Şimdi Ara

Donanımhaber Dolandırıcısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mehmet Tanrıseven isimli (kim bilir kimin adına hesap açıldı), @Sevens777 nickli arkadaşımız dolandırıcıdır, 20 yıllık hesabı var. Dikkat edelim. Eski forum hesapları satın alıp bununla dolandırmaya çalışıyorlar. Kendisi 2. el oyun veya Steam bakiye forumlarında dolaşıyor. Bence bu forumda bu alt forumlara hiç bulaşmayın bile.





  • Tabii ki, açıklama kısmına hem içeriği yazdım hem de e-ticaret ödemesi olarak gönderdim. Ayrıca ilanının, konuşmaların da ekran görüntülerini dosyaya ekleyecek avukat. Dolandırdığı para 300 TL, paranın peşinde değilim, benim derdim bu kadar rahat hareket etme lüksünü kendinde bulması. Gerekirse 10 sene sürsün sorun değil, avukatlık ücretlerini öder, sabıkasına işlenir, hak ettiği şekilde toplumda yerini bulur. Yurt dışında yaşıyorsa da sorun değil, ülkeye giriş yaptığı an havalimanında göz altına alınır. “300 TL için kimse bir şey yapmakla uğraşmaz” diye düşünüyor. Belgeler ona ulaştığında suratının alacağı halin peşindeyim ben.

  • anilbudak55 A kullanıcısına yanıt
    İsmini aratırsanız birçok konusu mevcut zaten. Para göndermeden önce isim aratması mutlaka yapın. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam. Her isteğime evet cevabı verdiği için ve profili kapalı olması nedeniyle şüphelendim zaten, o yüzden benim problem etmeyeceğim bir meblağ ödedim. Ama böyle bunu, açık açık yapabilecek yüzsüzlükte olması çok komik. Üşenmesem herifi bulacam da hiç uğraşmaya gerek yok, çocuk çıkacak büyük ihtimalle.

  • Dün öğleden sonra kendisine God Of War Ragnarök oyunu için ödeme gönderdim. Mesajlara dönüş yapmadıktan sonra ilanı sildi. Bende ekran görüntüsü mevcut, pazartesi avukatım gerekli başvuruları yapacak. Dava sürecine müdahil olmak isteyenler benimle iletişime geçebilirler.


    300-500 TL için uğraşamam demeyin. Dosya masrafları, avukatlık ücretleri tamamen kendisinden tahsil edilecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anilbudak55 A kullanıcısına yanıt

    Hiç kimse uğraşmadığı için bu kadar rahat oluyorlar. Lütfen adli başvurunuzu yapın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algenthor kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam, ben kendi ekran görüntülerimi dava açan başka bir arkadaşa ilettim. Bu yüzsüz gereken cezayı çeker umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anilbudak55 A kullanıcısına yanıt

    Adli süreç başladıktan sonrası kolay. Tabii ki hesap verecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algenthor kullanıcısına yanıt

    Eft yada fast falan yaparken açıklama kısmına yazdınız mı detaylı olarak ? işte sallıyorum '' GOD OF WAR RAGNAROK PS4-5 DİGİTAL OYUNUN ÖDEMESİDİR '' gibi birşey ? yazmadıysanız işiniz cidden diyorum felaket zor. Benim başıma geldiği için yazayım, bu şahıs değil başka bir olay ancak açıklama boş diye savcı bu kişinin ifadesini alıyor ama ifadesinde demiş ki bu şahsın bana borcu vardı bu da bana borcunu geri ödediği para, dolandırıcılık falan yok, gibi bir ifade vermiş hop takipsizlik.


    Hele birtane var onda davam tam 4 sene sürdü. 4. senenin sonunda elemana hapis cezası çıktı ama benle beraber 40 küsür kişiyi dolandırdığı için üstüne de o dönemin parasıyla 2011 yılında 800 dolar kişi başı dolandırıldığı için yani anca 4 sene ceza aldı ve yatmamış içerde hala aramızda geziyor. İcraya da verdik sonuç ? evi yok barkı yok malı yok hiçbirşeyi yok, bir yerde de çalışmıyor birde maaşına da haciz koyamadık derken öyle bizler mağdur olduk. 2011 yılının 800 doları 40 küsür kişi derken hayvan gibi para yapıyor, ki birde bu 40 küsür kişi de ben gibi şikayet edenler üstüne düşenler ya etmeyenler ? kim bilir şuan ne yapıyordur kimleri gene dolandırıyordur allah bilir.





  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Hocam çok geçmiş olsun, sizinki daha vahim bir durum olmuş. Ben açıklamasıyla beraber iletmiştim, ama böyle rahat dolanırıcılık yapanlarda gördüğüm ya hiç malları olmuyor ya da yurt dışında yaşıyor oluyorlar. Ben nedense bu arkadaşın Almanya'da yaşama ihtimali olduğunu düşünüyorum.

  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

    Tabii ki, açıklama kısmına hem içeriği yazdım hem de e-ticaret ödemesi olarak gönderdim. Ayrıca ilanının, konuşmaların da ekran görüntülerini dosyaya ekleyecek avukat. Dolandırdığı para 300 TL, paranın peşinde değilim, benim derdim bu kadar rahat hareket etme lüksünü kendinde bulması. Gerekirse 10 sene sürsün sorun değil, avukatlık ücretlerini öder, sabıkasına işlenir, hak ettiği şekilde toplumda yerini bulur. Yurt dışında yaşıyorsa da sorun değil, ülkeye giriş yaptığı an havalimanında göz altına alınır. “300 TL için kimse bir şey yapmakla uğraşmaz” diye düşünüyor. Belgeler ona ulaştığında suratının alacağı halin peşindeyim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 21 Mart 2024; 23:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun inşallah sizin sorununuz da bir çözüme ulaşır.


    @Algenthor

    O çok iyi olmuş. Ya şu da var birde sağda solda duyuyoruz başına gelen çevrede çok adam var. Bu tür işi yapanlar genelde kendi şahsi hesaplarını kullanmıyorlar. Yani atıyorum mesela bir banka hesabı var ama o hesap aslında kiralanmış, telegramda orada burada öğrenci paraya sıkışan kişiler banka hesaplarını bankacılık bilgilerini kiralıyorlar. İşte sallıyorum aylık 10 bin tl mesela, a kişisi hesabı kiralıyor bu işleri yapan da b kişisi oluyor. İşte bu işi yapan da zaten bankacılığa işte internetten girse bile okul kafe veya başkasının hacklediği wifi ağından giriyor. Kendini tamamen izole edene kadar uğraşıyor. Parayı da en son bu coin borsaları var oradan işte değeri neyse o şekilde bitcoin vs satın alıyor ve tamamen o parayı izlenemez şekle büründürüyorlarmış. Yani bu işleri artık çok katmanlı dallı budaklı yapıyorlar ki tamamen izlenemez duruma gelene kadar. Hatta bilirsiniz mutlaka insanların kimlik bilgileri de ifşa oluyor ad soyad yazıyorsunuz lap her bilgisi önünde kimlik fotokopisi ikameti işte enabiz bilgileri bunları böyle paralı satanlarda var. Bir bakıyorsunuz sade vatandaş alakasız yok hop bu işlerin ortasına düşmüş devir çok kötü malesef. Umarım uğraştığınıza değecek bir sonuç alırsınız geçmiş olsun hepinize.





  • Mehmet Tanrıseven her kim ise adli süreç ona uzanacaktır. Detaylar yargının bileceği iş. Kimlik bilgilerini başkalarının kullanımına açanlar da hak ettikleri cezayla yüzleşirler. Bu konuda haklı olan kaybetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz birde eski üyesiniz adam senelerdir forumu dolandırıyor bu isim soyisim ile forumu nasıl haberdar olmazsınız, şu kişiden dolandırılmak üstün çaba gerektirir tebrik ederim. Adına açılan onlarca konu var senelerdir ve hepsi söz de dava açmışlardı, hiç bir şey de olmaz ayrıca mahkemeler kara para vs vs dosyalar dolmuş taşmış tanıdık bir hakimden öğrendik. Bu kişinin sayısız hesabı var biri bağlanıyor diğeri aktif hale geliyor, bir kaç güne yine böyle dolandırır yine başka biri gelir konu açar böyle kısır döngü. Birer bardak soğuk su için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

    2006 yılından beri üyeyim ben bu foruma. Her zaman kullanıcı adına, eski mesajlarına bakarım. Hiç bir sonuca ulaşamadım, belki database sorunu oldu, bilemiyorum. İlk kez başıma geldi ama bu mevzular olayın yüzeyini bile süpürmüyor; hiç bir önemi yok. Ben eski bir kullanıcı da olmak zorunda değilim, satış yapanları araştırmak zorunda da değilim. Sizin bu tatsız tavrınız, çok bilmiş edalı, kıvrılan yorumlarınız, değersiz fikirleriniz de zerre umurumda değil aslında, ancak bu konuyu okuyan arkadaşlara yol göstermesi adına yanıt veriyorum.


    Arkadaşlar, bu kullanıcının yazdıklarına itibar etmeyin. Adli mahkemelerde doğal olmayan ertelemeler, yoğunluklar olmadığı müddetçe açtığınız dava nihayete erecektir. Sizleri prangalamaya çalışan, hiç bir şey yapmamanızı salık veren, olası dolandırıcılık veya benzer olaylar sonrasında size “bir bardak su için” diyerek size yılgınlık veren kişilere kulak asmayın. Hesap sorun, hakkınızı arayın. 5 TL dahi zarara uğradığınızda avukatınıza danışın ve adli süreç yoluna girin. Adalete inanın, milletin alın terine çökmeye çalışanların yakalarına yapışın.


    Adalet, mülkün temelidir. Hatırlayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 25 Mart 2024; 7:0:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu adam nasıl hala yakalanmıyor ya da içeri girmiyor hayret foruma bela oldu valla yıllardır ismini görüyorum şaka gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.