Şimdi Ara

Denon x4800h için kule hoparlörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar Forumda okuduğum yazılardan sonra sahip olduğum bilgiyle odaya ses sistemi kurmaya karar verdim. Amaç yeri geldiğinde kaliteli sesle film keyfi ama genel olarak kaliteli keyifli müzik dinlemek için..Oda 7mx5m 7.1.2 sistem düşünüyorum başlangıç 5.1 yada 7.1 başlamak. Denon x4800h avr ve polk signature s60e kule hoparlör polk s35 soundbar kesin almayı düşündüklerim ama kafama takılan sorular var

    1. S60 300 watt avr 200 w veriyor avrye zorlarımı? Yada ses kalitesi nasıl olur?s50 55 daha mı mantıklı ?

    2. 5.1 sistemde surround ları da kule yapmak mantıklı mı ? ses yoğunluktan yorar mı?

    3. Epson 12f avr bağlantısında hdmi arc ile bağlanıyor avr tam verimli çalışırmı?




  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kolay gelsin demek isterim. Zorlu bir süreç bu. Özellikle de hepsini bir anda almaya çalıştığınızda.


    Yalnız şunu belirtmek isterim, Denon müzik açısından benim dinleme şansı bulduğum diğer markalar olan Marantz, Onkyo ve Yamaha’dan geride.

    Şu an sizin almayı düşündüğünüz 4800’ün daha eski versiyonu olan 4400’ü kullanıyorum. Ondan önce de 5-6 ay 3400 kullandım. Her iki Denon Avr de öncesinde kullandığım Onkyo 828 ve Sony AVR’den müzikal olarak daha başarısız.
    Tarif etmesi zor ama Onkyo ve Sony’nin daha temiz ve canlı bir ses tonu vardı ve bu da müzikal olarak daha tatmin edici bir ses sağlıyordu.

    Ha keza başka yerlerde dinlediğim Marantz ve Yamaha’lar da Denon’a göre daha başarılıydı diyebilirim.

    Bu sebeple eğer AVR’yi henüz almadıysanız aynı fiyat skalasındaki diğer markaların modellerini de incelemenizi tavsiye ederim. Son dönemde çıkan modelleri pek takip etmediğim için direkt şu model diyemiyorum ama genel olarak bu markaların denk modelleri benzer fiyatlarda oluyor.

    Tabii şöyle bir durum da var. Daha önce böyle bir sisteminiz olmadıysa bu farkları anlamayabilirsiniz de. Bu sebeple mutlaka alım yapmadan önce seçtiğiniz ürünleri satıcıda yada başka yerlerde deneyin. Bu tarz ürünleri satan firmaların demo odaları olur. Mutlaka konuşun ve dinleyin.

    Bunun yanı sıra her hoparlör her amfi ile eşleşmeyebilir. Eğer hem hoparlör hem de amfi parlak bir ses karakterine sahipse ilk dinlediğinizde ses cezbedici gelse de kısa sürede yorucu hale gelebilir.
    Bu sebeple mutlaka ve mutlaka seçtiğiniz ürünler ile birlikte farklı ürünleri de deneyin ki, aradaki farkları gözlemleyebilin.


    Son olarak da hoparlörlerin Watt değerine takılmayın. Hoparlörler için 20-300w gibi bir değer verilir. Buradaki 300w o hoparlörün dayanabileceği max gücü belirtir. Bu sebeple kanal başı 100w verebilen bir amfinin bu hoparlörü bozma gibi bir şansı yok diyebiliriz.
    Ki çoğu avr, sizin seçtiğiniz 4800 yada bendeki 4400 bile (üst segmentin başlangıcı diyebileceğimiz) 2 kanalda düşük THD değeri ile 100w bile veremiyor. O tanıtımlarda belirtilen 7x100w gibi değerler biraz aldatmaca oluyor. Kısaca yazdığınız tüm hoparlörleri Denon 4800 yada benzeri AVR’ler besleyebilir.



    Bir diğer seçenek de sizin için müzik daha önemli olduğu için Denon 4800 gibi 11 kanal prosesöre sahip, aynı zamanda tüm kanallar için pre out çıkışı olan ama 7 kanal besleyebildiği için daha ucuz olan 3800 gibi bir avr alıp, artan para ile müzik için ayrı bir stereo amfi almak olabilir. Ön hoparlörleri de bu stereo amfi ile sürüp müzik için daha da iyi bir performans alabilirsiniz.

    Ben de müzik için Roksan Kandy K2 model bir stereo amfi kullanıyorum.
    Ön sağ ve sol kanal için Denon’un front pre out çıkışlarından Roksan stereo amfinin video girişine rca rca kablo ile bağlantı yaptım. Ön sağ ve sol hoparlör ise Roksan’a bağlı.
    Diğer center, surround ve tavan hoparlörleri ise Denon’a bağlı. Bu arada sinema sistemim 5.1.4 şeklinde kurulu.

    Film izleyeceğim yada oyun oynayacağım zamanlarda Roksan’da video girişi seçili oluyor. Ve ön hoparlörler AVR’nin işlediği film yada oyunun sesini veriyor.

    Plak çalarım ve dijital müzik oynatıcım ise direkt Roksan stereo amfinin farklı girişlerine bağlı.
    Plak dinleyeceğim zaman Roksan’da ilgili girişi seçip ön hoparlörlerden onun sesini dinliyorum.

    Uzun lafın kısası ciddi miktarda bir para harcanacağı için tüm alternatifleri iyice araştırıp öyle karar verin derim.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Klavyede yazan parmaklarınıza sağlık gerçekten güzel açıklamışsınız. Mevcuttaki sistemimiz tam istenilen ihtiyaca göre kullanımlık olmuş inşallah oralara gelirim zamanla.

    Denon fiyat performans diye düşünmüştüm ama sizin açıklamadan sonra araştırdım marantz fiyat beni aşıyor Yamaha ile onkyo araştırdım onkyo rz740 e baya göz koydum.

    Niyetim başta çok karışık sistem olmadan yavaş yavaş ilerlemek. Avr ile başlayıp tatmin olmadıkça belki stereo amfi almak belki sistemi güçlendirmek olabilir. Yolun çok başındayım o yüzden üzmeyecek soğutmayacak bi sistemle başlamak istiyorum. Şuan kadar edindiğim bilgiye göre onkyo rz740 polk signature ile uyumlu olabileceği yanlışım varsa düzeltin.S60 çift ve s35 ile giriş yapabilirim. Antalya’da olduğum için pek test imkanım olmuyor ama İstanbul’a gidersem mağazalarda imkan olursa denemek isterim tabiki.

    Peki sizin tecrübelerinizde 4 kule mi yoksa 2 kule 2 raf mı o konuyu ben denemeden bilemiyecem bana kalsa 4 kule hoparlör ama çok mu yoğun bi ses cümbüşü olur bilemiyorum





  • Rz740 için ne kadar lık bir fiyat aldınız ?

  • İkinci el buldum setle beraber olacak o yüzden tam bir fiyat yok ama nette bulduğum fiyat 32-33 bin tl

  • 32-33 sıfır fiyat bulduysanız çok iyi. Proav'dekini diyorsanız orası her üründe düşük fiyatlar yazmış hiçbir ürünün stoğu bulunmuyor. Center olarakta polk un o serisi fiyat/performans olarak baya geride Csi A6 bile çok daha iyi diyen yorumlar gördüm. Centerı farklı düşünebilirsiniz. Subwooferlı birlikte sistemin en önemli parçası çünkü.

  • AP Shaco Pentakill A kullanıcısına yanıt

    Polk s35 center kuleler s60 düşünüyorum zaten o serisi hangisi onu bilmiyorum

  • O ince olanlar işte slim serisi s35 vb.
  • 1. önceliğiniz tasarımı değilse tavsiye etmem.
  • AP Shaco Pentakill A kullanıcısına yanıt

    Peki kuleler için ?

  • Hocam kulelerin sesi için kötü bir şey diyeni duymadım. Herkes kötü malzeme kalitesinden yakınmış ama. Sizin oda boyutları ne idi ? Aslında yukarıda sorduğunuz kule mi bookshelf mi olayı biraz oda boyutuyla ilgili.

  • AP Shaco Pentakill A kullanıcısına yanıt

    7x5 oda uzunlamasına kullanacam hatta 4 kule koyasın var ama onunla ilgili bir bilgi bulamadım çok mu yoğun ses olur kaliteyi bozarmı bilemedim bu arada ev 2 kat bi ev yüksek sesle işim yok ama bazen Bahçede müzik sesi gelmesi güzel olur

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt
    Siz ön hoparlörleri 5mt’lik duvara mı koymayı planlıyorsunuz?

    Bu arada arkaların hemen önünde koltuk vs benzeri bir engel varsa frekansların büyük bir bölümü kaybolabilir. Bu sebeple arkalarda kule hoparlör kullanmak çok mantıklı olmayabilir.

    Örneğin;
    5 mt’lik genişlik içinde bir tane 2 mt’lik 3’lü koltuk olsa yanlarda birer buçuk metre boşluk kalır. Eğer bu boşluklarda ekstra bir eşya yoksa kule olabilir. Ama arada başka eşyalar varsa ve hoparlörler tam oturduğunuz koltuğunda dibinde kalacaksa kule mantıklı olmaz.

    Aslında net yorum yapmak için odanın fotosunu atarsanız daha iyi olur.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Açıklamanız için teşekkürler. 7m uzunluğunda odada ön arkalarda kule olacak. Odanın fotosu yanımda yok. Ama 7 metre duvar projeksiyon için iyi olursa oda şekli değişebilir önce amfi 2 kule ve center alayım sonra arkalara bakayım duruma göre

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yine anlamadım :))
    Ben size benim odadan örnek vereyim.

    Benim oturma odası 7x4 ebatlarında.
    Ön hoparlörler ve Tv sehpası, 7mt’lik duvarın 4mt kadar bir bölümünü kaplıyor.

    Arkalarda ise raf tipi kullanıyorum. Çünkü arkalar koltukların arasında kalıyor. Kule kullansam hali ile alt kısımda kalacak sürücülerin vereceği ses direkt koltuklara çarpıyor olacaktı.

    Daha net olması için bir iki de foto ekliyorum.



    Denon x4800h için kule hoparlörler



    Denon x4800h için kule hoparlörler



    Denon x4800h için kule hoparlörler




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    ilk seçeneğim böyle değil ön hoparlörler 5 m duvarda olacak odada çok eşya olmayacak oda sistemine göre dizyan edecem demek daha doğru o yüzden 4 kule alabilirim ama ilk başlangıç 3.1 sonra 2 kule ekleyip denemek yada raf tipi ile deneyip kesmezse raflar mid olacak. Zor iş gerçekten. Kafa yanıyor yardımınız için sağolun.

    peki onkyo rz740 yada 840 ile polk s60,35 uyumu nasıl olur ?

  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt

    Oncelikle kolay gelsin. Buyuksehir disinda yasayanlarin cilesi olan deneyemeden ses sistemi almak gibi bir zorlugun icerisinde; tamamen subjektif olan bir konuda tavsiye alarak ilerlemek zorundasiniz ama baskasi icin guzel olan sizin icin dogru secim olmayabilir.

    Oncelikle size verilen tavsiyeler sizi hoparlor/avr watt, ohm gibi karsisik spec. Uyumlarini arasrirma derdinden kurtaracak bu a hemfikirim.

    Ikinci olarak; Polk S60e iki kule, S30e Center ve s20e Surround kullanicisi olarak; bu seriden memnun kalirsiniz. Hem sinema hem muzik ile basarili, boyutuna gore hacimli ses veren, malzeme kalitesi kotu olsa da kibar duran ve ipeksi tizleri farklilasan bir seri signature. Seri 3. Jenerasyonda guncelleniyor. Ev kullanicisi, giris ve orta seviye icin fazlasi ile yeterli.

    Ben arkalara kule koydugum hicbir yerlesim biciminde istedigim etkiyi alamadim. Bu nedenle arkalara kule tavsiye etmem. Arkada kulelerin performans verecegi tek mod, avr'nin full, all ch gibi tum kanallari kullandigi stereo mod. Bunun disinda surround sesin hoparlorun 3 yoluna bolunerek verilmesi, zaten efekt sesleri olmasi bakimindan verimli olmuyor. Pratikligi belki ayak kullanmak zorunda kalinmamasi olabilir. Tek yollu bir polk s20, s15 hatta s10e bile guzel sonuc verir. Yalniz belirteyim s20e oldukca buyuktur, hatta ftont olarak bile bookshelf tarzinda oldukca begenilen bir model.

    S30 tombik center'dab ben cok memnunum. Daha once jbl c235 gibibyine devasa bir center kullanicisi olarak daha basarili buldugumu soylemeliyim.

    Avr konusunda bugune kadar, Onkyo, Sony, Pioneer kullabip en son Yamaha'ya denir atmis biri olarak bu markayi kolay kolay degistirmem. Onkyo benim icin degerlidir zamaninda yeni is hayatina basladigimda cok fedakarlik yapmistim alarak. Onkyo cok yumusaktir, baslari tizleri dengelidr ama yeni seriler pioneer ile ortak bildigum kadari ile ve rz serilerinde center sesler konusunda sikayet vardi. Denon su anda en fazla secenekli model gibi duruyor, yamaha'nin yeni serilerini gorsel olarak begenmiyorum ama kalite konusunda da arastirma icinde olmadigim icin cok bir yorumum yok. Eger ikinci el alinacaksa yamaha A 2080, 2070 gibi modellere de bir bakin.

    Tekrar kolay gelsin. Hayirli olsun.

    Saygilarimla.





  • Slmdrmk kullanıcısına yanıt
    Polk signature serisini dinlemediğim için bir yorum yapmam doğru olmaz. Ama önceki tsi ve rti serilerini kısa süreli dinleme şansım olmuştu. İkisi de fena değildi ama vay be dedirten cinsten hoparlörler de değildi. Ek olarak Signature serisi de bunlarla aynı seviyede bir seri diye biliyorum, yani yeni başlayan birisini mutlu edecektir diye düşünüyorum.

    Bu arada kesinlikle center olarak s35 gibi küçük sürücülü bir hoparlör almayın. En kötü s30 gibi 5,5” sürücüsü olan bir center tercih etmenizde fayda var.

    Son olarak da hoparlörleri 2.el de alabilirsiniz. Sahibinden üzerinden Antalya içi ilanlar varsa onları da bir kontrol edin derim.
    Çünkü hoparlör kolay kolay bozulan yada teknolojisi gelişen bir ürün değil. Bu sayede bütçeyi biraz daha rahatlatma şansınız olabilir

    Bu arada Onkyo 740 ve 840, 2019 yılı modelleri ve 4K 120hz, 8k ve Dolby Vision tarzı destekleri yok.
    Eğer yüksek hz ile oyun oynamak gibi bir düşünceniz varsa daha güncel AVR’lere bakmanız gerekiyor.

    Bu arada odanız oldukça büyük olduğu için görüntü için 120” bir perde ve projeksiyon da film keyfinizi ciddi anlamda arttıracaktır.
    Eğer böyle bir projeniz de varsa ve oda henüz yapım aşamasındaysa duvarları ve tavanı koyu gri bir renkte boyatmanız görüntü ve kontrast açısından büyük fayda sağlar.

    Ayrıca odanın süpürgeliklerini içinden kablo geçebilecek tipte ayarlarsanız arka hoparlörler yada projeksiyon için kullanılacak kabloları saklamanız daha kolay olacaktır.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.