Şimdi Ara

Digital Combat Simulator (DCS) World [ANA KONU] (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
17
Favori
57.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar merhaba. Bende Thrustmaster 16000M Joysitick vardı. Yanına 2. el Saitek X52 aldım. Sağ altta mouse yerine geçen minik bir joystick benzeri tuşu var. Bunu nasıl aktif ederim bilen var mı? Driver bulamadım. Driver yüklemem şart mı? Oyun direkt gördü ve gaz kolu çalışıyor

  • Arkadaşlar f16 ile düşman uçaklarına bazen kilitlenemiyorum kafasına göre bazen kilitlenebiliyor bazen kilitlenmiyor bunun bi yöntemimi var bilmediğim yoksa buga mı giriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan297 -- 18 Aralık 2022; 20:8:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her kosulda görecek şeklinde çalışmıyor bu radarlar. Hedef saga sola gidiyorsa radar notchlaniyor, yukseklik ayarını yaptığınızı varsayıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GUERRA

    Her kosulda görecek şeklinde çalışmıyor bu radarlar. Hedef saga sola gidiyorsa radar notchlaniyor, yukseklik ayarını yaptığınızı varsayıyorum
    Yükseklik ayarını yapıyorum, dediğiniz gibi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan297 -- 19 Aralık 2022; 19:48:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ah 64 ne eğlenceli helikoptermiş ya diğer uçaklara elim gitmiyor tek sıkıntısı uçaklara karşı şansı çok az ya yere iniş yapmak gerekiyor yada bi yere saklanmak gerekiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


  • Tv'de 3840x2160 yaptığımda menü yazıları ve simgeler karınca duası gibi oluyor, büyütmenin yolu var mı? (oyun içi sağ üsttek task'leri büyütebildim sadece).

    Bir de hotas one joystick yanına g920 direksiyonun pedallarını rudder olarak tanıtamadım. Menüde logitech olarak tanıyor, debriyajı sol rudder olarak da görüyor ama gazı sağ rudder yapamadım. Helikopter düşük hızda sürekli sola çektiği için tek rudderla idare edebilirim gibi geliyor ama bakıcaz bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • NİGHTROD kullanıcısına yanıt

    çözünürlük büyüdükçe yazılar küçülüyor hocam, çaresi olduğunu sanmıyorum.

    rudder benim menülerde sağ ve sol diye ayrılmıyor.



  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    1920x1080 yaptım mecbur.

    Rudder controls sekmesinde sağ sol olarak kaydediliyor ama bu tuşmuş.

    Eksen için axis commands sekmesine gittim ve Logitech g920nin debriyaj ve gazını çok güzel sol-sağ rudder yaptım. En püf nokta y eksenini %50ye getirmek diyebilirim. Böylece pedalları itmezsek neutral kpnumda kalabiliyorlar.

    Yapmak isteyenler için:

    Axis commands'te rudder sekmesine gelip(joyslider1 ve joy y yazan yer) axis assign'a basıyoruz, açılan ekranda sol rudder için debriyaja basıyoruz, sonra tekrar rudder sekmesine gelip aynı işlemi sağ rudder için gaza basarak yapıyoruz. 2 tane buton atamış olduk. Bu butonları da axis tune'a basarak aşağıdaki gibi ayarlıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • F 4 phantom çıkana kadar herhalde 3 bin tl falan olur fiyatlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, uçak fiyatları çok pahalı. Bu DLCleri kırık indirsek oynanışta sorun yaratıyor mu ? Orjinali ile arasında bir fark vs oluyormu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yurdakull

    Arkadaşlar merhaba, uçak fiyatları çok pahalı. Bu DLCleri kırık indirsek oynanışta sorun yaratıyor mu ? Orjinali ile arasında bir fark vs oluyormu ?

    Multiplayer oynayamazsın büyük ihtimalle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oguzhan297 kullanıcısına yanıt

    Multiplayerde war thunder, simulator modunda oynamayı seviyorum. (Pervaneli klasik uçaklara olan sevgimden.)

  • MSFS oynuyordum. DCS'e başladım. Henüz yeniyim. VR'da oynamayı seviyorum. Yalnız şimdilik öyle boş boş uçuyorum ortalıkta. Silah sistemleri vb öğrenmek zaman alacak gibi. Aslında oyunun asıl amacını bile tam kavrayamadım. Asıl tatmin duygusu yaşatan kısmını yani. Google da youtube da falan bakıyorum pek Türk oyuncu da yok ortalıkta. Yalnız başına da bir yere kadar. Yalnızken oynamak da öğrenmek de zor ve cazip olmuyor.

  • Oyunun amacı; karmaşık bir savaş uçağını/helikopterini detaylıca öğrenmek ve single player/ multi player görevlerde kullanmak. Hangi uçakla uçuyorsunuz?

  • GUERRA kullanıcısına yanıt

    :) Evet uçak kullanmak ve çeşitli askeri görevler yapmak olduğu açık da. Asıl kafama takılan oyunda bir karakter / profil ilerlemesi kaydedebiliyor muyuz? Yoksa yaptığımız her şey bir tatbikat misali kendimizi geliştirmek için mi? Anladığım kadarıyla herhangi bir level sistemi, savaşlardan kazanılan herhangi bir ganimet/bölge, ya da ilerledikçe unlock olan kozmetik bile olsa bir şeyler yok gibi. Doğru mu? Eğer durum böyleyse bu oyun ancak arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek için oynanabilir ama benim oyuncu çevremde de pek bundan hoşlanan birileri yok. Tabi biraz pahalı olması da belki insanları uzak tutuyor olabilir. Ayrıca ben oyunu VR'da oynuyorum ve bana asıl cazip gelenlerin başında dabu geliyor. VR kullanmasam ben de ne DCS'i ne de MSFS'ü oynamazdım sanki..


    Hangi uçakla uçuyorsunuz diye sormuştunuz. f18 ve Persian Gulf modüllerini aldım. Donanım olarak da T16000m Hotas + Reverb G2 + 5800X3D + RTX 4080 ile oynuyorum.





  • Bu oyunda war thunder tarzı bir arcade ilerleme şekli bulunmuyor.

    mevcut seçenekler:


    1. Single player görevler: Oyunun kendi içinde ya da diğer oyuncuların siteye yüklediği görevler indirilip uçulabilir.
    2. MP Görevler: Oyunun MP kısmında yüzlerce serverda kendi zevkinize göre (zorluk, görev çeşidi, gece-gündüz vs) uçuşlar yapabilirsiniz
    3. Mission editor: ME ile kendiniz de görev tasarlayabilirsiniz
    4. Campaign: Oyunun kendi içinde (her uçak için değil) ya da kullanıcıların yaptığı campaignleri indirebilirsiniz. Paralı satılanlar da var. Campaign sistemi çok başarılı değil. Görev içi Save game ya da checkpoint yok.
    5. Yakında dynamic campaign çıkacak. Herkes bunu bekliyor. Falcon 4'te olduğu gibi sürekli ilerleyen bir canlı harekat olacak.


    Askeri havacılığı seven simmerlar için bu oyun çok değerli. Kimisi motor çalıştırmayı, aletli uçuşu vs şeyleri öğrenmek ister, kimisi uçak gemisine CASE I recovery yapmayı sever, kimisi havada yakıt ikmali yaparken başkaları deli gibi dog fight yapar. BVR sevenler, maverick'le tank patlatmaya bayılanlar, SEAD-DEAD ile düşman hava savunmasını patates edenler, helikopterlerle asker taşıyanlar vs vs. Bunu şu an sunabilen başka bir alternatif mevcut değil. Bu yüzden DCS de fiyat politikasıyla bunun tadını çıkarıyor.





  • GUERRA kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevabınız için teşekkürler.

  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    En iyi yöntem dcs den 14 günlük deneme hesapları açıp oynamak. Süre dolunca tekrar bir hesap açarak devam edebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyunda henüz başlangıç seviyesinde (benim gibi) olan, birlikte öğrenmek isteyen varsa tanışalım.

    Ankara, Tasarımcı, yaş 40x

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Virpil set satın aldım,

    31 bin tl gibi rakam ödedim. Üretim aşamasında 40 güne teslim gözüküyordu. Bu ayın sonunda elime geçecek inşallah.


    Gümrüğe takılacağı için bulgar adresine satın aldım, geçip ordan fiziki olarak getireceğim.



    Set elime geçsin hocam discord dan vs ekleriz, multiplayer gireriz isterseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 7 Nisan 2023; 7:59:17 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.