Şimdi Ara

CVT şanzıman disklerin yara bere olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Arkadaşlar bir sorum olacak. Otomatik vites, CVT şanzımanlı bir ATV aracım var. CVT ön diskin arazide zorlanmasıyla, kendisini tutan somundan sıyrılıp içinde bagaların yer aldığı tası aşındırması sonucunda, somun ile tas arasındaki somun pulunun bir parçası kopup şanzıman içerisinde 1-2 gün ara ara dolaştı. Bu dolaşma sesinden rahtasız olup açınca olayı gördüm zaten. Bu parça (1cmlik) bütün disk yüzeylerini zedeledi tabi dolaşırken... Zımparalayarak pürüzlerini aldım. Kayışta hiçbir hasar yok. Fakat her ne kadar zımpara ile pürüzleri almış olsam da aynı noktalarda darbelerden oluşan minik çukurlar ve izler kaldı.

    Mantıken düşününce bu mini çukurlar yüzünden kayışın tutunma alanı zayıflamış oluyor haliyle. Bunun kesin çözümü her CVT disklerini ön arka komple değişmek. Fakat parçaları direkt yurtdışından gelen oldukça pahalı bir araç bu. Sadece iki diskin Amerika fiyatı 700 dolar. Sormak istediğim bu minik zedelenmeler nasıl giderilir? O denli derin bir zımparalama ile kayışın kavrama algoritması ciddi değişir. O nedenle yapılamaz diye tahmin ediyorum. Dİğer yandan alüminyum çizikler için bazı kremsel pastalar var. Yine alüminyum tozlarından oluşuyor. Bunlardan uygulama yapılsa durum ne olur? Mukavemet açısından yeterli bir malzeme midir? Yoksa hiç elleme, kayda değer bir probleme veya performandüşüklüğüne neden olmaz mı dersiniz?

    Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. (Araç: Arctic Cat 2008 650 H1 TRV)







  • Bence hiç dokunmayın, kullanacağınız dolgu maddesi ne kadar kaliteli olursa olsun diskler hızla döndüğü için zamanla yerlerine tutunamayarak kopabilir ve daha büyük işler açabilir başınıza. Bu şekilde kalırsa ciddi bir dezavantaj yaratacağını sanmam.
  • çıkma aradınız mı hiç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fcalakol

    Bence hiç dokunmayın, kullanacağınız dolgu maddesi ne kadar kaliteli olursa olsun diskler hızla döndüğü için zamanla yerlerine tutunamayarak kopabilir ve daha büyük işler açabilir başınıza. Bu şekilde kalırsa ciddi bir dezavantaj yaratacağını sanmam.

    Haklı olabilirsin. Sadece biraz pimpirikliyim bu konularda. Dipgazda sanki bir kavra sorunu varmış gibi hissettirmeye başladı. Hafif itip bırakıyor sanki güç olarak... Tabi şu da olabilir ki, zımparanın bir kısmını arka diski sökmeden disk takılı iken yaptım. İçerde alüminyum toz kalıntıları kayışın tam tutunmamasına da neden olabiliyor olabilir. Tamamen kuruyorum tabi kafamdan şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudal

    çıkma aradınız mı hiç?

    Çıkma bulmak çok zor hocam bu araçlar için. Zaten sayılı adetteler Türkiye'de. Pahalı oldukları için pek tercih de edilmiyorlar. Her markanın CVT şanzımanı farklı farklı dizayn edilmiş ATV lerde zaten. Biri birine uymuyor yani. Orijinal parçaları distiribütörden edinmeye kalksak tam 4 le çarpman gerekiyor Abd fiyatlarını. Abd diyorum çünkü Abd malı olduğu için orada gayet ucuz parçalar. Yine de 750 usd ye geliyor oradaki fiyat. Aslında almayı düşünmüyor da değilim. Ama gümrükte ne olur bilemiyorum. O kısmı korkutuyor biraz. Bu şekilde binilmez mi alete, binilir. Ama gün gelir satarsam, temiz, içim rahat ve sorunsuz satmak istiyorum. Değer de kaybetmesin istiyorum sadece...




  • eğer çukurlar çok az derinliğe sahipse kasnaklar sökülüp tornacıda tornalanabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    eğer çukurlar çok az derinliğe sahipse kasnaklar sökülüp tornacıda tornalanabilir.

    Derinik derken maximum 1mm derinlikte 2-3 mm uzunlukta zedelenmelerden söz ediyoruz. 1mm et kalınlığı tornada atılsa, kayışın kavramasında bir probleme neden olmaz mı peki?
  • Hatta bu da parçaların diyagramı. Kırmızı ile işaretli olan parçaların kayışa temas eden parlak iç yüzeylerinden bahsediyorum.



     CVT şanzıman disklerin yara bere olması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.