Şimdi Ara

Corsair VS550 Yanık Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Corsair VS550 güç kaynağımdan yanık kokusu geliyor ama sorunu tam olarak bilmiyorum. Ekran kartı takmadığım zaman böyle bir sorunu yok ama ekran kartını taktığım zaman, hem koku geliyor hem de güç kaynağı ısınıyor (en azından elimle hissettiğim öyle). İçini açtığım zaman herhangi bir sorun ya da kusur gözükmüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

    Corsair VS550 Yanık Kokusu


    Corsair VS550 Yanık Kokusu


    Corsair VS550 Yanık Kokusu


    Corsair VS550 Yanık Kokusu


    Corsair VS550 Yanık Kokusu







  • Güc kaynagi yüke girdiginde isinir, normaldir, genel sicakligi 50C alti olur ama icerisindeki bazi bilesenler ise daha sicak olur, genel bir "derece" söyleyemem, degisir.. Fan calisiyor mu bir kontrol edin. Hangi ekrankarti ile kullaniyorsunuz bu önemli. Ben olsam her halükarda o güc kaynagini artik kullanmazdim. Zaten pek iyi bir model de sayilmaz. Ekrankarti eger kapasitesini zorluyorsa yahut guc kaynagi kondisyondan düsmüs, komponentlerin malzeme özelligi bozulmaya baslamissa, sicakligi anormal yükselebilir bu da farkli bir kokuya sebep olabilir. Isinan parca kablolarda olabilir, kablo kokusu olmasi zararsiz oldugu anlamina gelmez. Ve ayrica kesinlikle calisirken icini acmayin ve komponentlere el sürmeyin.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Yüke girmeden koku gelmeye başlıyor hocam direkt ama çalışmada bir sorunu yok ürünün. Gtx 1650 Super kullanıyorum ki şuan ki sistemimle çok fazlasıyla yetmesi gerekiyor açıkcası. Fanın çalıştığından eminim. Emekliye ayırdım ürünü zaten, yerine Xpg Pylon 550W güç kaynağını aldım ve şuanlık çok memnum.
  • ekran kartın fazla akım çekiyordur ve haliyle psu zorlanıyordur ama bu duruma tozda sebep olabilir veya soğuk lehimde , bunun için psu ya hava tutup tozundan arındır ve pcb sökerek alt kısmı özellikle 12v katındaki büyük bobinin lehimlerini kontrol edip yenilemek gerekebilir ama bu işlerden anlamıyorsan kurcalama çarpılabilirsinde

  • Corsair iyi bir marka olmasına rağmen kullandığınız ürün malesef en alt sınıf ürünü . Yani içindeki bileşenler komponentler ortanın üstü olan modellerinde kullanılan bileşenler değil. Bu vs serisinde çoğunda sorum yaşayanlar oldu. Yıl olarak da ne kadar kullanıldığını da belirmemişsiniz uzun yıllar kullanılmışsa ekran kart çok güçlü olmasa bile zamanla böyle sıkıntılar çıkması normaldir. Veya kendi kendine çok uzun süre kullanılmamışsa bile yine de olabilir. Tamirinden anlayan birisi varsa baktırın diyecektim ama bu zamanda astarı yüzünden pahalıya gelir. Xpg pylon alarak doğru güzel bir karar vermişsiniz o sisteme gayet yeterli, ilerde biraz daha güçlü ekran kartı takılsa bile yeterli gelir. Hayırlı olsun.

  • Hocam size tavsiyem durumunuz olursa gold modeller japon kapasitör bir psu almanız . Sizi uzun yıllar götürür sistemin güvende olur enerji den de tasarruf etmiş olursunuz. Ben uzun araştırmalar sonucunda seasonic focus gx-750 750w 80+ gold almaya karar verdim hiç pişman değilim sistem toplarken en pahalı parçalardan biri olmuştu. Çok memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.