Şimdi Ara

DH Alfa Romeo Klübü (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.002
Cevap
41
Favori
221.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şaşırdım açıkçası...buradaki arkadaşların ilgilendiği/sahip olduğu modeller hep yeni modeller ve de 4 kapılı modeller....

    156
    159
    147 (iki kapılısı varda iki elin parmaklarını geçmiyor)

    bende askerden dönünce bir "145 1.7 boxer" almayı düşünüyorum.aslında hayallerimin otomobili eski kasa GTV (1978-1987 arası üretilen ve arkadan itişli)
    aslında Türkiye'de halen klasik değeri anlaşılamadığı için fiyatları da uygun.Ancak dedimya klasik değeri anlaşılamadığı için temizini de bulmak zor.Değerini bilen satmıyor zaten.Satan da her yeri pas içinde arabayı ucuza satıyor.Belki bir tane öylesini alır toplarım.Masraflı ve zaman alan bir iş gerçi ama onun için değer.

    http://www.carlone.ch/Neue%20Autos2/Alfa%20GTV%206%202.JPG




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SIHHİYE19

    meraba arkadaşlar bende yaklaşık 15 günlük alfacıyım.146 1,4 ts aldım98 model.galiba iyi yapmadım.hiç anlamadığım bi arabaymış.bostancıda bi serviste yaklaşık 1000 ytl verdim toplansın diye ama ne servisten hoşlandım nede arabadan.94 doğanım vardı 54000 km de daha sıfır gibiydi.onu verdim 2000 ytl üste verdim.tanıdıktan aldım.şimdi hala çok sorun var gibi geliyo bana .geç gaz yiyo.sol ön aks bilyası ötüyo.varyatör sorunu.direksiyon kutusu bi takılıyo gibi.çoğu bitti azı kaldı diyo servis ama başlamadan soğudum gibi.lamda sensörü diyo bilgisayar.bunları yapınca düzeleceğini bilsem.bi maaşla yapacam ama.sizden cidden yardım istiyom.eğer memur binemez diyosanız hiç uğraşmayayım.kasası çok güzel.orjinal.lütfen yardımcı olursanız çok sevineceğim.bide varyatör tamir takımı değişse bu arıza için yeterlimi .yoksa varyatör yenisimi olması lazım.bildiğiniz en iyi alfa servisi neresi.hoşçakalın.



    Selamlar, öncelikle hayırlı olsun arabanız, kazasız belasız sürüşler dileriz.. Gönül isterdi ki masrafsız kullanabilmek için daha yeni bir alfa sahibi olabilesiniz.. "hiç anlamadığım bir arabaymış" demişsiniz ister istemez güldüm :) zaten alfa sahibi olmadan alfanın nasıl bir araba olduğunu kimse bilemez kolay kolay.. Benim de ilk arabam alfa 147 ve sadece kasası hoşuma gidiyor diye almıştım ama aldıktan sonra sürüş keyfinden tutun da, marka geçmişine, kullanıcı kesimine kadar her şeyiyle elit bir otomobil aldığımı kısa sürede anladım.. Şu an yaptığınız masraflardan dolayı arabadan soğuduğunuzu "sanabilirsiniz" ama emin olun ki problemler halledilip sürüş keyfine başladığınızda burada eski doğanınızı arar türdeki konuşmanızdan dolayı yüzünüz kızaracak Ama memur binebilir mi derseniz bunu derinlemesine düşünmek lazım.. Varyatör konusu mutlaka biliyorsunuzdur kronik arıza, benim aracım 15bindeyken varyatör sorunu başlamıştı bile ve 20bin bakımında yenilemiştim, ondan sonra 2500km yaptım henüz problem yok. Sizin yerinizde olsam varyatör yenilemek yerine iyi bir serviste tamir yolunu denemenizdir.. İyi Alfa servisi konusunda yardımcı olamayacağım çünkü bugüne kadar zkuyu birmottan başka servise gitmedim..

    Ayrıca size Alfa Romeo sahiplerinin platformu olanwww.alfistiturkey.com sitesine üye olmanızı isterim, eminim ki oradaki seviye ve yardımlaşma karşısında şaşıracaksınız.. Yaşadığınız tüm problemlerle ilgili mutlaka yanıt bulursunuz, hem sizin aracınızla aynı modeldeki araç sahiplerinin size vereceği bilgiler benim vereceğim bilgilerden daha sağlıklı olacaktır. (üye olmayı düşünürseniz referans bölümüne metabax yazın pls :)




  • @milanrapaic

    Evet ama senin de söylediğin gibi o dönemlerin Alfaları ile uğraşmak başlı başına bir hobi fakat herkesin öyle hobilere gücü yetmez :)

    Gerçekten bir çoğumuzun otomobili 5 kapılı model ama ben bir çok kez şahit oldum benim 147 de arka kapı olmadığını sanıp ön kapıdan arkaya binmeye çalışanlara... Ya da şöyle tepkiler de geliyor "araban süper ama keşke 5 kapı alsaymışsın"
  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN METABAX.ALFİSTİTURKEY SİTESİNE ÜYE OLACAĞIM.TABİ SİZİN REFERANSINIZLA.GEÇEN GÜN GEBZEDEKİ Bİ TUNİNGÇİ ARKADAŞIN YANINA GİTTİM.ARABAYA BAYILDI.BU DA BANA BÜYÜK MORAL OLDU.HEMEN MÜŞTERİ ÇIKTI BAŞKA BİRİSİ.GALİBA PARAMI ÇÖPE ATMAMIŞIM.HOŞÇAKALIN
  • Bende klübe katılmak istiyorum şahsen alfa romeom yok annemin var(ben aldırdım) 3 yıl sonra benim olucak 156 2006 model 1.6 şimdi hatırlamıyomda donanim olarak en üstü bide imzaya nasıl onları koycaz bilmiyom?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanrisal -- 30 Temmuz 2008; 4:05:34 >
  • arkadaşlar eminim çok tartışılmıştır ama alfa 147 ye 2005 model lpg taktırmayı düşünenlerdenim.. acaba nedir ne değildir daha önce araştırmış olanlar buraya yazabilirse çok sevinirim..
  • Lpg de kaliteli bir marka tercih edilir ve düzgün sorunsuz bir montaj olursa herhangi bir sıkıntı olmaz ama alfa sahipleri buna asalete limon sıkmak derler ve bu yuzden pek tercih etmezler
  • bende oyle dusunuyordum ancak su sıralardaki benzin fiyatları cok ucuk.. ayrıca yeni sistemler hakkında duydugum övgüler neticesinde sıcak bakmaya basladım.

    hatta brc yol bilgisayarında bile ortak çalışıyormuş..
  • bende mk1 kasa 156 almayı duşunuyorum şu aralar ve kesinlikle lpg li kullanacam sıralı sistem lpg de benzinle performans açısından yok denecek kadar az fark oluyo vede çok ekonomik oluyor sıralı sistemin bir faydasıda motorum ömrünü uzatması ilk çalıştırmada ideal ısıya gelene kadar benzinle çalışıyor aşınma sorunu kalkıyor
  • Ben de 147mi alırken LPG li kullanacağımı düşünerek almıştım ancak arabayı aldıktan sonra vazgeçtim.. Aşırı bir kullanım söz konusu değilse orijinalliği bozmamak taraftarıyım.. Ben h.içi her gün ortalama 15km kullanıyorum, sadece hafta sonları biraz ağır oluyor benzin parası o kadar :) Bu arada şehir içinde kmde 0,40 ytl nin altında yakan bir Alfa var mı?
  • ah alfa ah,hayatımda tutkunu olduğum tek haç işaretli şeysin
    bi de sana sahip olabilsem...
  • arkadaşlar ben 2005 147 alfamın teypini de değiştirmek istiyorum hatta şöyle bir fantazim var.. şu yeni modellerdeki komple konsol navigasyonlu sistemi taktırabilirmiyim acaba.. boyutları ve yuvası aynı gibi duruyor.. ne dersiniz.. bunu yapabilir miyim.. ve yaptırabilceğim yer önerisi olan var mı

    ya da alfam için teyp önerisi olan arkadaşlar lütfen yardım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBomber -- 1 Ağustos 2008; 10:07:38 >
  • moonlord, bence 2008lerdeki navigasyon sistemi bizim 147lere de olur. Sen bence zkuyu birmot taki Hüseyin Beye bi danış.. Ama çok uçuk bir fiyat isteyebilirler.. Ben de mevcut teybi double din bir dvd ile değiştirmeyi düşünmüştüm ama araştırdıkça fiyat yükseliyor. Ben GPS özelliğini mutlaka istiyordum, mesela kenwood un böyle modelleri var Türkiye de 1500 lira civarlarında, meğer onlarda gps özelliği yokmuş eklenebilirmiş ve eklemek için 800 ytl kadar bir para istiyorlar.. Alfistide bir hekim abimiz gps haric diğer tesisatı kurdu, 2500 liraya bağlatmış ama gps yok.. Tv, dvd, vcd, mp3, radyo vs.. Ama şimdikinden çok daha mükemmel bir görüntüsü var tabi..

    Sıradan bir pioneer teyp takacaksan bence hiç orijinalliği bozup kabin görüntünün de bozulması mantıksız, alfa kabini bozulacaksa bu tip aletler takmak lazım ki deysin :) Bunu taktırdığında kartlık ve bardaklık yok ediliyor

    http://urun.gittigidiyor.com/JVC-KW-AVX710-SIFIR-ORJINAL-MUTHIS-DOUBLE-DIN_W0QQidZZ11356730



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 1 Ağustos 2008; 18:47:01 >




  • arkadaslar 2 nci el düzgün bi arac almayı düsünüyodum elime 2005 model 28.000 km de temiz bir selespeed 1.6 gecti...kafamda farklı marka ve modelde araclar vardı ama alfa cok hosuma gitti dogrusu, ayrıca 22.000 ytl alabilirim bu aracı ne diyosunuz?
    Aracı istanbul trafiginde kullanıcam, yakıt cok yakıyo falan dediler ama abartıyolar gibi geldi!. Yedek parca sorunu var mıdır pahalımıdır? Veya baska ne gibi dezavantajları olabilir saglam bi araba gibi duruyo alfa 156 yinede emin olmak isityorum..Özellikle alfa 156 kullanan arkdaslardan tavsiye ve görüslerini bekliyorum (ACİL!) Tesekkurler
  • @moonlord

    Evet cihaz süper ama keşke bizim kabin renginde olsaymış, daha orijinal dururdu..


    @terry85

    Arkadaşımwww.alfistiturkey.com da hemen yardım bulabilirsin kendine.. 156 kullanmadığım için fiyat konusunda sana yanlış bilgi vermeyeyim.. Ama Alfa dersen o bir ayrıcalıktır tabi :) Zaten bir araba almaya karar verdiğinde bir çok markaya bakarsın, araştırırsın deliler gibi, bu araştırdığın bir çok marka otomobilin içinde eğer Alfa'da varsa o iş tamamdır, artık beynine işlemiştir ve ondan vazgeçemezsin :) tıpkı benim 147yi aldığım gibi.. O fiyata o dolulukta bir otomobil bulamazsın.. Bakma milletin konuşmalarına sen, bilmeden konuşan topluluk onlar, yedek parça sorunu falan kesinlikle yok ve volkswagenden daha ucuz. Opel vb araçlarla aynı sanırım.. Yakıtı konusunda evet, diğerlerinden biraz fazla yakar ama o kadar avantajın yanında "e bu da biraz fazla yaksın artık" diyebiliyorsun.. Ben 147mi alırken en çok golf le karşılaştırmıştım ve 3-4 ay hangisini alacağıma karar verememiştim. Araştırmalarıma göre de izlenimim şu oldu, "ya araba olsun işte tekerlekleri dönsün, gideceğim yere gitsin, birazda konforlu ve rahat olsun" diyen biriyse golf almalı, yok "biraz farklı olmalı, trafikte ne tarafa baksam kendi arabamı görmemeliyim, full donanımının yanında spor ruhu olsun, onu sadece bir yerden bir yere gitmek için değil keyif için kullanayım" diyen biriyse kesinlikle Alfa alır.. Sürücü koltuğuna oturduğun andan itibaren kendini farklı hissedersin :) Gördüğün gibi şu ana kadar tek dezavantajı yakıtı görünüyor, yakıtını da sana söyleyeyim şehir içinde kmde 0,40-0,43 ytl yakacaktır, ş.dışında 0,30-0,33 arası yakar.. Bir de alfaların amortisörleri serttir, bu yüzden sesi içeri biraz fazla verir, çukur, tümsek vb yerlerde yavaş olmak gerekir, asfalt arabasıdır.. Ama bu sertliğin de getirdiği avantaj yol tutuşu ve virajlardaki mükemmelliktir..

    Sen her şeye ragmen alfistiturkey e gel ve bir de 156 kullanıcılarını dinle derim.. Eminim ki okuyacaklarına şaşıracaksın ve alfa sahibi olmak için heyecanlanacaksın :))




  • Mirim süpersin ellerine sağlık
  • Ben çok pis lpg ye meyilliyim bu arada km de sehir içi 200 ykr sehir dışı 160 ykr ortalama 180 ykr yakıyor ve daha çok beraber oluyosun alfa nla en güzel tarafıda performans kaybı olmaması
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metabax

    @moonlord

    Evet cihaz süper ama keşke bizim kabin renginde olsaymış, daha orijinal dururdu..


    @terry85

    Arkadaşımwww.alfistiturkey.com da hemen yardım bulabilirsin kendine.. 156 kullanmadığım için fiyat konusunda sana yanlış bilgi vermeyeyim.. Ama Alfa dersen o bir ayrıcalıktır tabi :) Zaten bir araba almaya karar verdiğinde bir çok markaya bakarsın, araştırırsın deliler gibi, bu araştırdığın bir çok marka otomobilin içinde eğer Alfa'da varsa o iş tamamdır, artık beynine işlemiştir ve ondan vazgeçemezsin :) tıpkı benim 147yi aldığım gibi.. O fiyata o dolulukta bir otomobil bulamazsın.. Bakma milletin konuşmalarına sen, bilmeden konuşan topluluk onlar, yedek parça sorunu falan kesinlikle yok ve volkswagenden daha ucuz. Opel vb araçlarla aynı sanırım.. Yakıtı konusunda evet, diğerlerinden biraz fazla yakar ama o kadar avantajın yanında "e bu da biraz fazla yaksın artık" diyebiliyorsun.. Ben 147mi alırken en çok golf le karşılaştırmıştım ve 3-4 ay hangisini alacağıma karar verememiştim. Araştırmalarıma göre de izlenimim şu oldu, "ya araba olsun işte tekerlekleri dönsün, gideceğim yere gitsin, birazda konforlu ve rahat olsun" diyen biriyse golf almalı, yok "biraz farklı olmalı, trafikte ne tarafa baksam kendi arabamı görmemeliyim, full donanımının yanında spor ruhu olsun, onu sadece bir yerden bir yere gitmek için değil keyif için kullanayım" diyen biriyse kesinlikle Alfa alır.. Sürücü koltuğuna oturduğun andan itibaren kendini farklı hissedersin :) Gördüğün gibi şu ana kadar tek dezavantajı yakıtı görünüyor, yakıtını da sana söyleyeyim şehir içinde kmde 0,40-0,43 ytl yakacaktır, ş.dışında 0,30-0,33 arası yakar.. Bir de alfaların amortisörleri serttir, bu yüzden sesi içeri biraz fazla verir, çukur, tümsek vb yerlerde yavaş olmak gerekir, asfalt arabasıdır.. Ama bu sertliğin de getirdiği avantaj yol tutuşu ve virajlardaki mükemmelliktir..

    Sen her şeye ragmen alfistiturkey e gel ve bir de 156 kullanıcılarını dinle derim.. Eminim ki okuyacaklarına şaşıracaksın ve alfa sahibi olmak için heyecanlanacaksın :))



    Birde herkesten farklı olmak varkı onu hiç birşeye değişmem kesinlikle etrafında tek olmak sürekli dikkat çekmek daha ne olsun




  • quote:

    Orjinalden alıntı: patricius13

    Ben çok pis lpg ye meyilliyim bu arada km de sehir içi 200 ykr sehir dışı 160 ykr ortalama 180 ykr yakıyor ve daha çok beraber oluyosun alfa nla en güzel tarafıda performans kaybı olmaması



    oo selam alfisti kardeşim nasılsın Ya aslında alfa alırken bana da derlerdi "alfaya binen adam yakıta bakmaz" gibilerinden ben de inatla lpg takacağım diyordum ama aldıktan sonra kıyamadım alfama ya :) Paraya kıyıp benzin atıyoruz ama alfaya kıyıp lpg taktırmadık.. Ama dediğin gibi 0,18 yaksa daha ne isterim yaw, muhteşem olur..


    Haklısın herkesten farklı olmak başka bir şey gerçekten.. Hele kırmızı ışıkta ilk sırada bekleyen bir arabanın yan şeridine yavaşça burnunu sokup hizasına gelişin yok mu, hem o otomobildekiler hem yayalar... herkes pür dikkat alfana bakıyor :) tü tü tü... allah nazardan saklasın alfaları..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.