Şimdi Ara

cpu core clock down

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Phenom 2 x6 işlemcim var cpu 65 dereceye gelince çekirdek hızı 3300 mhz den 800 mhz ye düşüyor bunu engellemenin bir yolu yokmudur . Bu anakartın mı yoksa işlemcininmi bir özelliği acaba.



  • anakartin markasi gigabyte olabilir mi?amd islemciler 65 derecede calismaz da o bakimdan.anakartlar yanlis olcebiliyor hatta bununla meshur bir firma var.islemci ozelligi olan coolnquiet islemci guc ihtiyacina gore hizi degistirir 800 mhz'ye kadar dusurur isiniyor diye dusmuyor hiz cunku gercekten 65 derece olsa reset atar.cekirdek sicakligi ayri islemci sicakligi ayri bir seydir arasinda 10 derece oynar coretemp diye bir program var onunla bakin ve sicaklik sorunu varsa sogutucu alin biostan coolnquiet ozelligini kapatin surekli 3.3 ghz calisir.daha cok elektirik daha cok sicaklik yani nette gezerken de 3.3 ghz'ye gerek yok cnq guzel bir ozelliktir intel'de de var ismi farkli olarak.
  • amd işlemciler 65 derecede neden çalışmaz?ideal sıcaklığı nedir amd işlemcilerin?neden 65 derecede reset atar amd işlemciler?

    hocam gerçekten merak ediyorum...zira bende bir amd işlemci ve gigabyte anakartla reset programını çok uzun süre yaşadım.
  • arkadasin islemci 1100t imis ve amd'nin sayfasinda 62 derece cekirdek en yuksek sicaklik yaziyor ve bunu forumdan bir arkadas 1090t ile denedi hakkaten 62 derecede cekirdek kendini kapatiyor.reset olayi hic basima gelmedi hatta kasti olarak sempron 3000 islemcimi yakmaya calistim ama yanmayi birak reset bile atmadi alet hani amd islemciler derken senin islemcin 65 derecede calismaz niye benim islemcim picture mi demesin diye amd islemciler dedim yoksa modeline gore degisir en yuksek sicaklik ama genelde yuksek sicakliklarda calismaz.

    Max Temps (C) 62

    http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=726&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=

    reset olayi anakarta gore degisebilir dediler.reset atmayip bile bile islemciyi yakan anakart olmaz ama peki dedim soyle bir baslik actim denedim calisiyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_52124138/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52124138

    dedigin sikayeti daha once de duydum ya anakartin biosunu degistir ya iyi bir fan al bu ikisini de deneyen oldu.




  • guncelllllll
  • normal kullanımda 800 mhz ye düşme olayını yaşamıyorum h50 işlemci soğutucum ve yeteri kadar hava sürkülasyonu yapabilen bir kasam var .Olay prime 95 test yaparken açığa çıktı ayrıca x4 965 işlemcim var onda böyle bir sorun yok 70 derceye kadar çıktı yavaşlama olmadı.anakartlarım asus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.