Şimdi Ara

CPU fanı dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım yeni değil. İçini uzun zamandır açmadım kablolarına ellemedim. Windows 10 kullanıyorum. Windowsun sitesinden İSO indirerek format attım. Tüm ayarlar, güncelleştirmeden güvenlik, kurtarma ekranından bu bilgisayarı sıfırlayın seçeneğindeki seçerek bilgisayarıma format attım. İkisinde de yanlış attığım için aynı yerden farklı ayarlarla tekrar attım. Bu sefer de fan dönmemeye başladı performansta düşüş gözlemleyince fark ettim. PC açılırken 6 defa dıt sesi çıkartıyor ve CPU fan error yazıyor. Ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Klavye usb portsa standart port bulman lazım yada usbden yerini değiştir bir dene klavyeyle alakalı bir durum yanlış hatırlamıyorsam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu açtıktan sonra bilgisayarın içini saç kurutma makinesiyle temizledim aşırı toz birikmişti. Bilgisayarı bağladım fan dönmeye başladı error vermedi. Tekrar söktüm bezle iyice her yerini temizledim şimdi fan yine dönüyor ama çok yavaş dönüyor elimle döndürüyorum (araba vurdurur gibi) hızını kazansın diye olmuyor. Yine CPU error almaya başladım açılışta. Eskiden fanı elimle hafifçe döndürürken tık tık ederdi şimdi öyle olmuyor paslanmış gibi hissediyorum. Napmak lazım yeni fan almaktan başka çare var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoaringLion kullanıcısına yanıt
    Fanın üstündeki bandı kaldır küçük bir kapak var onu aç oraya evdeysen yağ dök yada benzer bişey elinde ne varsa elinle az çevir sonra kapağı yavaşça kapat kapatırken taşabilir sorun değil sonra bandı takmasanda olur eski haline dönücektir birde
    Biosu default yap bir ihtimal biostan cpu fanı devrini düşürmüş yada sessiz moda almış olanbilirsin k.g

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fanın arka yüzündeki etiketin ortasına bastırdım bi boşluk hissettim acaba burası mı dedim, etiketi söktüm gerçekten de bi kapak vardı kendiliğinden açıldı zaten etiketi sökünce oraya yarım çay kaşığı zeytinyağı döktüm anında etki gösterdi elimle pervaneyi çevirdim iyice yayılsın diye durmak bilmedi fanımı durdurana aşk olsun bu saatten sonra dedim 😁 bilgisayara taktım şu an ilk günkü gibi kullanıyorum.

    Fanın ön yüzü:

    CPU fanı dönmüyor


    Fanın arka yüzü:

    CPU fanı dönmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaringLion -- 29 Mayıs 2020; 20:38:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.