Şimdi Ara

DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor: Küresel kablosuz enerji! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt

    bahsettiğin bobinlerde temas olduğu zaman sarj oluyor binevi kablo bağlantısının aynısı. boş muhabbetlerle kafa yormamak lazım elektronu bir yerden bir yere fiziki olarak ışınlamak mümkün değil zaten bununla alakalıda çalışmalar devam ediyor.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Kaynak kısmındaki siteleri diyorsanız evet açılıyor sorun yok.

  • Jet uçakları, havanın yanıcı kütlesini kullanarak uçuyor. Havanın 100'de 8,43'lük kısmı yanıcıdır. Jet uçakları enerji olarak kerosen adında yakıt değil sadece hava kullanır. Birkaç yıl önce jet uçakları yakın gelecekte hidrojen yakıtı ile uçacak haberleri cıktı, geçenlerde de uçaklar batarya taşıyacak, elektrik enerjisiyle uçacak haberleri cıktı. O haberler, jet uçaklarının gerçek enerji kaynağını kapaklama amaçlı. Bu haber onların devamı. Havadan optik olarak elektrik iletilecekmiş. Allahım sen aklıma mukayyet ol.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla zaten zamanında yapmıştı ve bunu bütün insanlığın hizmetine sokmak istiyordu.

    Bu küreselci ABD devlet kurumları ve ABD'ye çalışan dev şirketler tam bir sahtekar,bencil ve paragözden başka bir şey değil.

  • ne yapmalarını bekliyorsunuz bilimde ilerleyenler her yeri gözler tuvalette ne yaptıgını bile bilir senin uydudan. İstikbal göklerdedir diyen adama da biz 21 yıldır küfür ettirip fesli kaçıkları baş tacı yapıyoruz.

  • Star Wars taki gibi yapay bir uydu yap ay gibi içine koy nükleer santralleri sonra da o enerjiyi devasa bir lazer ile elektrik iletimi olarak dünyaya gönder. Dünyaya da koy devasa bir alıcı o lazer direk ona 7/24 iletilsin oradan da ülkelere internet yayar gibi elektrik yay kablolar ile onu da sonra sat işte ucuza. Al sana tüm dünyanın enerji ihtiyacı karşılansın. Dünyanın dönmesi sorununu da anlık koordinat değiştirerek yapabilir ne de olsa ay hep aynı yüzü bakıyor tek sorun dünyanın dönmesi. O da aşılır.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Bobinlerin teması ile olmuyor o, elektromanyetik indüklenme denilen bir olgu var. Yaratılan elektromanyetik alanda enerji transferi pekala mümkün ve aktif olarak kullanılıyor. Telefonlarda da temas olmuyor sadece sistemin verimliliği mesafeye göre çok düşük olduğu için yakın olması gerekiyor. https://tr.wikipedia.org/wiki/Elektromanyetik_ind%C3%BCksiyon

  • stridercop S kullanıcısına yanıt

    o elektromanyetik alanı oluşturan zaten bobinler. DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor: Küresel kablosuz enerji! 


    halka bobinler karsi karsiya temas haline geldigi zaman şarj işlemi başlıyor.millet kablosuz diyince çatalı toprağa batır şarj olsun anlıyor. öyle birşey yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 3 Mayıs 2023; 9:16:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    İyi de o bobin, 5km yüksekte 100 km uzaktaki uçaga elektriği nasıl gönderecek ? IHA'lar dahil jet uçaklarında enerji problemi yok ki, böyle fantazi lere gerek yok. Concorde mach x 2 hızda 100 yolcu taşıyabiliyor, kalkışta gerekli korkunc enerjiyi sağlayabiliyor. Condorde'un o incecik kanatları içinde 95 ton karosen enerjisi varken o enerjiyi bobinle vermek gerekli miydi ?

    DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor: Küresel kablosuz enerji!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    demek istediğim şey bu zaten tesla denen adam fizik kanunlarından haberi olmayan tam bir scammer. deep web öykülerini sosyal medyada shilleyip duruyorlar. belki adam tesla diye arabasını alıyor biniyor ama tesla denen scammeri tanıdığı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 3 Mayıs 2023; 16:27:48 >
  • Milletimiz yine her zamanki gibi … bilgi sahibi olmadan fikir sahibi.

  • Makaleyi okudum videoyu da dinledim. Şimdlik dünya atmosferinde 100km measfe öngörüyorlar asıl hedef uzayda 1000km. Verim konusu bence hala sıkıntı ama mühendislik esasında budur zaten. Ordu propagandası da hissediliyor tabi.

    Ülkemizin bir numaralı ithalat kalemi olan enerji harcamaları düşünüldüğünde bizim de seçeneklerinizi değerlendirmemiz adına iyi bir çalışma olabilir.

    Not olarak ARGE merkezlerine sağlanan istihdam ve sair destekler kesildi.
    İyi mühendislerimiz Avrupa ve Amerika'ya gidiyorlar ve cidden bu sessiz bir çığlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Tabiki elektromanyetik alanı oluşturmak için bobinler kullanılıyor, benim itiraz ettiğim konu temas. Bobinler temas etmiyor yahu. bir çok teknoloji var bununla ilgili en basit örneği RF-ID chipleri bile enerjiyi bu sayede alıyor. Ayrıca Tesla ya scammer demek de büyük haksızlık. Adam alternatif akımı icat etmiş, bir çok icat yapmış ve bir çok teknolojinin de yolunu açmış. Adamın ismi kullanılan birim var.(Manyetik akı). Adam kablosuz enerji aktarımıyla ilgili deneyler yapmış ve bir kısmını da başarmış. Haksızlık etmemek lazım Tesla için.

  • Rusya yüzünden aktifleşmeyi bekleyen bir proje daha. Ortalık daha da kızışıcak.

  • serafon kullanıcısına yanıt

    eleştiriye kapalılık daha tehlikeli.

  • moffaka M kullanıcısına yanıt

    Bunu da ekle, başkalarını da ekle.

  • Elektriği uzayda güneşten elde edip Dünyaya gönderseler daha iyi olmaz mı? Ayrıca bu iş Ülkeler arası krize neden olabilir. Çünkü güçlü lazer ışını ile istemediğiniz insanları istediğiniz her noktada lazer ışını ile öldürebilirsiniz. Bu mümkün. Çinden aldığım 0.5w lazer ile masaya yazı yazabiliyordum bozulmasa eğer. sadece bu lazer ile istenmeyen kişiyi kör bile edersiniz. Bilmem kaç wattlık lazerin neler yapacağını siz düşünün.

  • Adamlar uzayda güneşten aldığı ısı ve ışık enerjisini uydu vasıtası ile dünyaya gönderme projeleri vardı,bu sistemi gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini bilmiyorum

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.