olur, Japonya'da emeklilik yaşı 90 yaşına çıksın diyorlardı. Dünya'nın diğer ülkelerinde de öyle olur, çocuk olmayınca.

  • Nüfus artışı bu şekilde devam ederse küresel sorunların önünü alamayacak hale geleceğiz ve şu anki problemlerin temelinde nüfus artışı yatıyor maalesef sırf bu yüzden günden güne dünyamız kendini bilmezler yüzünden kirleniyor.Bence dünyamızın geleceği için dünya nüfusu kontrollü olarak azaltilmalı ve nüfus kalitesi iyileştirme çalışmaları yürütülmelidir.
    Eğer bu şekilde yapılmazsa niteliksiz nicelik altında dünyamız yok olup gidecek maalesef☹️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Devletler çocuk başına ekstra para veriyor ne vergi alması.

  • önümüzdeki 50 yıl boyunca 1 çocuktan fazla çocuk yapma yasağı getirilmeli yok virüstü yok savaştı yok kıtlıktı yok gdo lu kanserojen gıdalardı bu tarz kirli oyunlara gerek yok insanı azaltmak gerekiyorsa adamakıllı kurallara göre yapılsın herşey.

  • 3.dünya savaşı yakındır özellikle asya kıtasında büyük can kayıpları olur.baksanıza şu ülkelere tavşan gibi de ürüyorlar


    Çin: 1,439,323,776

    Hindistan: 1,380,004,385

    Endonezya: 273,523,615

    Pakistan: 220,892,340

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Çocuk manyağı olan aileler bilinçlendirilip doğum kontrolleri sağlanmalı. Prezervatif dağıtılmalı, öğretilmeli. Bütün sefilliğine rağmen inadına çocuk yapanlara karşı bütün sosyal yardımlar kesilmeli. Hatta fazla çocuk yapanlar ekstra vergiye bağlanmalı.


    Bizim ülkede de çok çocuk merakı var özellikle muhafazakar kesimde. Neymiş, çocuk rızkıyla gelirmiş. Nah gelir. Fazla nüfus başta aileye sonra gezegene yüktür. Boş beyinlere anlatamıyorsun. Bir de sanki insanlar kötülüğünü istiyormuşçasına mal mal komplo teorileri üretiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Temmuz 2022; 3:21:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gökten böyle bir şey yağması lazım



    Dünya nüfusu 8 milyara gidiyor
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    Afrikada bedava dağıtılıyor ancak durum ortada. Üst kısma zararı olsa zorla vazektomi yaptırılır ama ne kadar çok kişi o kadar çok köle olduğu için çocuk yapanlara para bile veriyorlar.


    Dünya nüfusu 8 milyara gidiyorUygarlık Yoluyoutube
    Mustafa'nın kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCHP1INAu7BADNsIHQ-1PeOQ Giriş Müziği https://www.youtube.com/watch?v=OCZ4sue9Ugo Videolar; Pixabay adlı kişinin Pexels'daki videosu Krypto Trekker adlı kişinin Pexels'daki videosu Pressmaster adlı kişinin Pexels'daki videosu Abraham Braun adlı kişinin Pexels'daki videosu ArtHouse Studio adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu RODNAE Productions adlı kişinin Pexels'daki videosu Kindel Media adlı kişinin Pexels'daki videosu Peter Fowler adlı kişinin Pexels'daki videosu Luciann Photography adlı kişinin Pexels'daki videosu Alexander Bobrov adlı kişinin Pexels'daki videosu Twicce Switzerland adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu Tima Miroshnichenko adlı kişinin Pexels'daki videosu Matthias Groeneveld adlı kişinin Pexels'daki videosu cottonbro adlı kişinin Pexels'daki videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=-Mjto4CdGy0
  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    abiciğim afrika başka bir dünya.


    hiv miv falan bir şeyler var.


    bu siyahiler de ülkemize göç etmeye başladılar artık hayırlısı diyeceğim de hayırlı değil

  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

    Pakistani da unutma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkatimi ceken bir başka şeyde genellikle fakir ülkelerde nüfus artışı çok daha fazla.
    Açıkçası dünya daha ne kadar insanı kaldırır bilemiyorum . Kaynaklar sınırsız değil ki istedigimiz kadar üreyelim. Eninde sonunda kıtlık , kaynak ve enerji savaşları kapıya dayanacak gibi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 16 Temmuz 2022; 22:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Türk insanının da maşallah her konuda bir fikri var. Çoğu bilim insanına bu konuyu sorsan uzmanlık alanım değil yorum yapmam doğru olmaz der. Burda liselisi, üniversitelisi, okumamışı herkes ahkam kesmiş.
    Bir gün ekonomist oluyorlar, bir gün teknik direktör, bir gün bilim insanı. Maşallah bize.
    Neymiş efendim 2. çocuğu yapmak vergilendirilmeliymiş. Dünyanın sonu geliyormuş çünkü.
    Eee o zaman mesela bende diyorum ki fosil yakıtlı araçlar sera gazı emisyonuna ve küresel ısınmaya sebep oluyor. Hükümette otomobillere ve yakıtlara yüksek vergi getirerek dolaylı olarak küresel ısınmaya karşı mücadele vermiş oluyor. O zaman niye devlete kızıyorsunuz vergiler yüksek diye?
    Size hiç vergi olmasın, paramız değerli olsun. Herkes sıfır otomobil alıp sera gazı saçsın, küresel ısınmaya sebep olsun. Burda hiç doğayı düşünmeyin. Çocuk sahibi olmak gibi sizi ilgilendirmeyen bir konu olunca da hemen çocuk yapmak vergilendirilsin re rö rö. O zaman annenizde sizi doğurmasaymış. Hepiniz mi ailenin 1.çocuğusunuz. Nüfus artışının tehlike arz ettiği 15 temmuz 2022 de mi kesinleşti. Anneleriniz sizi doğururken de 2050 için 2100 için bu nüfus tahminleri vardı.
    Yanlış anlaşılmasın ben çocuk sahibi değilim, bol bol üreme olsun nüfus artsın da demiyorum. Lakin burada yazılan çoğu yorum saçma geldiği için bu mesajı yazdım. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceh.meh -- 15 Temmuz 2022; 16:20:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    ailen seni doğurdu sen doğdun senin yaşama hakkın var da onun niye olmasın. senin ne özelliğin var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Yazdığım şeyle ne kadar alakasız bir mesaj yazmışsın. Kardeşim ben yaşayan insanları öldürelim mi demişim? Demeye çalıştığım şey sadece doğumlar azaltılmalı, deli gibi çoğalan insan nüfusu doğumlar azaltılarak düşürülmeli sabitlenmeli, bir dengeye ulaşmalı. Ulaşmalı ki hem kıt dünya kaynakları daha da çok tükeneceği için yaşam tehlikeye girmeyip hayat devam etmeli hem de insanların kalitesi korunmalı ve hatta artmalı. Sabit maaşlı bir işte çalışıyorsun diyelim 10 çocuğun olsa mı çocuklarına iyi bakabilirsin yoksa 1 çocuğun olsa mı? İşte bu dünyada insan başına düşen kaynaklar için de geçerli. Hatta canlı başına düşen dünya kaynakları diyelim. İnsan sayısının artışı sadece kaynakların aşırı tükenmesine sebep olmuyor aynı zamanda gezegene olan zararı da arttırıyor. 1 insan 1 sorun 1000 insan 1000 sorun. Doğa senin yaşama hakkını tınlamaz. Karbon ayak izinin hıncını senden alır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birkaç 10 yıla kalmaz işçi ortadan kalkacak zaten robotlar yerini alacak günümüzdeki insanların yerine. Gelecek çok kalabalık olacak aç sefil yüzlerce milyon insan belkide milyarlarca insan olacak açlık sınırının altında yaşayan. Kaynaklar sınırlı dünyada. Her sene sömürüyoruz gezegeni. Bu kadar nüfus bile fazla bu gezegene. 10 milyar insan olunca şuanki hayat kalitemiz çok çok daha düşecek. Belki marketlerden meyve sebze bile alamayacağız. Kg fiyatı olacak çeyrek asgari ücret belki. Özel günlerimizde 1 domates 1 biber alıcaz pasta yerine. Ütopik geliyor ama bunlar yaşanacak 20 30 yıla kalmadan eğer böyle devam ederse nüfus artışı.

  • covid de bir boka yaramadı

  • yaklaşık 8 milyar dünya nüfusunun, yeryüzünde km.kare başına genel dağılımı için kaba bir hesap yaptığımızda:


    2022, ~15 kişi

    2050, ~20 kişi

    2080, ~25 kişi

    2120, ~30 kişi

    2150, ~35 kişi



    gerisini yazmaya gerek görmedim çünkü, islami kaynaklara göre kıyamet kopacak. aslında dünya geneli orana bakınca sorun değil ama bölgesel bakınca, işler biraz değişiyor. Dünya nüfusu 8 milyara gidiyor 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.