Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM HD PCI-E için en uygun sinema ses sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    CREATIVE X-FI TITANIUM HD PCI-E ses kartım için, uygun bi sinema ses sistemi kurmak istiyorum. Bütcem 1500 tl civari. Yardımcı olursanız memnun olurum.

    Teşekkürler.



  • Film izlemek icinse ses kartini neden aldin? Filmlerde optic baglantı ile bagladığında ses kartının tamamen bypass edileceğini, yani hiçbir etkisinin olmayacağını biliyor musun?
  • Öncelikle ses kartları ve ses sistemleri konusunda yeterince acemiyim ve tavsiyeleriniz doğrultusunda kartdan hala vazgeçme şansım var. Sorunuzun cevabına gelince; Hayır bilmiyordum. Bu kartı öncelikle Z5500 için düşünmüştüm ancak başka bir forumda uyumsuz olduğundan bahsettiğiniz için z5500 fikirden vazgeçdim. Konuyu biraz daha açmam gerekirse. Yakında bi hd projeksyon cihazı almayı düşünüyorum. Elimde birde dts destekli bir amfi var. Bu sistemin içinde bu kart dan nasıl faydalanabilirim? Fikirlerinizi paylaşir, aydınlatırsanız çok sevinirim üstadım.

    Saygılar.
  • Pclerde ses karti oyunlarda ve analog baglantili ses sistemlerinde 5.1 ses almak icindir.

    Simdi eger sadece film izleyeceksen o zaman ses kartina hic ihtiyacin yok anakartindan optic yada coax artik nasil bi cikisi varsa oradan baglarsin direk amfiye sinyal yollarsin amfi geri kalan herseyi kendisi halleder.

    Madem elinde amfin var ona uygun hoparlor al tak iste. Ikinci elde alabilirsin.
  • Link için teşekkürler.
  • Belkide gülümsemenize sebep olacakdır ama şunuda söylemeden geçmiyeyim ki benim gibi düşünebilecek olan acemiler aynı hayale kapılmasınlar. Benim söyle bi planım vardı. Sinema sistemine kurmayı hayal ettiğim bu kartın çıkışını bir power amfi ye bağlayıp hopörlerlöre verip,harika bi iş çıkarabileciğimi hayal etmiştim :D elimde Onkyo tx-sr 308 amfim varken böyle bişey mümkün dahi olsa gereksiz olduğunu anladım.

    Eğer ortada bir amfi olmasa idi, ses kartından power amfi ile hopörlerlere verilecek ses(mümkün ise) kalitesi, elimdeki tarz bi amfinin ses kalitesi ile mukayese götürürmü?

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuff

    Belkide gülümsemenize sebep olacakdır ama şunuda söylemeden geçmiyeyim ki benim gibi düşünebilecek olan acemiler aynı hayale kapılmasınlar. Benim söyle bi planım vardı. Sinema sistemine kurmayı hayal ettiğim bu kartın çıkışını bir power amfi ye bağlayıp hopörlerlöre verip,harika bi iş çıkarabileciğimi hayal etmiştim :D elimde Onkyo tx-sr 308 amfim varken böyle bişey mümkün dahi olsa gereksiz olduğunu anladım.

    Eğer ortada bir amfi olmasa idi, ses kartından power amfi ile hopörlerlere verilecek ses(mümkün ise) kalitesi, elimdeki tarz bi amfinin ses kalitesi ile mukayese götürürmü?

    Saygılar.

    Bu kart ile güzel sonuç alırdın. Kartın ses rengi ile kullanacağın amplinin ses işleyiş kalitesine bağlı olarak fantazi değişir. Zaten bu kartın sesi çok yumuşak, çok naif ama kuvvetli. Sese müdahale ettikten sonra ampliye vermek bazı insanlar için kayıp gibi görünsede bazıları için kazanç gibidir çünkü kulaklarına hitap eder. Genel olarak mp3 divx ya da bluray rip vs.. gibi medyaları pc üzerinden kartla ampliye aldığımda kullandığım amplinin mod ve işleme zenginliğine göre değişik tadlar elde edebiliyorum. Mesela Pioneer vsx 818 digital bir ampli olsada buna x-fi titanium pce den stereo olarak sesi önce Technics SH-G90 ekolayzıra oradanda Pioneera aktardığımda amplinin zaten çok çok iyi olan x-stereo modu benim için bir şahesere dönüşmüştü. yapmak istediğin şey tamamen senin fantazine kalmış.
    Şu an güncel olarak ps3-xbox360-tv yayınımı ve pc'yi Denon avr 2312ci amplim ile kullanıyorum. Ses kartından ister müdaheleli dolby ister analog olarak her şekilde sesi aktarma şansı var. Ben karttan dolby digital live üzerine %70 cristalizer kullanarak tiz 60 bass 30 da Denon amplinin stereo all channel modunda beş kolona ayrıayrı ekolayzır ayarı çekerek kendi çapımda kendi fantazimi yarattım mesela. Eve gelipte mest olmayan bu nesıl bişeydir demeyen olmadı hiç. Şimdi bunu dinlettiğim arkadaşlara ben bu sese bazı kayıplar yaşayarak ulaştım desem hatalı iş mi yapmış olurum, hayır. Üstelik kayıpsız ses mausumun bir tık ötesinde sonuçta. Önemli olan sesi kendin yakalaman. Mesela bu hafta ikinci el bir Titanium HD kart ya da Asus Xonar Essence STX bulup Denon+Pioneer+Technics SH-G90 karışımından neler çıkaracağım ona bakacağım :) Bu işlerin sonu yok.




  • elimde titanium hd ses kartı var almak isterseniz link vereyim saygılar:
    http://forum.donanimhaber.com/m_57668527/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57668527
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.