Şimdi Ara

Digitus DA-70800 mı? Creative Sound Blaster X-FI Surround 5.1 Usb mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar, notebook için z5500 hoparlör ile kullanacağım bir ses kartı arıyorum.Anladığım kadarıyla forumda creativin ürünlerinden pek memnun kalmamış kullanan arkadaşlar.Bu digitus hakkında bilgi sahibi olan,kullanan var mı?Alsam verim alabilirmiyim?Yoksa bu creative daha mı iyi kalır digitusun yanıda?Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ediyorum..



  • @emrtgb

    Merhaba,

    Kullanıcıların Creative'den yana memnun kalmama sebeplerinin temelinde verilen para ile alınan verimin birbirini karşılayamıyor olması yatıyor.Yoksa direkt olarak Creative ile bir husumetimiz yok.

    Konuya dönecek olursak;

    Piyasada M-Audio'nun en ucuzu 400 TL'den başlayan fiyatlarla satılan ses kartları da mevcut.Ortalama fiyat aralıkları içerisinde ise Creative'nin herhangi bir rakibi bulunmamakta.

    Donanım sektörü artık kaliteye önem verilmeden piyasaya olabildiğince fazla ürün yelpazesi sunmaya yönelik oldu.Yoksa nereden bilinir Digitus,S-Link,şimdiye kadar hangi ürünü üretmiş,yazılım desteği vermiş muamma.

    BURADA yer alan konuda S-Link'in 7.1 USB ses kartı hakkında görüşler var.İsterseniz bir göz atın.

    Eğer düşünceniz,''Ben ses kartını alırım,optik çıkış ile Z5500'ün decoderine sinyali dayarım,decoder ne yaparsa yapsın gerisi ona kalmış...'' yönünde ise bir ses kartı için boşuna 180-190 TL gibi rakamları gözden çıkartmayın.

    Ama derseniz ki,''Z5500 ile oyun oynarken düşmanın ayak sesini doğru uydudan duyayım,ona göre hamlemi önceden yapayım,patlamalarda Z5500 davul gibi değil de bomba gibi ses çıkartsın,müzik dinlerken de biraz Crystalizer ayarları ile falan oynayıp Z5500'ün tiz eksikliğini gidermeye çalışayım...'' o zaman sadece sese yönelik çalışmalar yapan firmalardan fazla uzaklaşmayın.




  • Sevgili R0ME öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.Amacım müzik dinlemek,dinlerkende alabileceğim maximum verimi alabilmek.Anladığım kadarıyla müzik için digitus değil creative'i seçebileceğimi söylemişsinizOptik çıkışla müziğin daha iyi bir hale geleceğini düşündüğüm için optik çıkışlı bir ürün almak istiyorum.Analog çıkışla dinlemekten gına geldi artık.Ama derseniz ki optikle analog arasında çok bir fark yok o zaman ses iyileştirmesi için s-link düşünülebilir sanırım?Digitusun geçmişi hakkında pek bir bilgim de yok açıkcası.Creative kullananlarında f/p açısından memnun kalmamaları ve yanılmıyorsam ayarlarla ilgili sıkıntıları mevcuttu.Bende şaşırdım ne yapacağımı




  • @emrtgb

    Rica ederim.

    X-Fi Surround 5.1 Pro incelemesine BURADAN ulaşabilirsiniz.
    Şimdiye kadar Z5500'ü notebook ile kullandıysanız sanırım Monster marka bir notebooktu.Sahip olduğu ses yongasını bilmediğim için X-Fi Surround 5.1 Pro ile karşılaştırmam doğru olmaz.

    Aslına bakarsanız müzik dinlemek için tercih edilen bağlantı türü genel olarak analog olmuştur.

    Optik çıkışın size getirisi çözünmüş ses sinyalini ses sistemine daha az kayıpla iletiyor olması.Tabi bu kaybı Z5500 gibi sistemlerde analog-optik olarak ayırt etmek oldukça güçleşir.Farkı DTS müziklerde anlayabilirsiniz.

    Ancak işin ucu filmlere dayandığında optik çıkışın farkı anlaşılır.Eğer DTS,Dolby Digital içeren filmleriniz varsa,optik çıkış sayesinde sesi direkt olarak Z5500 decoderına aktarırsınız.

    ''Yiğidi öldür,hakkını ver...'' demişler.
    Amacınız genel olarak müzik ise Creative'yi seçmeniz daha doğru olur.Diğer kartları,sadece optik bağlantı aracılığı ile kullanma amacınız varsa ucuz yollu bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.




  • Creative benim için daha iyi bir seçim olacak anlaşılanÇok çok teşekkür ediyorum R0ME
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.