Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
413
Cevap
85
Favori
27.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Hocam ek olarak karışımı makineden çıkartınca kutuya tıka basa doldurmayın. Ben normal dondurma kutusu kullanıyorum ortalama 500-600 gram koyuyorum. 600 gramdan fazla koyarsam sertleşiyor.

    Siz koyduğunuz kaplara biraz daha az koyun ve bastırmayın.

    bunu deneyım hocam ozaman ..ben çıkan karısımı tıka basa cam saklama kabına koyuyordum ve bastırıyordum. teşekkur ettim.

  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Tıkabasa doldurursanız sertleşiyor. Dondurma kaplarına yaklaşık 400-500 ml den fazla koymayın.

    Kullandığınız kabın boyutuna göre doldurun.

  • Dondurma tariflerinde saf salep miktarı litre başına 6-7gr olarak veriliyor. Bu 2 çay kaşığı ölçüsüne denk gelir. Siz damak tadınıza göre az kullanıyor olabilirsiniz. Zaten evde dondurma yapmanın güzelliği de bu.


    Pastacılıkta altın kural gramajlara dikkat edilmesi. Ben bu yüzden kaşık ölçüsü yerine dijital tartı kullanıyorum.


    Not: Jersey inek sütü %5-5,2 , Simental inek sütü %4-4,5 Yağlı. Bu sütler ile dondurma yaparsanız çok daha lezzetli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Nisan 2023; 9:45:55 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Kendi tecrübeme göre ekleme yapayım, şuan bulunduğu için söylüyorum, koyun sütü çok daha yağlıdır ve krema, kaymak vs yağ içeren bir ürüne gerek kalmadan maraş dondurması kıvamına yakın dondurmalar yapılabilir. Keçi ile de denedim o da bir tık daha az yağlıydı ama yine de inek sütünden çok daha lezzetli oldular. Jersey ile de denemiştim bu arada, bence koyun sütü daha önde.
    Ben sütü saatlerce kaynatıp faydasını gidermemek adına en fazla 8-10 dk kaynatıyorum, salepten sonra hemen kıvamlaşmaya başlıyor zaten, hemen ocaktan alıp, soğutup dolaba atıyorum. Yani kaynatmayla kıvam elde etmek yerine salep miktarını arttırıyorum. Sanki salebi arttırınca, dondurma daha geç erimeye başladı, önceden hemen kendini salar tabağın dibi sulanırdı, şimdi ise erise bile hemen sulanmıyor. Bu durum koyun sütü ile de alakalı olabilir ama emin değilim.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    aynen jerseyle yapıyorum belkide ondan daha fazla salep kullanmama neden olmuyor.

  • Guar gum ile dondurma yapan oldu mu? Geçen sene 250gr salep kullanmıştık yazın şimdi fiyatlarına baktım 800₺ olmuş 250gr salep
  • redali kullanıcısına yanıt

    Konu içinde xanthan gum kullanarak dondurma yapan biri vardı sanırım. Belki o kullanmış olabilir.

  • Selamlar herkese. Bugün ilk kez Cuisinart ICE30BCE modelini denedim tariflerden esinlenerek. Buzlanma olmadı, kıvamı yerinde. farklı kombinasyonlar deneyeceğim. ilk izlenimim gayet olumlu.


    Yalnız şu var, hazne döndükçe çeperlere katman halinde yapışıyor bir kısmı. Bu da doğal evet, zira merkeze kıyasla haznenin duvarları daha soğuk. Dönüş sırasında silikon spatula ile sıyırarak yapışmasını önlemeye çalıştım ama çok başarılı olduğum söylenemez. Bilhassa tabandaki yapışma epey yoğun. Bunun için bir çözümünüz var mıdır?


    (dönerken tahta kaşığı dibe kadar bastırıp oradan kazısam motora zarar veririm diye düşünüyorum.)

  • Merhabalar

    Tarif başlığı , yanlış olduysa kusura bakmayın. Kendinden soğutmalı (kompresörlü) makine arayisim var. Almanyada mantıklı sayılabilecek fiyatlardayken (200-300eur) burada ithal markalar 10kTL+ e denk geliyor. Bir adet yerli marka gördüm vasco, onunda hakkında yorum bulmak imkansız. Öte yandan alixpress üzerinden satılan bazı ürünlere ismide , cismi de aşırı benziyor. Bana öneride bulunmak isteyen olursa afiyetle okurum :)

    Amazon.com.tr de geçen ay 9000 e verilen ice 100e gibi kodu olan ürünü almadığıma şuan ki fiyatlarını görünce üzüldüm açıkçası.

    Tşk ederim. (Buzluk full, hazneyi sogut yıka yine sogut uğraşmak istemiyoruz o sebeple kompresörlü)

  • cuisinart ICE100E 8.998tl kaptım hemen almayan çok üzülür 13.000 tl den aşağı yok


    Cuisinart İtalyan Usulü Dondurma (Gelato) Yapma Makinesi ICE100E, 2 L Kapasite, Gümüş : Amazon.com.tr: Mutfak

  • valerie V kullanıcısına yanıt




  • çilekli dondurma yapan var mı?


    aslında sade dondurma gibi ilerleyip, en son aşamada çilek+şeker karışımını eklemeyi düşünüyorum süte yine de bir sorayım dedim belki güzel denenmiş bir tarifi olan vardır diye düşündüm.

  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Çileği şekerde bekletip sonrasında kısık ateşte suyunu buharlaştırmanız lazım.


    Karadut şurubu alıp direkt onunla da yapabilirsiniz. Çileğe yakın bir tadı oluyor. Biz denedikten sonra hep karadutlu yaptık.


    Yalnız alacaksanız su gibi olanları değil çok koyu kıvamlı olanları alın. Normalde onu sulandırıp içmek gerekiyor ama piyasada sulandırılmış tadı hiç bir şeye benzemeyen ürünler de var.



    YEŞİLİN ELİNDENyoutube
    Ev yapımı çilekli dondurma tarifi, hakiki çilekli dondurma nasıl yapılır, sakız gibi gerçek dondurma yapımı, evde çilekli maraş dondurması yapılışı, çilekli dövme dondurma evde nasıl yapılır, çilekli hakiki maraş dondurması evde nasıl yapılır püf noktalarını Yeşilin Elinden olarak bu bölümde paylaşıyorum. Yeni tariflerim için kanalıma "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın ❤️🙏🏻 Kanalıma Abone olabilirsiniz ⬇ https://www.youtube.com/channel/UCgfusIPO9uWB9N5Eqmma_VQ?sub_confirmation=1 hakiki dövme dondurma için gerekli olan malzemeler (ben 2 litre süt kullandım) 1 lt süt yarım su bardağı şeker (kendi zevkinize göre artırabilirsiniz) 1tatlı kaşığı gerçek sahlep yarım kilo çilek (artırabilirsiniz) çilekli dondurma nasıl yapılır, çilekli dondurma yapımı, çilekli dondurma nasıl yapılır kremasız, çilekli dondurma tarifleri, çilekli dondurma evde nasıl yapılır, çilekli dondurma nasıl yapılıyor, çilekli dondurma az malzemeli, çilekli dondurma basit, bardakta çilekli dondurma, çilekli dondurma çeşitleri, evde doğal çilekli dondurma, çilekli dondurma ev yapımı, çilekli dondurma evde, çilekli dondurma el yapımı, evde çilekli dondurma yapımı kremasız, evde çilekli dondurma, evde çilekli dondurma nasıl yapılır, en güzel çilekli dondurma tarifi, çilekli dondurma kremasız, çilekli dondurma kolay, çilekli dondurma nasıl yapılır evde, çilekli dondurma sağlıklı #çileklidondurmatarifi #evdedondurma #çileklidondurma #trendlerde #maraşdondurması #dövmedondurma #evyapımıdondurma
    https://www.youtube.com/watch?v=5Qe_q9KDPGw&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 2 Mayıs 2023; 23:14:48 >
  • tyll kullanıcısına yanıt

    cuisinart ice100e ile ilk defa dondurma yapıyorum bu tarifi deniyorum. Sonuçlarını yazarım buraya  

  • tarifi yaptım 2 tatlı kaşığı salep biraz fazla gibi lastik gibi sert yumuşak oldu birde 250g şekerde fazla geldi ama onun dışında muhteşem oldu. Uzun zamandır yediğim en iyi dondurmaydı.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Birazdan tarifinizi yapacağım. Callebaut siparişimde geldi herşey hazır.  

  • guguk kullanıcısına yanıt

    Dr oetker yerine callebaut kakao kullanıyorum bilginize o tarif bi tık eski kaşdı.

    birde sütlü callebaut değğl bitter callebaut çikokata kesinlikle kullanılmalı

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Callebaut 811 bitter kuve aldım ama dr oetker kullandım. Birdahaki yapışımda Callebaut kakao ile denerim. İlk denemelerim acemiliğimi atayım şeker yerine meyve veya daha sağlıklı şeyler kullanmayı düşünüyorum. Light diyet türü şeyler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 5 Mayıs 2023; 18:51:39 >
  • guguk kullanıcısına yanıt

    Meyveli tariflerimi daha tam oturtamadım.sanırım direk meyvenin kendisini vs koyduğumdan.meyveli , limınlu vb dondurma yapacaksanız öncelikle sosunu hazırlamanız lazım.internette limon sosu, çilek sosu vb aratırsanız sos olarak onları deneyin.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgilendirme için

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.