Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ - İlginç klima sorunu, tavsiye bekleniyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
16.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benzeri bir sorunda ben yasıyorum. Klima bazen çalışmıyor yani kompresör devreye girmiyor. Soğutmuyor. Sonra birden yolda çalılmaya başlıyor. Gecen yıl trabzondan İstanbul a klimasız gelmek zorunda kaldım. Ertesi gün çalışmaya başladı. Bir iki kez ustaya gittim çalışırken anlayamayız dediler.
  • TeKNoYDN kullanıcısına yanıt
    Herkese teşekkürler. Yetkili servise servisin yoğunluğundan gidemedim.

    Şaşmazda farklı bir usta baktı, klima normal dedi. Onun yanındaki reno servisinde bilgisayara taktık. 2 hata gördü, birisinden olmaz dedi. Diğer hata ise eveparator sondasıymış; yalnış yazmış olabilirim. Bundan olabilir, hatayı silelim yine olursa bakarız dedi. Bir kaç gündür çok sıcakta arabayı test edemedim, bayram tatilinde sorun olursa hata verdi mi diye yine baktıracağım.
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Delphi yazılım olayına bir bakayım, mantıklı geldi. Bende elektronik veya sensör arızası olmasını bekliyorum, mekanik bir sorun olsa her zaman çalışmaması mantıklı geliyor. Bu arada klima basınç sensörünü yurtdışında okuduklarımdan sonra değiştirttim. Ancak sorun devam ediyor. Dediğiniz gibi tampon söküp değiştirdiler, 200 tuttu.

    Bu arada klimada sorun olacağı çalıştırmalarda fanlardan azalıp artan ses geliyor. Sanki karar veremiyor gibi :) fan sesi artıyor azalıyor, yada iyice takıntılı oldum bana öyle geliyor.

    Soğutma fanlarında sorun var mı sorusunu sorayım. Sıcak havalarda yapmasından mantıklı geldi. Usta bakmıştır sanırım...
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Orijinal olmayan bir sensör takıldıysa onla alakalı olabilir hocam, bilemiyorum.

    Takipteyim konuyu. :)
  • astmete A kullanıcısına yanıt
    Rolantide yapmıyor biraz gaz verince boşta ve viteste yapıyor.
  • Kesinlikle klima komprasorun arızalı. Servise gitmeyin. Çok fena geçirirler
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Selam benim icinmi yazdiniz, eğer öyleyse kompresör neden bu sesi yapar.
  • astmete A kullanıcısına yanıt
    Hayır sizin icin yazmadım. Sizin sorununuz muhtemelen polen filtresi. Yan sanayi uyduruk filtre takılmış aracınıza
  • Selamlar.

    Öncelikle sorun devam ediyor. Yetkili servise götürdüm. Gün içerisinde beni arayıp kaptür yapıyormuş, şüpheleniyoruz değiştirelim diye sordular. Onun öncesinde, klima basınç sensörünü değiştirmiştim. Aynı kaptür olmasın diye, nerede ki kaptür diye sordum. Kompressör üstünde deyince değiştirin, uygundur dedim. Aracı almaya gittim, bindim biraz uzaklaştım... Ama klima sıcak üflüyordu :( Meğersem benim öncesinde değiştirdiğim, tamponun arkasındaki radyatöre bağlı kaptürü tekrar değiştirmişler. Neyse sağolsunlar, parçaya söktüler ve paramı iade ettiler. Hata şundadır da diyemediler, usta sağolsun ayak üstü eveparatör kaptürünü bir değiştir; onda hata gördük dedi. Şimdi parçasını bulup onu değiştereceğim. Bu arada servis kompressörden yapıyordur diyemedi :( Aracın servis dökümanlarına kadar buldum. Son çare bu kaldı... Güncel durum budur :)




  • İstanbul'da iseniz Koyuncuoğlu klima Maslak'ta tavsiye ederim.
  • Ankara'dayım.
  • Megane 3 aracımda benzer bir sorun yaşıyorum. Klimanın soğutması azalmıyor üflemesi azalıyor.(fan hızında bir değişim yok). Klimayı kapatıp 15 dk sonra açınca düzeliyor. Sonra yine aynı döngü devam ediyor. Sizin arıza da bu şekilde miydi acaba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.