Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] ]Debian 8 ağ içi SSH bağlantı sağlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Daha önceden Ubuntu 14.04 LTS sürümlü linux sunucu kullanmıştım Putty,Filezilla ve Winspc ile bağlanabiliyordum. Bu yaz yapacağım staj için Debian 8 kurdum laptop'uma ancak masaüstümden Putty ile bağlanamıyorum. Düşündüğüm sebeb şifremin hane sayısı olabilir dedim başta ancak tam nedenlerini anlamış değilim. Bu arada kurulum sırasında Utilities (gereklilikler) üzerinde SSH Server'ı da seçtim tabiki adımı atlamadım. Mesela Linode'da kiraladığım vps te kullanıcılara(root dahil ) 6 haneden fazla şifre ekleyemiyordum laptopta 10 haneli şifre kullanıyorum (laptop içi terminalde su -l root ile 10 haneli şifre çalışıyor babalar gibi). Biraz ezbere bilgilerle gidiyorum işin aslı hakim olmadığım bir OS ve akılsız başımı duvarlara yeni vuruyorum diyebilirim. Ağ içi Putty üzerinden erişimi sağlamam için yapmam gereken gereksinimler konusunda bilgilendirirseniz çok güzel olur. Teşekkürler.

    Edit : eşşek kafam o kadar doluki bakmayı unutmuşum Laptoptan kullanıcıma logoff yapıp root denediğimde de olmuyor. Putty den kendi kullanıcı adım ile bağlanabiliyorum mesela ama root yetkisi ile işleri yapmak istiyorum .

    Edit2 : kendi kendime çözdüm diyelim Kullanıcı adım Muhammet idi önce puttyden ağ içi ipme bağlanıyorum 192.168.1.x:22 daha sonra su root ile giriş yaptığımda oluyor. Ama saçma bulduğum kısım niye direk root girişini yapamıyorum terminalin veya putty'nin içinden yapıyorum bunu anlamış değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MK MarineBoy -- 16 Mayıs 2015; 1:46:24 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.