Şimdi Ara

Dslr Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar kendime 2. el bir fotoğraf makinesi almak istiyorum ama model konusunda kararsız kaldım. 1-2 ay önce 7000tl, max 8k bütçe ile nikon d7100 almayı düşünüyordum ancak yaz sezonu başlamış ve doların yükselmesi ile fiyatlar fırlamış, makinada yok zaten piyasada. Nikon D7100 e eşdeğer ne önerebilirsiniz, tavsiyeleriniz neler? bu arada Canon d60-70d-77d-7d hakkında bilginiz var mıdır? bazıları malum eski model ancak orta üst segmentte. Örnek olarak alt segment ama yeni olan Nikon D5500 ile üst segment ama eski model olan Canon 7d/60d arasından hangisi seçmek mantıklıdır? Not: ilk makinem olacak ama hatrı sayılır derecede tecrübem var kullanım açısından.




  • Şu aralar çevrelerde gördüğüm şey DSLR sınıfı makineler hacim ve ağırlık olarak insanlara taşırken zor gelmeye başlaması sebebiyle herkesin aynasız makinelere yönelme eğilimi. Buna bende katılıyorum. Aynasız makineler hafifliği, küçüklüğü ve hızları artık çok iyi seviyelerde olduğu için bu sınıf makineleri de bir değerlendirmenizi öneririm.


    Sizin sorunuza da gelince, gövde hiç bir şey, kullanacağınız lens her şey. O nedenle hangi gövdeyi alınca daha iyi lens almaya paranız kalıyor işe o gövdeyi alın.

    Daha iyi lensle orta segment makineyi, kalitesiz lensle üst segment makineye tercih ederim.

  • Bunların sadece isimleri 'makina' olarak kaldı. Her elektronik cihaz gibi de çok hızlı gelişiyorlar. On senelik olan, sensör, firmware ve extrapolasyonuyla renklerde, tonlarda kendisini belli eder. Portre çekiyorsanız cilt tonlarında, manzara çekiyorsanız gökyüzünde belli olur.

  • @Karbon 12


    @Bukowski JR


    teşekkür ederim fikirleriniz için. Aynasız almayı bende düşündüm ancak hem maliyet açısından masraflı, hem de dslr'ın kendisine has olan kullanımını deneyimlemek istiyorum. ayrıca ağırlık konusunda da pek bir problemim olacağını düşünmüyorum.


    Yani eski olan makinalarda sadece renk/tonlamalar mı daha çok göze batar, diğer eksiklikler bariz derece de göze çarpmaz mı?

    Bu arada istanbulda güvenilir 2. el satın alabileceğim bir yer var mıdır?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.