Şimdi Ara

Dolar Altın birbiriyle Bağlantılı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Seçim öncesi riske girip yatırım yaptım fakat cevap bulamadığım bir soru bu.

    Dolar çıkınca Altın Çıkar mı? Düşer mi?

    Bir sebepten Dolar düşerse Altın ne olur?


    Benim bildiğim Dolar:

    Yabancı yatırımcı firma kişiler ülkeye para getirmesi, şirket açması dolar harcaması ile alakalı.

    Mevcut yönetim hükümet tek kişi Yönetim istemiyorlar çoğu parasını çekti seçim sonrası aynı yönetim devam ederse doların yükselişi sürpriz olmayacak.


    25-35 TL den bahsediliyor .

    ++++++++++++++++++++

    Altın ise arz talep meselesi yaz geliyor insanlar yatırım ve düğün için altın aldığı sürece düşmesi mümkün değil gibi.


    Siz ne düşünüyorsunuz?

    Dolar Altın arasında bağlantı varmı?

    Seçim sonrası hangisi uçar yada çakılır?








  • 1 ons altın , 1990 USD ediyor şuan. 1 ons yaklaşık 31,1 gram. TL'yi bi kenarı koy Türkiyeyide bir kenara koy.


    Ons altının amerikan doları cinsinden değerini Türkiye piyasası etkilemez , etkileyemez.Sen düğünlerde çok veya az altın taktın diye bu fiyat oynamaz.Dünya piyasasının büyüklüğünün yanında bunun bir anlamı yok.


    gelelim TL kısmına ;


    1 ons altın 1990 usd ise aynı yaklaşık 37900 TL eder ( 1 dolar = 19.05 tl ) , 37900 tl / 31,1 gr dersek 1218 TL eder , 1 gram altının TL değerini bulduk.



    peki düğünlerde çok fazla altın takılması neyi etkiler , kuyumculardaki fiziki altın çeşitleri arasında fiyat farkları olmasını etkiler.fiziki altın sonuç olarak bir üretim aşamasından geçip gelir , kiminde işçilik çok kiminde az olur, ani talepler nedeniyle kuyumcuda altın azalabilir bu durumda fiyatı bir miktar yükselebilir.


    benzer durum dünya piyasası içinde geçerli , fiziken tüm ülkelerde altın talebi artarsa fiziki altın 1990 USD değil atıyorum 2050 USD olabilir.


    ama gözden kaçırmayalım ; burada fiyatı belirleyen esas etken düğünler değildir , öncelikle dolar / altın arasındaki ilişkidir. Dolar dünyada güçlenirse 1 ons altın 1800 USD edebilir ve 1 dolar hala 19.05 TL ise ; bu durumda 1 gram altın 34290 TL Eder. yani baya bi çöker , sen istediğin kadar düğün yap. ama ; dolar güçleniyorsa tl karşısındada güçlenebilir , normalde böyle olur zaten biz baskılamasak , 1 dolar 19.05 TL değilde 20,88 TL olursa bu sefer gram altın 37584 TL eder , yani tl karşılığı aynı kalır.


    ama dolar dünyada zayıflarsa 1 ons altın 1990 usd değilde , 2100 USD eder ; 1 dolar 19.05 tl değil atıyorum 17 tl ederse , kabaca yine aynı değerde kalmış olur TL açısından bakarsak


    dolar dünyada değil sadece ve sadece türkiyede güçlenir veya zayıflarsa ; ons altının USD cinsi değeri değişmez yine 1990 USD olur , örneğin 1 dolar artık 20,88 TL ise gram altın yaklaşık 1336 TL olur , birebir artış yansır.


    dolar dünyadamı zayıflıyor/güçleniyor yoksa sadece türkiyedemi zayıflıyor/güçleniyor ; dünyadaki durumu için en basit gösterge ;


    https://www.bloomberght.com/borsa/endeks/dolar-endeksi





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.