Şimdi Ara

Diş dolgusunda fazlalık ya da yükseklik hissi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
31.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diş dolgusunda fazlalık ya da yükseklik hissi

    Merhabalar. Dün ilk defa bir dişimi dolgu yaptırdım, eve gelirken dolgu yapılan dişin dolgusunun biraz fazla olduğunu hissettim. Nasıl anlatsam, hapşırdığım zaman o dolgulu olan üst diş ile altındaki diş birbirine çarpıp ses çıkartıyor ama diğer dişler birbirine çarpmıyor hiç. Yani bir dengesizlik var. Ayrıca ağzımı kapattığım zaman dolgu olan diş ile altaki diş birbirine değerken öbür taraftaki dişler hiç birbirine değmiyor. Ayrıca konuştuğum zaman, biraz zorlayınca o dolgulu diş ile altındaki diş birbirine çarpıp ses çıkartıyor. Yemek yerken de artık eskisi gibi hızlı yemek yiyemiyorum çünkü fazlalık olduğu için kırılacağından ya da zarar göreceğinden korkuyorum. Ne yapmam lazım sizce? Bu durumu yaşayan ya da duyan var mı?

    Edit: Bir hafta bekledim, o his geçmedi. Bu gün aynı diş hekimine gittim, doktor dişimi kontrol etti ve haklı olduğumu söyledi. Yükseklik varmış dolgumda.
    Dolgu fazlalığı olan yeri cihazla törpüledi. Bir dakikada bitirdi işlemi ve şu an sorunum düzeldi.

    Arkadaşlar bu işlem çok basit bir işlem, ne film çekiliyor, ne lokal anestezi yapılıyor. Sadece dolgulu olan dişini kontol edip o yüksek olan dolguyu törpülüyor, çok kısa sürüyor törpüleme işlemi ve o sırada dişleriniz hiç ağrımıyor. Buraya yazayım dedim, belki aynı sorunu yaşayan olur, bu konu yardımcı olabilir size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 23 Temmuz 2018; 11:26:15 >







  • uppp
  • Böyle bir şeyle karşılaşmadım ama sana sorun çıkardığı çok net ortada. Tekrar doktora gitmen lazım eğer güveniyorsan aynı doktora git ama farklı birine gitmeyi de düşünebilirsin.
  • Benzer bir şeyi diş dolgusu yapıldığı sırada farketmiştim ben, ağzı kapatıp ısırmanızı istiyorlar ya o sırada. O anda söylemiştim o ellerindeki şey ile biraz daha kısaltıp dengelemişti benim hekimim. Şu anda memnunum. Ancak benimki daha dolgunun yeni yapıldığı anda olduğundan sanki daha kolay oldu gibi gelmişti. Siz yine de bir hekiminize tekrar gidin derim ben.
  • Hocam ben ilk defa dolgu yaptırdığım için biraz heyecanlıydım ve acemiydim de doğrusu. Ayrıca hani ağzımızı kapatıp ısırmamızı söylüyor ya o çubuğu, sanırım ben o çubuğu sert bir şekilde ısırmadım nazik bir şekilde ısırdım ama doktor da bu konuda bir açıklama yapmamıştı o sırada, sadece ağzımı kapatıp çubuğu ısırmamı söyledi. 2 - 3 defa çubuğu ısırırken yumuşak bir şekilde ısırdım belki bu yüzden dengesizlik oluştu. Bilseydim daha sert bir şekilde ısırırdım ama tecrübe eksikliği işte, ne yapalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 17 Temmuz 2018; 11:5:36 >
  • upppp
  • ben çok sert ısırmıştım 4-5 kere yeniden düzeltmek zorunda kalmıştı, git artık diyordu giderken
  • Doktoro git fazlaligi aldir 5 dakikalik is
    Hala ne duruyorsun?
  • Kardeşim Ben Yıllardır dolgu ile mücadele ediyorum. Sıkıntı şudur İşl 15 günlük geçici dolgu koyar mikrobu öldürür. ondan sonra orjinal dolguyu döker dondurur. sonra dişini sık der . rahatsız eden bir yer var mı der . sorar. sende ona göre yönlendirceksin. genelde öyle bir sıkıntın var git 2 dk ya düzzeltir törpülemek beleş
  • Torpulesin bir şey olmaz ne var bunda
  • 2 güne aslında düzgün olduğunu anlayacaksın . Şuan öyle hissediyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.