Şimdi Ara

D3S Farıma Photon Milestone Serisi Taktım Farın Beyni Bozuldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 1 ay önce Kia Sportage 2016 Gt-Line serisinden satın aldım ve farların aydınlatması düşük geldiği için photon milestone d3s ballast versiyon satın aldım ve montaj işlemini yaptım.


    1 gün geçti geçmedi farım söndü ve uyarı verdi, ilk taktığımda herhangi bir uyarı vermedi ve gayet güzel aydınlatma sağladı. fakat far söndükten sonra orjinal farları taktıktan sonra yine de yanmadığını fark ettim ve sanayi de bir farcıya gittim.


    Aracın farını söktük ve sıfır bir beyin takıp denedik orjinal olan osram marka farı çalıştırdı, benim arabada mevcut olan beyin iki şekilde de çalıştırmadı.


    Bi-xenon sistemi mevcut olduğu için uyumlu olmayabilir dediler ve yeni far beynine 3.500 ₺ ödedim, photon milestone serisi de elimde kaldı.


    Bu durumda ne yapmalıyım ?


    D3S Farıma Photon Milestone Serisi Taktım Farın Beyni Bozuldu







  • HID far yerine Led far mı taktınız arabaya ?

    Led ampuller zaten HID ampül takamayacak araçlar için var.

    Attan inip esege binip, evdeki 2cuval pirinci de denize dökmek olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 2 Nisan 2024; 6:52:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xenon balastı xenon ampülü ile çalışır ve ilk ateşlemeyi sağlar. xenon yüksek akımla çalışır ve led gibi sabit akımla çalışmaz ve çok fazla ısınır. led ise çok düşük sabit akımla çalışır. taktığınız led ampüle akımı akü üzerinden -röle- aracılığı ile verseydiniz ve araya da akım sabitleyici ekleseydiniz ömürlük olurdu. ancak bu sizin için tamamıyla gereksiz macera olurdu.

    siz xenon ampülü çalıştıran balasttan led ampüle enerji vermişsiniz. uygulamanız hatalıdır. ucuz kurtulmuşsunuz xenon sistemi tehlikelidir.

    aydınlatma ve oto elektroniği işi TR'de tamamen karadüzen işliyor insanlar LED nedir XENON nedir Bixenon nedir bilmiyor.

    ayrıca taktığınız ampül çalışsa bile merceğinize uyumlu değil verim alamazsınız.

    +ayrıca xenon balastını tamircide bırakmayın alın. araç BSI veya BSM beyninden balasta giden enerjiyi kesmiş olabilir. işi bilen biri sağlam mı değil mi anlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebedidevlet -- 2 Nisan 2024; 12:3:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ülkemizde derme çatma çin malı projektörler ve mercek kitleriyle yapılan aydınlatma çalışmalarını bir kenara bırakıp şu kanalı incelemenizi öneririm. fikir verebilir.

    https://www.youtube.com/@StrandsLightingDivision?feature=shared

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ebedidevlet bozuk beyini değiştirdiğim yerde bırakmadım


    bu elimde kalan milestone serisini dediğiniz şekilde yapacak istanbul içi bir yer var ise direkt oraya gidebilirim.

  • stok farların aydınlatması çok hoşuma gitmiyor, bu yüzden değiştirmek istemiştim, eski aracım h7 ampuldü rahatlıkla değiştirebiliyordum bunu da bilmediğimden bozdum

  • mactavish60 M kullanıcısına yanıt

    farınız uzun/kısa tek mercek üzerinden çalışıyorsa sistem bixenondur. uzun yandığında mercek arkasında bulunan perde açılır kapanır. yapılacak montaj işlemi araç tesisatına müdahale gerektireceğinden kesinlikle tavsiye etmem. aydınlatma için strands sayfasında paylaştığım tipte aydınlatma çözümlerini öneririm. TR alternatiflerini osram ve hella markasında bulabilirsiniz. Hella TR distrübitörü bir firma vardı İstanbul da araştırmak gerek montajda yapıyordu.


    mercekli sistemde elinizdeki 2 açılı ampülden verim alamazsınız. temel sorun aydınlatma gücünüz değil üretilen ışığın yeterli yansıtılamamasıdır muhtemelen. mercek arkasında bulunan reflektör karardığında far aydınlatma gücü düşer. durum böyleyse hiç bir ampül o mercek içinde yeterli ışık gücü sağlamaz. farı veya içindeki reflektörü değiştirmek gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.