Şimdi Ara

Creative Gigaworks T-20 kısa inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Marantz giriş seviyesi hifi sistemimi satmak zorunda kaldıktan sonra eskiye dönüş yaparak küçük ekonomik bütçelerle de müziğin tadını almak adına araştırmalar yaptım. Daha önce sesini duyup çok beğendiğim creative gigaworks serisinin küçük stereo sistemini düşünür oldum. İlk başta fiyatının uygun olması ve stereo olması benim için cezbediciydi. Çünkü 2.1 sistemler de müzik zevkimi alamıyordum. Monitor audio bx2 ve marantz pm 6004 ikilisinden sonra daha önceleri çok beğendiğim altec lansing 2.1 ler bile kulağımı tırmalıyordu sanki. Neyse çok uzatmadan sisteme gelelim.

    Sistemin tanıtımı şöyle yapılmış;

    Herşeyi Değişik Duyun
    İyi sesi ayırt edebilen dinleyenler için yeni sınıf bir masaüstü hoparlör. Creative GigaWorks® T20 masaüstü performansı için yaratılmış benzeri olmayan çok güçlü bir hoparlör sistemidir. Sunduğu kaliteli parçaları örneğin kumaş kaplı tweeterları, koni şeklindeki fiber-glass ile kaplanmış sürücüleri ve BasXPort& teknolojisi, GigaWorks T20 sunmuş olduğu performans ile masa üstü hoparlörlere bakış açınızı değiştirecek. Parlak görünüşünün ve dünyaca ünlü Creative ses kalitesinin keyfini yaşayın.

    Kumaş Kaplı Tweeter
    Kristal netliğindeki yüksek sesleri tamamlayan geniş görünüm.

    Fiber-glass kaplı koni sürücüler
    Alt Frekanslara bile doğal ve net cevap verebilen Yüksek performanslı sürücü; her türlü müziği dinlemek için idealdir.

    2-Yönlü Dizayn
    Ustaca Yapılmış dizayn, daha doğal ve dengeli bir ses için düzenlenmiş tweeter ve orta mesafeli sürücü.

    BasXPort™
    Alt orta mesafeli sesleri arttırmak için akustik olarak düzenlendi. Bu özellik ses dalgalarını efektif bir şekilde görüntüleyip iç kısımdan dışa daha dolgun bir biçimde taşıyarak elde edildi.

    Kolay Kullanım İmkanı
    Önemli kontrollerin hepsine kolay ulaşım - Bass, Tiz, Ses ve Açma/Kapama düğmesi. Kulaklık-çıkışı ve Yardımcı-giriş sayesinde kulaklık ve extra bir aygıt bağlayabilirsiniz.

    Ürün özellikleri:
    28 W yüksek ses çıkış gücü
    Kristal netliğinde ses kalitesi
    2 yollu hoparlörler ile şık tasarım
    Akustik BassXport teknolojisi ile zengin bas sesleri
    Uydu üzerinden Ses,Bass ve Tiz kontrolü
    Kulaklık girişi
    Harici cihazlar için Aux-in grişi
    2 yıl garanti


    Ben ürünü vatan bilgisayardan hafta sonu indirimi ile aldım. Ürünün paketi gayet titizlikle hazırlanmış. Kutuyu açtığınızda sağda ve solda hoparlörler ve ortada da güç adaptörünün olduğu kutu mevcut olarak çıkıyor. Ayrıca kutunun içinde 3,5 mm - 3,5 mm bağlantı kablosu ile 3,5 mm den rca dönüştürüyle birlikte çıkıyor. Ben dönüştürücü kullanmak istemediğimden 15 tl değerinde bir 1,5 metre boyunda bir tarafı 3,5 mm jack diğer tarafı rca jack olan 24 k altın kaplama olduğu iddia edilen kabloyu da aldım :) Ürünün ön panelinde bass tizz ve voluma kontrol potları bulunuyor. (Benim en çok sevdiğim şeylerden biri bu) Bu kontrol potlarının hemen altında da kulaklık çıkışı ve aux girişi bulunuyor. (Bilmeyen arkadaşlar için bu ürünü bilgisayarınıza bağladıktan sonra arada telefonunuzdan veya mp3 çalarınızdan da müzik dinlemek isterseniz iki ucu 3,5 mm olan herhangi bir ses kablosuyla aux girişinden bağlantı ile müziğinizi dinleyebilirsiniz) Arka panelde 3,5 mm girişi, elektrik girişi, ve sol hoparlöre tek kablo ile çıkış mevcut. Diğer hoparlöre giden kablonun yarım metre olduğunu okumuştum forumlarda ama öyle değil. İki hoparlör arasındaki kablonun boyu 1 metre. Küçük oda ve ofisler için bu boyutta hoparlörler ile uygun bir uzunluk bence.

    Ürünü haricen aldığım 15 tl değerinde kablo ile direk marantz cd 5004 cd oynatıcıma bağladım. Ufak bir müzik arşivim var kendimce. İlk başta Adele 21 albümünü taktım. Benim odam 14 m² boyutunda. İlk parçamda Set Fire To The Rain. Küçük sürücülerine rağmen gayet temiz bir ses verdiğini belirtmeliyim. Bass ve Tiz ayarları orta civardayken bir tırnak ile sabitlenebiliyor. Bu ayarlarda dinlemeye başladım. Basxport teknolojisini mağazada seçememiştim ancak evde seçebildim. Bence gayet alt frekanslara inebilen bir ürün. Subwooferla kulağını müzik dinlemeye alıştırmış arkadaşlar daha alt frekanslara inmesini bekleyebilir ancak bu boyutta bir ürün için gayet başarılı bence. Adele 21 albümü bittikten sonra Michael Jackson'ın ve müzik tarihinin en çok satan albümü olan Thriller albümünü taktım. % 35 volume ile albümü baştan sona kadar dinledim. Ancak Jackson'un albümünde daha ilk şarkıda bass ayarını orta seviyeden çok az daha yükseltme ihtiyacı duydum. Bu ayarla bu albümü de bitirdim. Bu albüm için de yorumum gayet olumlu olucak. Thriller parçasının başındaki kapı gıcırdısını bütün ayrıntısına kadar hissettiğimi belirteyim. Sıradaki albümüm Sıla'nın Joker albümü. Bu albümün dvd si'de mevcut. İzleyen arkadaşlar varsa bilirler dijital sesler yok. Yalnızca müzikal enstrümanlar ve çok eğlenceli müzisyen bir grup tarafından sılanın vokaldeki eşsiz başarısıyla harmanlanmış bir albüm. Bu albümde de müziğin tadını vardığımı belirteyim. Gelelim olumsuz not düştüğüm albüme. Death grubunun çok sevdiğim albümlerinden biri olan Symbolic albümünde bu ürün hız olarak bass atımlarında geride kalıyordu. Baterist fazla aktif olunca yetişemedi bu ufaklıklar. Yinede kötü değildi demek istiyorum. Ancak bu müzik türü ve benzeri hızlı bass içeren müziklerde aynı tepkiyi vereceğini varsayarak bu müzik dalından keyif alan arkadaşların dinlemeden bu ürünü almamasını öneririm.

    İkinci kısımı bilgisayarımda kullandığım audiotrak prodigy hd 2 advance de special edition ses kartına bu ürünü yine rca ile bağlayarak yaptım.
    Bilgisayarımda Norah Jones'un 6 adet flac albümü. Yine bir kaç flac albümün yanı sıra gökselinde flac bir albümü vardı. Norah jones dinlerken bu sanatçı için en uygun hoparlör bu diye düşündüm. Gayet hoş bir müzikal sahne oluştu odamda. Küçük bir gece lambası ve hafif bir içkiyle eşsiz bir keyif oldu diyebilirim. Little broken hearts albümün 2.parçası Say Goodbye adlı parçayı Norah Jones hayranları bilir diye düşünüyorum. Sonrasında bulunduğu albümlere adlarını vermiş olan Little Broken Hearts ve Come Away With Me adlı parçada da gayet keyif aldığımı belirteyim. Göksel'e geçtiğimde ise kendime Göksel'mi Norah'mı sorusunu sordum. Yine gayet keyif aldığım bu albümü de sonuna kadar dinledim.

    Gelelim sonuca :) Arkadaşlar benim bu ürünü size tavsiye edebilmem için çok önemli bir şeyi belirtmem gerek. Ben 2.1 sistemlerle müzik dinleyemiyorum. Bu kadar beğenimin altında kesinlikle bu olabilir diye ön yargıda bulunabilirsiniz ki haklı da olursunuz. 2.1 veya 5.1 sistemlerle müzik dinleyen ve seven arkadaşlara tavsiye etmiyorum bu sistemi. Ancak ben çok yüksek sesle müzik dinlemem. Açarım kulağıma kaliteli müzik ve ayrıntısı gelsin derseniz bu sistemde hiç bir frekans diğerini bastırmıyor. Ben cd çalarım da ve bilgisayarımda yüksek seste çok ufak bir bozulma hissettim. O kadar yüksek sese çıkacak ve çoğunlukla o yükseklikte dinleyecek arkadaşlara da tavsiye etmiyorum. Film ve oyun için henüz denemeler yapmadım. Ama dediğim gibi bu sistem müzik tabanlı bir sistem. Müzik dinleyecek arkadaşlara, çok yüksek ses açamayanlara ve çok hızlı basslar barındıran müzikleri pek dinlemeyen arkadaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. (Subwoofer ile müzik dinlemeye alışmış arkadaşlar için yukarıda yaptığım uyarıyı tekrar ederim)

    Elimden geldiğince bu ürünü size anlatmaya çalıştım. Umarım okuyanlara faydalı olacak bir inceleme yapabilmişimdir. Gelecek soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Ayrıca benim dinlemediğim müzik türlerinde nasıl bir performans sergilediğini merak edenler var ise kulağımın sağlığıyla doğru orantılı olarak o müzikleri dinleyip fikrimi söylerim. Okuyan herkese teşekkürler.







  • Aryel kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın keyifli dinlemeler bu ürün kendini şaşırtıyor ufacık boyutlarından çıkan o ses bundan mı geliyor diye bence müzik dinlemek için ideal f/p ürünü yapmış creative bencede müzik stereo dinlenmeli bir türlü sublara alışamadım gitti neyse fazla uzattım keyifli dinletiler




  • des_955 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle.creative bugün t2 adı altında aynı ürünün tamamen aynı kalitesiyle biraz daha büyük sürücülü ve kabinlisini yapsa çok harika bir hifi tablosu ortaya çıkar diyebiliriz sanırım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    aynen öyle.creative bugün t2 adı altında aynı ürünün tamamen aynı kalitesiyle biraz daha büyük sürücülü ve kabinlisini yapsa çok harika bir hifi tablosu ortaya çıkar diyebiliriz sanırım :)

    merhaba elimde şu anda x-530 5+1 var ama yerim olmadığı içinyeni bir sistem düşünmeye başladım t20 nin bass'ını nasıl buldunuz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clocky

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    aynen öyle.creative bugün t2 adı altında aynı ürünün tamamen aynı kalitesiyle biraz daha büyük sürücülü ve kabinlisini yapsa çok harika bir hifi tablosu ortaya çıkar diyebiliriz sanırım :)

    merhaba elimde şu anda x-530 5+1 var ama yerim olmadığı içinyeni bir sistem düşünmeye başladım t20 nin bass'ını nasıl buldunuz acaba?

    Alıntıları Göster
    T20 bass yok denilebilir




  • clocky C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Arkadaşımız yukarıda bass yok denebilir yazmış ama ben katılmıyorum. Müzik için halen stereo diyorum. Sizinde kullandığınız gibi insanlar bu 5.1 multimedya sistemlere alıştıktan sonra stereo sistemlere bass yok yaklaşımı gösteriyor. Oysa hepsi için değil ama çoğu 5.1 sistem için söyliyebileceğim şey müziği müziklikten çıkarıyor. Bass ağırlıklı bir gürültü haline getiriyor. Gece müziğimi açıp huzur içinde dinliyorum. Kapatma gereksinimi dahi duymuyorum. Ben dinlediğiniz müzik türlerini bir yazın bakalım konuşalım sizin için sağlıklı olanı bulalım derim. İyi günler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    Merhaba. Arkadaşımız yukarıda bass yok denebilir yazmış ama ben katılmıyorum. Müzik için halen stereo diyorum. Sizinde kullandığınız gibi insanlar bu 5.1 multimedya sistemlere alıştıktan sonra stereo sistemlere bass yok yaklaşımı gösteriyor. Oysa hepsi için değil ama çoğu 5.1 sistem için söyliyebileceğim şey müziği müziklikten çıkarıyor. Bass ağırlıklı bir gürültü haline getiriyor. Gece müziğimi açıp huzur içinde dinliyorum. Kapatma gereksinimi dahi duymuyorum. Ben dinlediğiniz müzik türlerini bir yazın bakalım konuşalım sizin için sağlıklı olanı bulalım derim. İyi günler :)
    Bende müzik için stereo diyorum ama benim bahsettiğim 3 yönlü yani tiz mid ve bass ı aynı anda verebilen sistemlerdir yani daha büyük kabinli sistemler
    Stereo müzikte bass olmamalı mı sizce peki düşük frekans sesleri nasıl duyacaksınız
    Ne yazıkki t20 düşük frekans sesleri üretemeyecek derecede küçük bir sistem

    5.1 sistemlere bass ağırlıklı ve gürültülü yorumunda bulundunuz bu yorumu yaparken megaworks ve gigaworks s750 sistemlerini dinlememiş olduğunuzu tahmin ediyorum çünkü bu sistemler 2.1 kullanılsalar bile müzikte iyi performans gösteriyorlar
    Müzkte tiz mid ve bass da vardır fakat bu düşük frekans sesler film de olduğu gibi odayı doldurmazlar sadece derinden hissedilirler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    Merhaba. Arkadaşımız yukarıda bass yok denebilir yazmış ama ben katılmıyorum. Müzik için halen stereo diyorum. Sizinde kullandığınız gibi insanlar bu 5.1 multimedya sistemlere alıştıktan sonra stereo sistemlere bass yok yaklaşımı gösteriyor. Oysa hepsi için değil ama çoğu 5.1 sistem için söyliyebileceğim şey müziği müziklikten çıkarıyor. Bass ağırlıklı bir gürültü haline getiriyor. Gece müziğimi açıp huzur içinde dinliyorum. Kapatma gereksinimi dahi duymuyorum. Ben dinlediğiniz müzik türlerini bir yazın bakalım konuşalım sizin için sağlıklı olanı bulalım derim. İyi günler :)

    yani genelde britney spears, rihanna, lady gaga, slow rock ve bol basslı şarkıları genelde arada sırada da bass ı çok olmayan şarkılar dinliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    Merhaba. Arkadaşımız yukarıda bass yok denebilir yazmış ama ben katılmıyorum. Müzik için halen stereo diyorum. Sizinde kullandığınız gibi insanlar bu 5.1 multimedya sistemlere alıştıktan sonra stereo sistemlere bass yok yaklaşımı gösteriyor. Oysa hepsi için değil ama çoğu 5.1 sistem için söyliyebileceğim şey müziği müziklikten çıkarıyor. Bass ağırlıklı bir gürültü haline getiriyor. Gece müziğimi açıp huzur içinde dinliyorum. Kapatma gereksinimi dahi duymuyorum. Ben dinlediğiniz müzik türlerini bir yazın bakalım konuşalım sizin için sağlıklı olanı bulalım derim. İyi günler :)

    bu arada yardım ettiğiniz için teşekkür ederim :)
  • -THIEF- - kullanıcısına yanıt
    Bizzat megaworks thx 550 yi 1 sene kadar kullandım. Sizin yanıldığınız nokta t20 nin alt frekansları üretemediğini sanmak. Edifier in de studio serisinin 1900 modeli var. Kağıttaki verilerine göre 5 inch mid-bass sürücüsü var ancak 60 hz e ancak inebiliyormuş. Bu t20 nin alt frekanslara inebildiğini gayet duyuyorum. 50 Hz olduğu da yazıyor. Siz bass seslerin baskın olduğu sistemlerde anca duyuluyormuş gibi yazmışsınız. Kendi çapında (küçük olduğu için) gayet başarılı müzik dinlenebilir bir yapıya sahip. Bu benim görüşüm yani.
  • clocky C kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde bol bass seviyorsanız 2.1 sistemlere yönelmenizde fayda var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    Hocam sizde bol bass seviyorsanız 2.1 sistemlere yönelmenizde fayda var
    Kusura bakmayında ne kadar 50 hz verirse versin o boyuttaki uydunun vereceği alt frekans beni tatmin etmez
    Sizi tatmin ediyorsa benim için problem yok ama ben hala o boyuttaki bir sistemin müziklerde dolgunluk verecek kadar alt frekans üreteceğine inanmıyorum
    Bence alınması gereken kule tipi büyük hacimli hop. lerdir tabi burada illaki edifier yada microlab değil müzik zevk işi dinlemek lazım bütçe lazım
    İşte o bütçeyi bulana kadar stereo ses kartı ve gigaworks s750 ile 2.1 devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -THIEF-

    Kusura bakmayında ne kadar 50 hz verirse versin o boyuttaki uydunun vereceği alt frekans beni tatmin etmez
    Sizi tatmin ediyorsa benim için problem yok ama ben hala o boyuttaki bir sistemin müziklerde dolgunluk verecek kadar alt frekans üreteceğine inanmıyorum
    Bence alınması gereken kule tipi büyük hacimli hop. lerdir tabi burada illaki edifier yada microlab değil müzik zevk işi dinlemek lazım bütçe lazım
    İşte o bütçeyi bulana kadar stereo ses kartı ve gigaworks s750 ile 2.1 devam

    Alıntıları Göster
    zaten sıkıntı orda hocam. bu hoparlörin az yer kaplayan, bütçesi ve kullanım yeri kısıtlı olan ama stereo müzik dinlemek isteyen arkadaşlar için üretildiği çok açık. bende farkındayım bu sistemin megaworks kadar güçlü olmadığının ve o koskoca subwooferın inebileceği frekanslara inemeyeceğinin. ama bu tavsiye edilmeyeceği anlamına gelmiyor. her ürünün kendi müşterisi olur, hitap ettiği bir kitle olur. sorsanız iyi işçilikli lambalı bir amfiyle dali heliconlarını stereo bağlamış dinleyen biri sizin s750 li 2.1 sisteminizle müzik açıp 5 dk dinlemez. amacım burda bu bütçeye ve kullanım şartlarına sahip arkadaşlara stereo müzik keyfi sunmak. zaten creative t3130'ün subwoofer ını bu sistemle paralel bilgisayarıma bağlayıp denedim. illaki bu üçlünün de dinleyicisi vardır. ki çok kötü de olmadı. ancak bu demek olmuyor ki bu sistem subwoofersız işe yaramaz. az sonra çıkartıp cd çalarımdan devam edeceğim. gayet de keyif alıyorum. keyif alabilecek arkadaşlar olduğunuda biliyorum. her görüşe her fikre saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aryel -- 25 Eylül 2013; 23:24:56 >




  • İnceleme çok güzel ve bence objektif olmuş. Elinize sağlık. Ufak sistemler içinde bence guzel bir alternatif
  • District7 kullanıcısına yanıt
    :) umarım birilerine faydalı olabilmişimdir. 3 bin tl verdiğim hifi sistemimi sattıktan sonra bana keyif veren tek müzik hoparlörü. hemde 150 tl ile :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    :) umarım birilerine faydalı olabilmişimdir. 3 bin tl verdiğim hifi sistemimi sattıktan sonra bana keyif veren tek müzik hoparlörü. hemde 150 tl ile :)
    Hocam birşey sorucam şimdi iş yerimde dinlemek için bir sistem istiyorum , çalışma masama koyucam... 70 tl ye 2. el t20 buldum hemde çok temiz alsammı karar veremedim.Yine bugun 100 tl ye de gigaworks g500 buldum.Oda temiz... Acaip arada kaldım.. Evde 2 tane thx 550 im var yıllardır kullanırım inanılmaz memnunum ama g500 ü bilmiyorum... Sence T20 mi almak daha mantıklı yoksa 30 tl daha verip G500 ü mü alsam ? Bu arada sadece stereo olarak kullanıcam...
  • Devian kullanıcısına yanıt
    G500 ü bende dinlemedim ama genel bir bakışla t20 den çok üst düzeymiş gibi görünüyor. İlerde evinizde sinema sistemi olarak ta kullanabilme ihtimalinize binaen o fiyata g500 ve temiz olması da daha avantajlı gibi duruyor. Ama t20 kötü bir ürün değil. Kalabalık istemem fazla ses açamam stereo müziğim dinleyim keyif alayım derseniz o da seçilebilir sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryel

    G500 ü bende dinlemedim ama genel bir bakışla t20 den çok üst düzeymiş gibi görünüyor. İlerde evinizde sinema sistemi olarak ta kullanabilme ihtimalinize binaen o fiyata g500 ve temiz olması da daha avantajlı gibi duruyor. Ama t20 kötü bir ürün değil. Kalabalık istemem fazla ses açamam stereo müziğim dinleyim keyif alayım derseniz o da seçilebilir sanırım

    hocam evimde zaten 2 tane 550 var zaten g500 eve fazla gelir avr sistemim var zaten asıl benim için önemli olan şu an ses kalitesi.Eğer ses kalitesi olarak t20 üstün ise hiç düşünmeden alırım.. Ama işte ikisinide yan yana dinlemeden bilemessin... Birde g500 ün sub ı var kocaman ... ondan çekindim patron bu ne la demesin die




  • Aryel kullanıcısına yanıt
    bende dün vatan internet sitesinden almış bulunmaktayım T20'yi kargo dahil 165 liraya maloldu biraz pahalı ama tam benim istediğim şekilde yapmışlar vede ben kaliteli müzik dinlemek için aldım. Çok yükses ses açamıyorum zaten apartmanda oturduğum için. Bence önemli olan kısık seste de yüksek seste de kaliteli olması. Elimde Sound Blaster x-fi 5.1 pro ses kartı var ürün geldiğinde bakalım bu ikisini birlikte deneyeceğim. Kullanıcı yorumları hep olumlu yönde. ASIO yada WASAPI ile kullanacağım ses kartını tam performans kullanmak için.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Ben halen cd çalarımda ve bilgisayarım da kullanıyorum t20 yi. Gayet keyifle müziğimi dinliyorum :)) Tabikii bu keyfi tamamen t20 ye yüklemek haksızlık olur ama t20 gerek boyutu gerek ses kalitesiyle çok pratik bir ürün. 2+1 çok kaliteli bir sistem beni cezbetmedikçe kullancam gibi görünüyor. Aego m i çok merak ediyordum. Hala da ediyorum ancak o kdr bütçem yok şu aralar. Albümlere para vermekten yetiştiremiyorum. Korsan ve internetten müzik dinlemiyorum desem yalan olur ama çok dinlediğim sanatçılar ve beğendiğim albümleri emeğe duyduğum saygıdan almak zorunluluğunda hissediyorum kendimi. Malum ülkemizin ekonomik şartları izin vermiyor her beğendiğimiz albümü almaya. Bakalım :) aego m i alırsam onun geniş bir incelemesini yapacağım. Tekrar hayırlı olsun t20 :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.