Şimdi Ara

DEV TITANIC EFSANESİ,GERÇEKLERİ VE TARTIŞMA TOPİĞİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
12
Favori
186.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TİTANİK' in GERÇEK AŞK HİKAYESİ

    Bir kontesin hizmetçisi olan, Roberta Maoini isimli, 21 yaşındaki kadın, kontes sayesinde, birinci sınıf kamarada seyahat ederken, gemiyi yapan şirket olan White Star (Beyaz Yıldız) şirketine bağlı mürettebattan bir gence gönül veriyor..

    Titanik, dev buzdağına çarpıp da batmaya başlayınca, isminin asla açıklanmadığı genç, Roberta'yı arayıp, buluyor ve onu cankurtaran sandalına binmesine yardım ediyor..

    Filika denize indirilmeden önce yani ayrılmadan önce, kadının avucuna White Star'ın resminin olduğu bir broş bırakıyor..

    Ve genç adam gemiyle birlikte buzlu sulara gömülüyor...

    Roberta ve Kontes Lucy Rothes, Carpatia adlı gemi tarafından kurtarılanlar arasında bulunuyorlar ve New York'a gidiyorlar...birkaç saat sonra Roberta, bu ismini bilmediğimiz genç için çok dokunaklı bir de şiir yazıyor...

    Yıllar sonra, şiir bir müzayedede açık arttırmayla satılıyor...

    Roberta ayrıca, 1926 yılında, Titanik'in batışını anlatan yedi sayfalık bir yazı da kaleme almış...yazısında geminin son anlarında, güvertedeki bir grup kadın ve erkeğin nasıl korku ve dehşet içinde olduğunu anlatmış...cankurtaran sandalında okyanusun dalgaları arasında kaybolmadan önce yüzlerce yolcunun korkunç son çığlıklarını duymuş...

    Roberta'nın isminin açıklanmasını istemeyen yeğeni "Roberta ve o genç birbirlerine sırılsıklam aşık olmuşlardı" demiş..

    Roberta'nın yazdığı şiir, yedi sayfalık anısı, broş ve kızın fotoğrafının Mart ayındaki müzayedede en azından 10.000 sterline alıcı bulması bekleniyormuş...

    Kaynak: BBC, 18 Şubat 1999




  • harika bir çalışma. eline koluna sağlık. okumak bir saatimi aldı ama değdi..
  • Güzel olmuş ellerine sağlık.
    National Geograpic 2 ay önceki sayısının ana konusu Titanic'ti , ilk kez görüntülenen fotoğraflar ve James Cameron röportajı vardı.
    Elinize geçerse okumanızı tavsiye ederim.
  • Tek kelimeyle mükemmel eline sağlık. Yazılanların çoğunu okudum farklı detaylar var.
  • eline saglık dostum süper
  • emek var burda..
    emeğe saygı
    boş zamanımda detaylı inceliycem
  • Hazırlayanı kutluyorum. Çok güzel olmuş.
  • Konuya bir göz gezdirdim çok güzel bir derleme olmuş ancak benimde şaşırdığım bir husus vardır ki ne zaman aklıma gelse vay be diyorum;

    Titanic faciasında kurtulan birisi, kendisi bir Türk ve bilim adamı Besim Ömer Akalın.

    Kısaca kendisinden bahsetmek gerekirse;
    Türkiye'de çağdaş doğum biliminin öncülerindendir; ülkedeki ilk doğum kliniğini açan, doğum üzerine ilk çağdaş kitabı yayımlayan kişidir. "Ebelerin ebesi" adı ile anılır; ebelik mesleğinin kurumsallaşmasına, ayrıca hemşirelik ve hastabakıcılık mesleğine büyük katkıları olmuştur. Ülkede tıbbi yayıncılığı başlatan bilimadamıdır.

    Titanik faciası ile sonuçlanan yolculuk için bileti olup da yolculuğa geç kaldığı için katılamayarak felaketten kurtulmuş tek kişi olması ile de tanınır.
     DEV TITANIC EFSANESİ,GERÇEKLERİ VE TARTIŞMA TOPİĞİ


    Kendisiyle ilgili Wikipedia sitesinde güzel bir bilgi mevcuttur =http://tr.wikipedia.org/wiki/Besim_%C3%96mer_Akal%C4%B1n




  • bir an titanic filminin yaziya dokulmus halini okudum sandim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bize ne elin titaniğinden ya ;
    Ya bize ne elin yüzüklerin efendisinden ve harry pottırından ya
    Tamamiyle bana her konuda yabancı olan bir milletin faciasından banane ya !
    Bu lafları kim söylüyor biliyor musunuz ? 1997'de 14 defa sinemada bunun filmini izlemeye gitmiş olan ben söylüyorum . Tvlerdeki belgesel , nette ve wikipediada bu işin cırığını çıkartmış olan ben söylüyorum VE sonuç olarak banane Titanicten diyorum ! Neden mi !??
    Bakın ingiliz kültürü ve yaşayış tarzı bize çok zıttır . Onlar haçlı seferleri yıllarındaki giyiniş , üslup ve hareket tarzını kültürel bir gurur olarak görürler . O dönemlerle övünürler. Bu ise gerçek manada araba değil selçukluya yani bize zıt olan şeydir.
    Titanic denen geminin inşa edildiği yıllarda biz türkler böyle şeyleri aşşağılık bulurmuşuz . Yani lüksü sevmeyen ve lüksü kadınsı bir durum olarak gören bir millettik.
    Araştıranlar bilir ; Ingiliz kültürü ve Türk kültürü sadece savaşta değil her konuda çatışır arkadaşlar . Resimde , müzikte yani sanatın her dalında birbirimizin zıttıyızdır.
    Sarıkamışa denizden asker götürürken içindeki binlerce mehmetle denize gömülen gemileri bilir misiniz acaba ? Bu gemiler ingiliz uğraşları ile batırılmıştır.
    Kıbrısa çıkartma yaparken kendi elimizle batırdığımız fırkateyni bilir misiniz ?
    El kendi acısını dünya ile paylaşarak ve onu hakkıyla anlatarak kendi kültürünü yaymaya devam ediyor . Faciadan kendine kar çıkartıyor . Peki biz adam gibi bir Istanbulun fethi filmi yapabiliyor muyuz ? Yaptığımız filmde surları koskoca Fatihin ordusunda bir kadının döktüğü , onardığı ve ateşlediği bir topla yıkıyoruz . Ben buna bakarım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 12 Eylül 2012; 1:27:19 >




  • güzel konu
  • Eline sağlık, çok güzel konu olmuş
  • merakla okudum ve muhteşem bir konu olmuş..

    resimlere bakarken bişey farkettim. resimin tekinde bayraklar giydiriliyor denilmiş.. acaba Türk Bayrağı da varmıydı orda? (Osmanlı Bayrağı)
  • arka fonda bunu açıp okuyunhttp://www.youtube.com/watch?v=8wTlureUMP8




  • Emeğine sağlık süper bir konu olmuş
  • Emeğine sağlık hocam
  • UP

    Güzel konu, eline sağlık. Konu açmaya gerek kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,güzel çalışma fotoğrafları daha önce görmemeiştim.
  • Emeğine sağlık güzel bir konu olmuş.
    Bu gemiyi tanrı bile batıramaz denmeseydi belki halen daha yüzüyor olacaktı. Ne demiş atalarımız büyük lokma ye büyük söz söyleme.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.