Şimdi Ara

Çözülemeyen İnternetten Kopma Sorunu.(Çözebilene 100 TL Hediye) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam yazdığınız şeyler çelişiyor, hem sadece kablolu pcden bağlanırken internetinizin kesildiğini yazmışsınız, hem de ttnet tarafında kesintinin görüldüğünü, PC özelinde olmadığını yazmışsınız.


    Öyle bir şey yazmışsınız ki ethernetten bağlı bilgisayarınız routerınıza erişip bir şekilde ttnet ile olan wan bağlantısını kapatıyor veya çökertiyor gibi.


    Çok mantıklı gelmedi, teoride böyle şeyler mümkün atıyorum switch landan bir kablo çıkartıp tekrar aynı switch başka porta kablo takarsanız switchi baya sıkıntıya sokabilirsiniz ama sizin bilgisayarda böyle bir şey pek mümkün olmasa gerek. İsterseniz bir de anakarttan ayrı olarak farklı ethernet kart alıp deneyin.


    https://www.amazon.com.tr/Tp-Link-Tg-3468-Gigabit-Express-Adapt%C3%B6r%C3%BC/dp/B003CFATNI





  • mcanka M kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun hala devam ediyor. Evet bilgisayar interneti kesiyor. Modeme bilgisayar reset attırıyor olabilir. Zira internet koptuğu anda wifi ağlarına bakıyorum hemen telefondan, oradan da kaybolmuş oluyor. Evde bilgisayarı açmadığım sürece kesinlikle internet kesilmiyor. Ps oynuyorum kablolu internetle tık yok.


    Bu ürünü deneyeyim. Usb ethernet denesem aynı mantık olur mu?


    edit: kastımı yanlış anlamışsınız, sadece bilgisayarda internet kesilmiyor. İnternet sadece bilgisayar açıkken kesiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 24 Ocak 2021; 21:43:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit bir şey ama 15dk muhabbeti aklıma takıldığı için yazıyorum. Denetim masasında güç seçenekleri varya oradaki plan yüksekı performansa çevirin. Bi deneyin. Olmazsa aynı yerde gelişmiş güç seçeneklerinden belki 15dk sonra kendini kapat ayarlıdır ;) modemdeki kesintiyi açıklamaz ama denemekten bir şey kaybetmeyiz.

    Bir de belki anakartta donanımsal bir sıkıntı filan vardır. İnternet sitesine bir baksaydınız belki güncelleme filan yayınlamışlardır.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Evet hocam USB ethernet de olur.
  • Bir de bağlantı koptuğu zaman modeminizin arayüzüne girip log kaydını atabilirseniz belki daha somut şeylere ulaşabiliriz.
  • mcanka M kullanıcısına yanıt

    Hocam modemden logları nereden alacağım yardımcı olur musunuz? Archer c5v modem.

  • Zerathull kullanıcısına yanıt

    Modem arayüzüne tarayıcıdan girin. Genelde http://192.168.1.1 ya da http://192.168.0.1 adresidir. Modemin arkasındaki etikette de yazar bu adres. Kullanıcı adı ve şifre defaultta her ikisi de admin olması gerekiyor. İnternet Servis Sağlayıcınız verdiyse modemi default şifreyi değiştirebiliyorlar, hiç giriş yapmadıysanız onlardan şifreyi öğrenebilirsiniz.


    Arayüzde solda şöyle bir menü olması lazım, System Tools/System Log. Sayfanın altına doğru da "Save Log" diye bir button olması gerekiyor, bununla logları indirebilirsiniz.



    Çözülemeyen İnternetten Kopma Sorunu.(Çözebilene 100 TL Hediye)




  • örnek modem ip 10.1.1.1 -t diyerek ping at arada kesilme olursa modemle internet bağdaştırıcı arasındadır kesilme yok akış devam ederse aynı pingi ping www.google .com.tr -t diyerek devam et burada kesilme olursada modele telekom portu arasında sıkıntı vardır varsa başka modem ile dene.

  • mcanka M kullanıcısına yanıt

    Hocam USB'den ethernet denedim bugün, maalesef yine kesinti oldu.

    Çözülemeyen İnternetten Kopma Sorunu.(Çözebilene 100 TL Hediye)
    Çözülemeyen İnternetten Kopma Sorunu.(Çözebilene 100 TL Hediye)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.