Şimdi Ara

devlet terör sempatizanlığını bitirmek için yalan haber yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • etik tarafını tartışalım arkadaşlar. burda açıklamamın doğru olmayacağı tehlike ama çok faydalı olacağını düşündüğüm bir fikir var aslında kafamda. hele ki son bu birkaç günlük olaylarla alakalı.

    sadece ömer hocamız gibi aklı selim olduğuna inandığım ve buraya gelipte yazmayacağına inandığım insanlara pm ile fikrimi söylemenin uygun olduğunu düşünüyorum. aksi halde önümdeki uzun hayat yaşanmadan berbat olabilir..

    diğer yandan tartışılması istediğim konu başlıktaki gibi olandır.

    ---------------

    kendi görüşüm etik açısından bir sıkıntı olmadığıdır. nitekim mit, cia, mossad gibi yapılanmalar ülke menfeati için herşeyi yapmaya yetkili kurumlar. yanlış mıyım arkadaşlar?



  • bıktık dimi bu konulardan.
  • Yapabilir. Etik olarak belki yanlıştır, ancak devletin geleceğini etik kurallara göre belirleyemeyiz.
  • etik olarakta doğrudur yapması gerekliliğide vardır hiç bir etik bir candan kıymetli değildir
  • Merhaba;

    Devlet tek başına yapamaz çünkü devleti hükümetler çalıştırır.
    Evet yapabilir,yapılmalıdır ve devlet yaparsa adı bir başka olur.
    Adı:PSİKOLOJİK SAVAŞ
    Yapılmadığından dolayı bu noktadayız.
    Yapılıyor olsaydı bugün teröristle hem de eylem yaparken müzakere yapılmazd,terörist kaçacak delik arardı.
    Yapılıyor olsaydı bazı gazete ve dergilerde,kimi internet sitelerinde pkk lehine yalan haber yapılamazdı.
    Devletin bu işin eğitimini veren kurumları,yetişmiş personeli var ve hükümetler isterse onları çalıştırır.
    Yapılıyor olsaydı sizin sorduğunuz bu soru kimsenin aklına gelmezdi.
  • Yapıyor zaten. Ama halkın galeyana gelmemesi için yapıyor. Şehit sayısını az gösteriyor. Öldürdüğü terörist sayısını fazladan gösteriyor. Belki bu 2.si olmayabilir bundan tam emin değilim ama ilki kesinlikle var. Eğer öldürdüğü terörist sayısını toplarsan zaten terörün şimdiye bin kere bitmesi gerekirdi. Yani bu adamlar ya 3bin 5 bin adam değil(bu kadar olduklarını yine devlet empoze ediyor) ya da basın bize yalan söylüyor.(Basına yalan söyleten yine devlet olur). Mesela en bastinden 24 şehitin olduğu saldırıda ANF 100 diye geçti. Yani 2 tarafında ne dediğine bakıp sentez yapmak lazım. Az şehit verildiği zaman ikiside aşağı yukarı aynı şeyi söylüyor.

    Ayrıca bakın arkadaşlar siyasi bilginiz ne kadar var bu konuda bilmiyorum ama PKK'nın neden ortaya çıktığını ve Güneydoğu'da 70-80-90'larda neler olduğunu bir araştırın. Yani daha terörün t'si yokken orda insanlar işkence görmeye başladı bir oluşum oluşturmasınlar diye. Ordaki insanların psikolojisi çok farklı şu an. Diyarbakır Cezaevi'ni bir araştırın. 70'lerde sokakta satırla gezenleri araştırın. İnsanların üstüne helikopterden parça parça ceset atanları araştırın(psikolojik savaş yapılmadı diyen arkadaşa ithafen)


    Bakın ben sol ideolojiye inanan bir insanım ama oraya yatırımı sadece 3 iktidar yaptı. Bir Atatürk zamanı, Turgut Özal zamanı ve Necmettin Erbakan iktidarı.

    Her yaz Diyarbakır'a giden ve aslen oralı bir insan olarak söylüyorum devletin yapması gereken halkla PKK'nın arasını izole etmektir. Bu nasıl olur eğitecek,yatırım yapacak zamanında İsmet İnönü ve diğer siyasilerin yaptığı gibi orayı hor görmeyecek. Ve en önemlisi bu işin silahla çözülemeyeceğini anlayacak. Yani o sorun istenseydi 27 yılda çözülürdü. Hatta istenseydi ilk başlarda askeri olarakta çözülürdü ama o devreleri ülke çoktan geçti. Ekonomi, ekonomi, ekonomi...




  • Psikolojik savaştan ne anladığımı sorsaydınız cevabını yazardım.
    Sormadan benim adıma cevap yazmış sınız.
    Sonuçta çok da farklı düşünmüyoruz.
    Sorsaydınız daha iyi olurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.