Şimdi Ara

DSG sorunu kendini nasıl belli eder ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
8.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scottysvensson

    Araba hareket halinde N ye atiyor
    R ye gecmiyor
    benim gørduklerim bunlar dsg icin extradan bakim antlasmasi yapilmasi gerekir hele arac audi ise hic bulasilmamalidir paranizla rezil olabilirsiniz.

    Edit; Audiye kizdigim nokta USA modelinde ayni arac ZF EU modelinde DSG biz insan evladi degilmiyiz ne bu ayrimcilik???


    Eski DSG lerde araç P de kilitli kalabiliyordu. Hareket halinde N ye geçme gibi bir sıkıntı ilk kez duyuyorum.
    Amerika da 1.6 motor bulamazsın en düşük dizel 2000cc. O motorlarda da DSG (7 ileri olan) zaten yok.
  • Gecen abimle ben Vw showroom'un a gittik. Passatla ilgili Satis temsilcisine dsg ile sorun varmis gibisinden bir seyler sorduk bize dedigi bu "evet var, 1,500 3,500km civarindaki arabalarin bile geldigi oluyor ama bu degil ki her arabada olacak" dedi. Lan ben o kadar pafa vericem 80bin 90bin para bayilcam ve arabami daha 1.500km iken servise getircem. Yok artik .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin satışçı başka markanın ajanı herhalde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Candance

    Gecen abimle ben Vw showroom'un a gittik. Passatla ilgili Satis temsilcisine dsg ile sorun varmis gibisinden bir seyler sorduk bize dedigi bu "evet var, 1,500 3,500km civarindaki arabalarin bile geldigi oluyor ama bu degil ki her arabada olacak" dedi. Lan ben o kadar pafa vericem 80bin 90bin para bayilcam ve arabami daha 1.500km iken servise getircem. Yok artik .

    Araba ısı sans işidir . BMW 3 serisinde direksiyon arızası çözülmeyen , 5.25 de sorunlar yaşayan , Opel astra da turbo sorunu yaşayan

    Her araçta olabilir ancak orana vurduğumuzda Dsg problemi daha yuksek cikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kaç ay içinde sıfır araç alacağım ve alternatiflerim arasında leon fr manuel de var. gerçi fr modelinde dsg yok ama olsa da çok şikayet okuduğum dsg li araç asla almam.
    yazık günah 500 km de araç ve sesden şikayet ve arıza şüphesi ile can sıkıntısı var. insan kafayı yer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chairman of the board

    bir kaç ay içinde sıfır araç alacağım ve alternatiflerim arasında leon fr manuel de var. gerçi fr modelinde dsg yok ama olsa da çok şikayet okuduğum dsg li araç asla almam.
    yazık günah 500 km de araç ve sesden şikayet ve arıza şüphesi ile can sıkıntısı var. insan kafayı yer.

    Fr Dsg yıl sonunda gelmeye başlıyor 67 bin civarı mı ne sitede arac oluşturucu da var

    Valla ben ibiza Cupra alıyorum 3-5 güne Dsg 2 yıl garanti 1 yıl da garanti uzatırım kafam rahat . Her araçta problem olabilir tamam Dsg de fazla bende korkuyordum ama Seat forumunu falan okuyunca biraz rahatladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: entelim

    quote:

    Orijinalden alıntı: snncbc




    -Vites geçişlerinde kararsızlık yapıyorsa mekatronik arızası olabilir, yeni nesil şanzıman yağıyla bu sorun bitti deniliyor ama zaman gösterir. Yine garantiden sorunsuz değiştirirler.

    Aynen doğru yeni nesil şanzıman yağı koydular güncelleme yaptılar sorunum çözüldü hemde 2010 model kuru tip dsg de hiç kafanıza takmayın aracınızı keyifle kullanın çözümsüz problem yok üstelik yeni araçlarda zaten problem yok dsg hakkında kulaktan dolma bilgilerle balıklama dalan yorum yazanlara itibar etmeyiniz
  • Arkadaşlar,acil olarak yardımınıza ihtiyacım var şöyleki; 2 ay evvel 2012 model 51.000 Km'de ,tüm bakımları düzenli olarak Maslak otoda yapılmış(50.000 bakımıda orda yapılmış) bir passat variant aldım,şu an araç 56.000'de fakat fakat vites geçişlerinde göstergesinde penseye,tornavidaya benzeyen bir işaret çıkıyor,bu ne anlama geliyor araçta sarsıntı,titreme yok,gidişinde problem yok,vites geçişlerinde bir problem yok,,garantisi bittiği için servise götürmek istemiyorum,fakat servsisinde dsg şanzımanı varsa bedava yaptığınıda duydum,arada kaldım acaba sorun nedir ve ne tavsiye edersiniz?
  • konu hortlamış... aydoğan damlar yakında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deren05

    Arkadaşlar,acil olarak yardımınıza ihtiyacım var şöyleki; 2 ay evvel 2012 model 51.000 Km'de ,tüm bakımları düzenli olarak Maslak otoda yapılmış(50.000 bakımıda orda yapılmış) bir passat variant aldım,şu an araç 56.000'de fakat fakat vites geçişlerinde göstergesinde penseye,tornavidaya benzeyen bir işaret çıkıyor,bu ne anlama geliyor araçta sarsıntı,titreme yok,gidişinde problem yok,vites geçişlerinde bir problem yok,,garantisi bittiği için servise götürmek istemiyorum,fakat servsisinde dsg şanzımanı varsa bedava yaptığınıda duydum,arada kaldım acaba sorun nedir ve ne tavsiye edersiniz?


    ilahi birader şimdiki arabalar çok akıllı sana beni servise götür baba servis zamanım geldi demek istiyor




  • Arkadaşlar kendim de DSG şanzıman kullanan biri olarak şunu söylemem gerek. Bu şanzımanın bazı zayıf veya hassas noktaları olabilir. Ama tamamen çöp diye nitelendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

    Avrupa ve Amerikadaki DSG kullanıcılarını da takip ediyorum. Örneğin aşağıdaki linktede detaylarını görebileceğiniz irlanda da bir vatandaş neredeyse 600.000 km devirmiş.

    http://www.briskoda.net/forums/topic/237319-reliability-of-high-miles-diesel-dsg/page-2

    Amerikadada bizzat kendimin gördüğü 100-150.000 mile yol yapmış araç DSG ler var. Bunlarda kavrama dahi değişmemiş.

    Olayın içinde biraz kullanıcı hataları, biraz teknik problemler, biraz da yol ve trafik durumunun etkileri var.

    Saygılar,




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.