Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
129
Favori
217.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Of Monsters and Men kullanıcısına yanıt

    Biraz gec oldu ama ayni sorunu yasayacak olan olursa diye paylasayim. Kolonyali mendille silince dokunmatik sorunu duzeldi, bu hafta servise gidecekti arac onu da yarin arayip iptal edecegim.


    Bu vesileyle bu fikri veren arkadasa bir kez daha tesekkur ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 14 Nisan 2024; 18:33:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, Bodrum'da yaşıyorum kapalı garaj maalesef yok. Özellikle sıcaktan koruyacak sağlam bildiğiniz bir branda var mı Formentor için? Şimdi alırım sağı solu kısa gelir. Kullanan beğenen varsa öneri alabilirim. iyi forumlar.

  • Merhabalar,


    WhatsApp grubuna nasıl katılabilirim?

  • MirlivaVII kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de branda kullanımı pek yaygın değil. Onun için her marka model araç için de maalesef branda yok. Halbuki yabancı sitelerde Formentor için türlü türlü branda var. Ama hem fiyatları oldukça yüksek hem de kargosu falan derken astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

    500-1000 TL arasında Türkiye’de cok ürün var ama hemen hemen hepsi kalitesiz. Bir de Guard marka var. 2000 TL civarında fiyatları var. Ben zamanında Opel Corsa aracım için aldım. Oldukça memnun kaldım. Tabii bu firmanın da Formentor için brandasi yok. Ben olsam şöyle yaparım. Aşağıdaki siteden kendi aracımı seçip ona en yakin boyutlarda altında listelenenlerin içinde Guard firmasında bir branda varsa şayet ondan alırım. Birkaç cm çok fark ermeyecektir.

    https://www.automobiledimension.com/car-comparison.php

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Araçla 4 ayı dervirdik. Bayramda gece sürüşü sırasıda full ışıksız yolda matrix farın tadına varırken birden peşpeşe ön çarpışma sensörü hatası, şerit takip asistanı hatası ve uzun far asistanı hatası aldım. Müsait bi yerde kenara çekip arabayı tekrar başlatınca tekrar bir sorun yaşamadım. Ayrıca İstanbul'da çok yoğun trafikte 2 kez park manevrası hatası aldım ve bu durumda ön sensör çalışmıyor. Bu hatalar yazılımsal bir şekilde çözülebilir mi? Benzer durumu yaşayanlar oldu mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DivingDeep -- 19 Nisan 2024; 11:13:30 >
  • Camda sensörlerin olduğu kısma böcek, çamur, su gibi görüşü engelleyici bir şey gelmiş olabilir. Çok yoğun yağmurda ya da karda da benzer şeyler yaşanabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.. yakın zamanda cupre formentor alma niyetim var. araştırmalarım sürmekte... sizce 2022 model 2023-24 arasında yaş dışında bir farklılık var mı ? makyaj vs..sizin görüşünüz nedir ? biraz daha sabır edip 2023 mi alayım ? matrix far olayı sanrıım güzel duruyormuş.. araba konusunda bilgim az.. bu aracı yolda görüncü içim gidiyor tabiri caizse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkaya27 -- 20 Nisan 2024; 17:50:3 >
  • ismailkaya27 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam matrix far sadece selektörde fark yaratıyor . Aydınlatmada inanılmaz fark yok . Hepsi aynı model yıllarının ekstwwlı var işte . 360 kamera en zor bulunan şuan. Onun dışında işte biraz model yılı eski olanlarda ekran boyutları kısa olabilir ya da kameralar olmayabilir pandemçden dolayı çip krizi kaynaklı eksikler oldu .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Aslında normal led farlar ile matrix led ler arasında kullanımda çok ciddi bir fark olması lazım. Mesela Mercedes’lerde durum böyle. Formentor Matrix’de beğenmediğiniz husus nedir tam olarak?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Abartıldığı gibi değil normal hocam işte . Araba gelince karşıdan birini koşuyor birini yakıyor ama işte çok etkileyici değil aydınlatma seviyesi hemen hemen aynı iki versiyonunda kullandım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt

    hımm anladım hocam teşekkür ederim.. bütçemi 2022 modeline endeksledim ama biraz daha koyarsam 2023 e yönelebilrim. aralarında uçurum yok ise 2022 tercih de edebilirim. konuyu takip edeyim okuyayım inş bir gün bende bu araca sahip olabilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkaya27 -- 20 Nisan 2024; 18:24:36 >
  • ismailkaya27 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben 2022 modelini kullanmış şuan 2024 modelini de kullanan biri olarak sizi bilgilendireyim. Öncelikle şunu belirteyim imkanınız varsa ve bekleyebilirseniz makyajlısına yönelin muhtemelen yıl sonuna doğru veya 2025 başına getirirler lansmanı haftaya ayın 29’u deniliyor. 2022 modelde ön kapılarda tıpa var 2024 modelde yok ayrıca sol ön kapı döşeme ayna kontrolcüsünde de krom detay yok düz plastik var. Kaput izolatörü hiçbirinde yok yetkili servisin yedek parçasından temin edebilirsiniz. Malzeme kalitesi iyi değil Seat’ın bünyesinde olduğu için zaten İspanya Seat fabrikasında üretiliyor. Yakıtı fazla ama şehirden şehire biraz değişir ortalama şehir dışı 7 lt, şehir içi 10 lt bu değer kısa mesafe ve sıcak bir şehirdeyseniz 13-14 litreleri de bulur. Yol tutuş iyi bağımsız süspansiyonun katkısı büyük ama sert ayarlanmış suv konforu beklemeyin. Lastikleri değiştirmek yol sesini azaltıp konforu arttırabilir. Kaputu görerek kullanıyorsunuz önü uzun ama progresif direksiyondan dolayı dönüş çapı gayet iyi kaputun köşelerini dönüşlerde net görebiliyorsunuz. Standart led far matrix opsiyonlularda da zaten geliyor kısa far olarak. Matrix’in tek farkı uzunlarda o da otomatik uzunlara alırsanız yolu tarıyor bir de daha keskin aydınlatıyor. Şehir içinde hiçbir farkı yok ama uzun yolda geceleri tatmin ediyor. Görünüş olarak eskimeyecek bir araç ama görünüşe bakıp almayın bence bayiye gidip test edin ikinci el alacak olsanız bile sürüş olarak farkları yok çünkü. Premium segment diye geçiyor ama bana göre yetersiz şu aşamada sıfırına mevcut model için o kadar para vermeye gerek yok bana göre ben olsam ya makyajlı sıfırını yada 2022-2023 model temiz ikinci elini alırdım. Ben niye 2 kere aldım ilkinde ben de dıştan beğendiğim için ikincisinde de satınca fiyat performans olarak daha iyisini bulamadığım için ve daha donanımlısı olduğu için premium paket diye geçiyor. Son olarak araçta bir takım kronik sorunlar mevcut her araçta olmasa da bir çoğunda cam tavan dokunmatikleri ve iç aydınlatmalar çalışmayabiliyor ve frenlerden ses gelebiliyor. SOS kısmı arıza verebiliyor tavan modülüne bağlı olarak. Onun dışında malesef trim sesleri de mevcut bu da her araçta farklı en yaygın olanı kapı döşemeleri ve emniyet kemer tokaları ama arka tavan iç aydınlatmalardan dahi gelebiliyor. İkinci el alırsanız ilk olarak servisten yazılım güncellemelerini de yaptırmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ismailkaya27 İ kullanıcısına yanıt

    Matrix far selektörde fark yaratıyor yorumunun içi biraz boş olmuş. Işıksız yolda farkı anlarsınız ancak ben gayet memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Formentorun bir tanesinden çektim de bu resmi. Led devrelerin hepsi tüm versiyonlarda gözüküyor mu böyle?


    Cupra Formentor ANA KONU

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt

    cevabı yanlış mı yazdınız acaba ? ben selektörde fark yaratıyor demedim ki.

  • vakit ayırıp, ayrıntılı olarak bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

  • ismailkaya27 İ kullanıcısına yanıt

    Yok hocam sizin sorunuza yukarıda bir arkadaş cevap yazmış ona katılmadığımı belirtmek istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrix led ve beats ses sistemi içi boş olan özellikler bunlarla ilgili testler var ben koltuklar icin özellikle ekstra ödeme yaptim degdigini düşünüyorum ileri sürüş tam denemedim birkac ani gereksiz freni can sıktığı icin su an kapali sonra detayli denerim.
    Genel olarak premium markadan geçenler pek memnun degil bunun yerine alinacak araba da ben kendim için göremiyorum ama araba genel olarak genc kitleyi hedefliyor konfor o acidan geri planda özelliklerle doldurulmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
    O yorumu ben yaptım hala diyorum matrix olmayan araçla arasında çok fark yok . Selktör farkı evet var aydınlatma aman aman etkili değil .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.