Şimdi Ara

Devre kaybı ve yedek subay ihtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 1992 doğumluyum ve üniversite okuduğum için askerliğim sürekli olarak tecil oluyordu. 31 Aralık 2020'de son tecil hakkımı kullandım ve hazirana kadar kaçak şekilde üniversitemi bitirdim ( Yaş haddinden dolayı 29 yaşına gelindiği zaman okusan dahi tecil yaptırılamıyormuş) .

    Sadede geliyorum;

    a) Üniversite mezunuyum ve yedek subay (ve yedek astsubay) olarak gitmek istiyorum ve tercihimi bu şekilde yapmak istiyorum.

    b) Tecilimin 6 aydır olmadığından dolayı şu an Devre Kaybı durumunda olduğumdan dolayı direk askere alınma ihtimalim var mı?

    c) Yoklamaya gidersem ve DK olarak alınırsam Yedek Subay'lık ihtimalim ortadan kalkar mı ? Hâlâ kuraya girebilir miyim ?

    d) Yedek subay olmak amacıyla kura ve tercih dönemini (2021 kasım için) ne zamana denk getirsem uygun olur yada böyle bir şey var mı ?




  • Lisans mezunuysan yedek subay olma ihtimalin yok hocam. Lisans mezunları için 27 yaş son diye biliyorum. Yüksek lisans mezuniyetin varsa olabiliyorsun ama çıkma şansı okuduğun bölüme bağlı. Yine de yedek subay olma ihtimalin çok düşük, çünkü herkesin elinde üniversite diploması var artık ve çoğu parasızlıktan, işsizlikten yedek subaylık başvurusu yapıyor.


    Düzeltme: Kaçağa düştüğünü sonradan fark ettim. Kaçaga düştüysen yedek subaylık riske girebilir. Bedelli şansın da yandı muhtemelen. Eğer askerlik şubesine gidersen 6 aydır kaçak olduğun için doğrudan askere sevk edebilirler. Böyle birine denk gelmiştim askerlik şubesine gittiğimde, hemen covid testine yolladılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyugur -- 5 Ağustos 2021; 15:50:19 >
  • Bir kere normalde yedek subaylık için yaş şartı yok. Nette gezen yaş şartları dış veya iç kaynak muvazzaf subay / astsubaylar için. Yani askerliği meslek olarak yapacaklar için. Ben 31 yaşında yedek subaydım, 33 yaşında devrem vardı.

    Gelelim konuya, zaten askerlik durum belgenizde en yakın şubeye gidin yazıyordur. Şubeden de net bilgi alabilirsiniz.

    Yoklama kaçağı da olsanız Kasım celbine kalırsınız. Yoklama yapılmadan (sağlık yönünden askerliğe elverişli olduğunuz belirlenmeden) sizi askere alma durumu olamaz.

    Bu arada 6 aylık sürecin para cezası da çıkacaktır. Günlüğü 5-6 TL mi neydi.

    Lisans mezunu olarak tecil hakkınız da saklı olmalı (yoklama yaptırdıktan sonra)

    quote:

    Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri

    MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

    a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

    b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

    c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

    ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl,

    d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,

    süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Buna benzer bir yazıyı ASAL' da da okumuştum da kafamda netleştiremedim. Devre kaybı ve yedek subay konusunda kafam karışık. Bu hafta sağlık ocağına gidip "askerlik sağlık durum raporu" alacğaım ve sonrasında askerlik şubesine gideceğim . İnşallah direk paket etmezler :)

  • crazyvasili C kullanıcısına yanıt

    İlk önce yoklama başvurunuzun yapılması lazım. Ondan sonra aile hekimine görünme safhası geliyor.

    Normalde edevletten yoklama başvurusu yapılıyor ama yoklama kaçağı olduğunuzdan sizin işiniz şubelik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.